Hlavní obsah

Cestování po Česku: Dezert z ohně či grilu: pečené broskve se skořicí

Hodnocení:
(77)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Ohýnek pomalu dohořívá, ale po opékání buřtů by se přeci jen ještě vešel i dezert? Jestli vám je tato situace povědomá, připravte si na horkých uhlících (nebo grilu) snadný moučník – pečené broskve se skořicí. Obdobně můžete použít jablka, švestky nebo meruňky a dopřát si tak sladkou tečku přímo z ohně!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 broskve
  • 2 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 16 pekanových ořechů
  • 4 lžíce másla
K podávání
  • 1 kelímek bílého řeckého jogurtu
Článek

Postup

Krok 1: Broskve rozpulte a vypeckujte. Změklé máslo smíchejte s cukrem nebo medem a skořicí.

Krok 2: Ovoce dejte po 2 nebo 4 kusech na dvojitý plát alobalu (dobrý je ten pevnější, určený speciálně na gril), do důlku po pecce dejte vždy 2 ořechy a rozdělte ochucené máslo. Zabalte a pečte 15 až 20 minut na grilu nebo v boční části ohniště na rozžhavených uhlících či kamenech.

Krok 3: Podávejte jen tak nebo s kopečkem hustého řeckého jogurtu.

Foto: Greta Blumajerová

Přidat můžete i bylinky jako tymián, máta či meduňka

Tip: Pokud nemáte prostor na klasické ohniště, porozhlédněte se po přenosných. Nebo jako já použijte starý gril.

Foto: Greta Blumajerová

Na ohni připravíte hravě celé menu

Mrkněte na všelijaké vychytávky na grilování nebo si rovnou zařiďte venkovní kuchyň!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek