Hlavní obsah

Cvičení před gaučem aneb Jak zůstat fit i v karanténě?

Foto: Archiv Andy Pavelcové

Foto: Archiv Andy Pavelcové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slova „cvičení“ a „televize“ většinou nejdou příliš dohromady. To se ale teď mění. Hodina cvičení zdarma a pro všechny, i když jsou všechna fitness centra zavřená. Kdo jde do toho s námi? Cesta za lepší kondicí i náladou díky endorfinům startuje 16. dubna s pořadem Fitko!

Článek

Fitka zavřená, o hromadných lekcích si ještě několik dlouhých týdnů můžeme nechat maximálně tak zdát. Cvičení v pohodlí domova je tak to jediné, co nyní přichází v úvahu. A protože makat na lepší postavě i kondici je v zájmu naší imunity, máme pro vás řešení: soukromá lekce FITFAB Strong ve vašem obýváku. A zdarma.

Program má na svědomí Andy Pavelcová, lektorka, blogerka, právnička, prostě „multifunkční holka, která se rozhodla, že „Čechy zvedne z gaučů“ – jak o sobě tvrdí. Na stránkách projektu můžete sledovat i stahovat jednotlivá videa zcela bez poplatku. Vybírejte z lehčích nebo těžších variant cvičení tak, aby odpovídalo vaší fyzičce.

Ještě snazší pak bude zapnout televizi. Pořad Fitko s Andy Pavelcovou a jejím FITFAB Strong programem sledujte poprvé ve čtvrtek 16. dubna v 18:50 hodin v Televizi Seznam. Pokud cvičení nestihnete, nebojte, dohnat to můžete v repríze v pátek ve 13:25 nebo v sobotu v 11:30. Nové díly pak budou jednou týdně.

Posilování všech úrovní

Lekce jsou zaměřené na jednotlivé partie, ale i posílení celého těla. „Klasické posilování rádi prokládáme méně statickými prvky, které zapojí celé tělo. Dále nabízíme lekce intervalové, ve kterých se střídá výbušné kardio s posilováním a které jsou jedny z nejfunkčnějších lekcí. Při čistě kardio lekcích si zase přijdou na své ti, kteří se chtějí pořádně zapotit,“ vysvětluje Andy Pavelcová. Samostatnou sekci pak tvoří taneční a klidnější lekce jógy a pilates.

Zvolte si lehčí, nebo těžší verzi cviků

Na lekci nepotřebujete nic jiného než podložku na cvičení. Některé cviky jsou s činkami, ale pokud je nevlastníte, můžete je v klidu nahradit lahvemi o objemu 1,5 l. Při cvičení u obrazovky si můžete také vybrat míru zátěže. „V každém videu je jedna lektorka, která předvádí lehčí verzi cviků, a tak si s námi mohou zacvičit i ti, kteří mají problémy s koleny a nemůžou skákat, nebo ti, kteří ještě nemají takovou fyzičku,“ vysvětluje Andy Pavelcová.

Foto: Archiv Andy Pavelcové

Během cvičení nejste sami, cvičí s vámi i tým FITFAB StrongFoto: Archiv Andy Pavelcové

Dejte si do těla s živou hudbou

Lekce trvají od 20 do 50 minut a struktura je vždy podobná. „Na začátku vás čeká rozehřátí, následné zklidnění a lehké protažení, po kterém přichází různé sady cviků. Lekci zakončujeme strečinkem tak, aby byla hodina kompletní. Vysvětlujeme správné provedení cviků. Nechceme, abyste byli jen zpocení za jakoukoli cenu. Chceme, abyste doma cvičili správně,“ říká Andy Pavelcová. Součástí je také živá hudba, díky které vám bude cvičení skvěle ubíhat.

Cvičte správně a zamilujte si pohyb

Cvičení dává dohromady autorka projektu společně s dalšími třemi lektorkami: Andreou Mokrejšovou, Katharine Selešiovou a Nikolou Kněžourovou. Zároveň se na nich podílí i externí lektoři a fyzioterapeuti. „Těšte se na to, že si pořádně zamakáte, ale především na příval dobré energie a pozitivní nálady. Cílem FITFAB Strong není vás odrovnat, ale pomoci najít pozitivní a zdravý přístup k pohybu a zamilovat si ho jednou provždy,“ dodává Andy Pavelcová.

Související témata:

Načítám