Hlavní obsah

Dawsonův svět po 22 letech: Jak se změnili hlavní hrdinové?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem 90. let se v televizním programu objevil seriál, který oslovil snad všechny tehdejší teenagery. A navíc nabízel pohled do života puberťáků i zvědavým rodičům. Dnes slaví představitel hlavního hrdiny Dawsona 43. narozeniny. Jak vypadá a co dělají jeho herečtí kolegové?

Článek

Životní osudy středoškolských studentů v seriálu Dawsonův svět (1998–2003) s napětím sledovaly miliony diváků. S trápením ústředních postav se snadno ztotožnili – problémy s láskou, školou či hledáním vlastního já řešili hlavní protagonisté v každé epizodě. Poslední díl třetí série byl dokonce historickým milníkem americké kinematografie: v roce 2000 mohli fanoušci na svých obrazovkách poprvé spatřit v hlavním vysílacím čase polibek dvou mužů!

Klíčové role v seriálu náležely kromě dnešního oslavence také Katie Holmes či Michelle Williams. Zajímá vás, jak se slavné tváře změnily za 22 let?

Dawson Leery – James Van Der Beek (43) 

Dawson byl beznadějný romantik, který nikdy nepřestal věřit v pravou lásku. A nakonec ji našel nejen v seriálu, ale i v reálném životě. Jeho představitel se v roce 2010 oženil s filmovou producentkou Kimberly Brook (37) a mají pět dětí. Dcery Olivia (9), Annabel (6), Emilia (3), Gwendolyn (1) a syn Joshua (7) zdědili po tatínkovi světlé vlasy a vypadají jako skuteční andílci. Letos v dubnu se početná rodinka měla rozrůst o další přírůstek, o miminko však bohužel přišli. S nešťastnou zprávou se rodiče svěřili na sociálních sítích loni v listopadu.

Foto: Profimedia.cz

James Van Der Beek se za 22 let skoro vůbec nezměnil. Takový úspěch, který mu seriál přinesl, už ale ve své další herecké kariéře nezažilFoto: Profimedia.cz

Joey Potter – Katie Holmes (41)

Nejprve se divákům zapsala coby pesimistická Joey lapená uvnitř milostného trojúhelníku, později ji proslavilo manželství s Tomem Cruisem (57) – ano mu řekla v roce 2006 na italském hradě Odescalchi při velkolepé svatbě za dva miliony dolarů. Manželství však netrvalo věčně, po šesti letech se nekompromisně rozpadlo. Značný podíl viny na tom má hercova posedlost scientologií, koneckonců i půvabná brunetka musela kvůli sňatku vstoupit do církve. Ze spárů náboženského hnutí se jí však podařilo vymanit, požádala o rozvod a odstěhovala se od manžela i s dcerkou Suri (13), která platí za nejrozmazlenější a nejlépe oblékané dítě Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Ani při pohledu na Katie Holmes se nechce věřit, že od seriálu uběhlo už tolik letFoto: Profimedia.cz

Jen Lindley – Michelle Williams (39)

Další důležitá postava je Jen Lindley, problémová dívka z New Yorku, která chce začít nový život. Její představitelka ušla od dob seriálu velký kus cesty a její kariéra je slušně rozjetá. Zazářila například ve filmech Zkrocená hora (2005), Můj týden s Marilyn (2011), Místo u moře (2016) či Venom (2018). Byla čtyřikrát nominovaná na Oscara a za roli v minisérii Fosse/Verdonová (2019) si letos odnesla Zlatý glóbus. Zato v soukromí moc štěstí neměla. Nevyšel jí vztah se slavným Heathem Ledgerem (†28), s nímž má dceru Matildu Rose (14). Herec se krátce po jejich rozchodu  předávkoval léky a spokojené nebylo ani manželství s hudebníkem Philem Elverunem (41). Tak snad jí to vyjde s nynějším snoubencem, režisérem Thomasem Kailem (43), s nímž čeká dalšího potomka.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Michelle Williams je z party z Dawsonova světa profesně nejúspěšnější, letos si dokonce odnesla Zlatý glóbusFoto: Profimedia.cz

Pacey Witter – Joshua Jackson (41)

Nejlepší Dawsonův kamarád byl průšvihář Pacey. Sympatický rebel skóroval u fanynek seriálu možná víc než hlavní hrdina. Charismatický herec učaroval i představitelce krásné Heleny z velkofilmu Troja (2004) Dianě Kruger (43). Žili spolu dlouhých deset let, a přestože si mnozí mysleli, že dojdou až k oltáři, slavný pár se nakonec rozešel. Dnes je představitel Paceyho ženatý s modelkou Jodií Turner-Smith (33), která zanedlouho porodí jejich prvního potomka. Co se týče herecké kariéry, objevil se ve snímcích Dannyho parťáci (2001), Clona (2008) či Sky (2015) nebo v krimiseriálu s názvem Když nás vidí (2019).

Foto: Profimedia.cz

Sympaťák Joshua Jackson se letos stane poprvé otcemFoto: Profimedia.cz

Andie McPhee – Meredith Monroe (50)

Když hrála šestnáctiletou, psychicky nestabilní studentku Andie, bylo jí už 29 let. Do seriálu přišla společně s hercem Kerrem Smithem (47), který představoval jejího homosexuálního bratra Jacka, až ve druhé sérii. Právě Jack měl ve scénáři polibek s mužem, na což v tehdejší době nebylo televizní obecenstvo vůbec zvyklé. Andie McPhee v průběhu seriálu z obrazovek zmizela a vrátila se až na závěrečnou epizodu. Ve skutečném životě je krásná blondýnka od roku 1999 šťastně vdaná za manažera Stevena Kavovita.

Foto: Profimedia.cz

Meredith Monroe hrála středoškolačku, když jí táhlo na třicítku. Den před loňským silvestrem oslavila padesáté narozeniny, přesto vypadá stále jako mladiceFoto: Profimedia.cz

Související témata:
James Van Der Beek

Načítám