Hlavní obsah
3,4
(45)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Aktualizováno

Zkuste pro jednou vyměnit stokrát omílané pizza šneky z listového těsta za zdravé celozrnné pečivo z domácího těsta bez kynutí a uvidíte, že u nich rádi zůstanete. Obzvlášť když je návštěva vymete do posledního drobku.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
20 kousků
Na těsto
  • 210 g hladké celozrnné mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 100 ml vody
  • 30 g olivového oleje
Na náplň
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 100 g vepřové šunky
  • 120 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Mouku smíchejte se sodou a solí. Přilijte vodu a olej a zpracujte těsto. Nechte odpočívat.

02.

Mezitím si připravte náplň. Kečup prošlehejte s protlakem, bylinkami a česnekem. Šunku i mozzarellu natrhejte nadrobno.

03.

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na plát silný asi 2 až 3 mm a velký asi 30 × 32 cm. Potřete kečupovou směsí a posypejte šunkou a sýrem. Jeden podélný kraj nechte volný a k němu sviňte těsto do závinu.

04.

Závin nakrájejte na plátky silné 1,5 až 2 cm. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut při 180 °C.

Nechce se vám pouštět do kynutého těsta a listové vám přijde moc tučné? Udělejte si domácí pizzu bez droždí. Anebo si z obyčejných rohlíků upečte domácí křupavé suchárky à la bake rolls.

Reklama

Načítám