Hlavní obsah
3,5
(80)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ohýnek pomalu dohořívá, ale po opékání buřtů by se přeci jen ještě vešel i dezert? Jestli vám je tato situace povědomá, připravte si na horkých uhlících (nebo grilu) snadný moučník – pečené broskve se skořicí. Obdobně můžete použít také jablka, švestky nebo meruňky a dopřát si tak sladkou tečku přímo z ohně!

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Dezert
  • 4 ks broskví
  • 2 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 4 lžíce másla
K podávání
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
Článek

Postup

01.

Broskve rozpulte a vypeckujte. Změklé máslo smíchejte s cukrem nebo medem a skořicí.

02.

Ovoce dejte po 2 nebo 4 kusech na dvojitý plát alobalu (dobrý je ten pevnější, určený speciálně na gril), do důlku po pecce dejte vždy 2 ořechy a rozdělte ochucené máslo. Zabalte a pečte 15 až 20 minut na grilu nebo v boční části ohniště na rozžhavených uhlících či kamenech.

03.

Podávejte jen tak nebo s kopečkem hustého řeckého jogurtu.

Foto: Greta Blumajerová

Přidat můžete i bylinky jako tymián, máta či meduňkaFoto: Greta Blumajerová

Tip

Pokud nemáte prostor na klasické ohniště, porozhlédněte se po přenosných.

Foto: Greta Blumajerová

Na ohni připravíte hravě celé menuFoto: Greta Blumajerová

Mrkněte na všelijaké vychytávky na grilování nebo si rovnou zařiďte venkovní kuchyň!

Reklama