Článek
Postup
01.
Broskve rozpulte a vypeckujte. Změklé máslo smíchejte s cukrem nebo medem a skořicí.
02.
Ovoce dejte po 2 nebo 4 kusech na dvojitý plát alobalu (dobrý je ten pevnější, určený speciálně na gril), do důlku po pecce dejte vždy 2 ořechy a rozdělte ochucené máslo. Zabalte a pečte 15 až 20 minut na grilu nebo v boční části ohniště na rozžhavených uhlících či kamenech.
03.
Podávejte jen tak nebo s kopečkem hustého řeckého jogurtu.
Přidat můžete i bylinky jako tymián, máta či meduňkaFoto: Greta Blumajerová
Tip: Pokud nemáte prostor na klasické ohniště, porozhlédněte se po přenosných. Nebo jako já použijte starý gril.
Na ohni připravíte hravě celé menuFoto: Greta Blumajerová
Mrkněte na všelijaké vychytávky na grilování nebo si rovnou zařiďte venkovní kuchyň!