Hlavní obsah

Cvičební plán na doma aneb Buďte fit i v karanténě

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nouzový stav vyhlášený vládou se dotkne také každého, kdo rád chodí cvičit do fitka, na jógu nebo třeba do bazénu. Pro aktivní lidi je to stav dosti nepříjemný. I doma si však můžete dát do těla a uvolnit teď tolik potřebné hormony štěstí! Poradíme, jak přetrpět nelehké období a plnohodnotně cvičit doma.

Článek

Pokud se cítíte dobře, není důvod se doma jen válet. I na malém prostoru na sobě můžete zapracovat. Využijte tento čas sami pro sebe a udělejte něco pro lepší formu (cviky pro zeštíhlení).

Jóga na doma

Doma ale můžete cvičit nejen jednotlivé fitness cviky, ale i celé sestavy z jógy. Zkuste základní pozdrav slunci, jestli se na to cítíte, tak jeho složitější variantu, a naučte se také pozdrav měsíci. Pilovat můžete dle našeho videonávodu také pozice bojovníka či psa hlavou dolů, u které se často chybuje. A máme pro vás také tipy na cviky z jógy na zdravá záda, stačí si vybrat.

Kardio v obýváku

Kdo by si chtěl dát opravdu do těla, může zkusit trénink HIIT. Některá kardio cvičení zvládnete i během 10 minut. Správným kardio tréninkem půjdou kila rychle dolů i bez strojů ve fitku. Zkusit můžete ale také cviky z baletu, kterými posílíte celé tělo. Dbejte však na to, abyste se vyhnuli nejčastějším chybám, které se při cvičení dělají.

Cvičení pro seniory

Ani starší lidé ale nesmí zůstávat bez pohybu. Máte-li tu možnost, vydejte se na procházku někam do přírody, protože právě pohyb na čerstvém vzduchu přispívá k lepší imunitě a celkovému fyzickému zdraví. Máme pro vás ale i několik tipů, jak cvičit sami doma, bezpečně a účinně. Pohybu se nemusí vzdávat ani lidé s vysokým krevním tlakem a posilovat se dá i s artrózou nebo bolestmi ramen.

Nemáte na cvičení čas kvůli dětem, které jsou doma ze školy? Zabavte je kreativně!  A cvičit se dá doma i s malým miminkem!

Načítám