Hlavní obsah
Foto: Richard Semik, Shutterstock.com

Foto: Richard Semik, Shutterstock.com

Vánoce jsou náporem pro žaludek a trávení. Co mu takhle trochu odlehčit dietním jídlem? Polévka je jen začátek!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 50 g kapra
    4
  • 5 g margarínu
  • 10 g cibule
  • 15 g mrkve
  • 15 g celeru
    9
  • 15 g kořenové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 krajíce celozrnného chleba
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nakrájenou zeleninu krátce osmahněte na margarínu a zalijte vodou. Přidejte kapra, osolte, opepřete a uvařte doměkka.

02.

Část zeleniny vyndejte, rozmixujte a vraťte zpět do polévky. Na talíři polévku posypte krutony – celozrnný chléb nakrájejte na kostičky a krátce nasucho osmahněte na teflonové pánvi.

Co říkáte, pochutnají si i ti, kdo nedrží dietu, že?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie595,15 kJ
Bílkoviny11,02 g
Tuky6,36 g
Sacharidy9,95 g
Sůl1,3 g
SAFA1,82 g
Vláknina2,96 g
Cukry1,97 g

Načítám