Hlavní obsah

Dnes je Světový den manželství: Které páry nic nerozdělí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Významných událostí je v kalendářním roce nespočet. A protože na 12. leden připadá Světový den manželství, pojďte s námi omrknout nejpevnější svazky v showbyznysu. Komu se podařilo najít spřízněnou duši v těžkých chvílích?

Článek

Číst si o rozvodech, rozchodech a nevěrách slavných je oblíbená kratochvíle mnoha fanoušků. Ale i v showbyznysu existují manželské dvojice, které jen tak něco nerozdělí a jejich svazek je pevný. Kdo bere vážně „v dobrém i zlém“?

Petr Kostka a Carmen Mayerová: 49 let

Letos oslaví půlstoletí od svatby tato dvojice oblíbených českých herců. Osud je svedl dohromady při představení Šeherezáda, kdy mezi nimi přeskočila pověstná jiskra. Ano si řekli v roce 1972 a ani pro jednoho to nebylo poprvé.

S první manželkou měl Petr Kostka (83) dvě dcery. Když jejich maminka zemřela při tragické autonehodě, vychovával je s Carmen Mayerovou (77). A i ona si do druhého manželství přivedla jednu dceru a později přivítali do rodiny ještě společnou dcerku, herečku a moderátorku Terezu Kostkovou (45).

Foto: Profimedia.cz

Manželé spolu vychovávali čtyři dcery, pátou si pak ještě adoptovali na dálku z UgandyFoto: Profimedia.cz

Meryl Streep a Don Gummer: 43 let

Než Meryl Streep (72) potkala svou druhou osudovou lásku, musela se rozloučit s tou první. S hercem Johnem Cazalem (†42) žila dva roky, když nadějného umělce skolila rakovina. Krátce po jeho smrti byla začínající herečka nucena odstěhovat se ze společného bytu.

Pomoc s balením jí nabídl její bratr a rovnou přibral i kamaráda, sochaře Dona Gummera (75). Laskavý gentleman poskytl herečce svůj byt a odjel do zahraničí. Dvojice si vyměnila pár dopisů, a když se sochař vrátil, požádal herečku o ruku. Veselka se konala v zahradě nevěstiných rodičů v roce 1978.

Foto: Profimedia.cz

Slavný pár vychoval hned čtyři děti. Dcery Mamie (38), Grace (35) a Louisu (30) a syna Henryho (42)Foto: Profimedia.cz

Sharon a Ozzy Osbournovi: 39 let

Sharon Levy (69) se s frontmanem skupiny Black Sabbath seznámila v roce 1970. Její otec dělal muzikantům manažera, tuto roli po něm později převzala. Romantický vztah budovali od konce 70. let, svatbu však měli až v roce 1982. Zpěvák se totiž musel nejprve rozvést.

A nová láska ho rozhodně nezkrotila. Drogy, alkohol, nevěry, to vše má Ozzy Osbourne (73) na kontě. V roce 1989 svou choť málem uškrtil, ale ani to nebyl důvod k rozvodu. Divocí byli totiž oba dva. Ke krátkému odloučení došlo před sedmi lety: manželka nerozdýchala další milenku. Ale nakonec všechno dobře dopadlo. Dvojice obnovila svatební sliby a teď už je nic nerozdělí.

Foto: Profimedia.cz

Spolu mají dcery Aimee (38) a Kelly (37) a syna Jacka (36) a Ozzy Osbourne má ještě další tři děti z předchozího manželství Foto: Profimedia.cz

Tom Hanks a Rita Wilson: 33 let

Protože jsou oba herci, nikoho nepřekvapí, že se potkali na place. Zahráli si spolu v sitcomu Bosom Buddies (1980–82) i v komedii Blázni a dobrovolníci (1985). V té době byl Tom Hanks (65) ženatý. Jeho manželství se ale rozpadalo, a když mezi ním a Ritou Wilson (65) přeskočila jiskra, bylo rozhodnuto.

V roce 1986 svůj románek zveřejnili, v dubnu 1988 už byli svoji. Jejich život zdaleka nepřipomínal procházku růžovou zahradou. Ona kvůli rakovině podstoupila v roce 2015 oboustrannou mastektomii a následnou rekonstrukci prsou. Manžel jí byl vždy oporou a možná právě to je sblížilo ještě víc.

Foto: Profimedia.cz

Pár vychoval dvě děti, syny Chestera (31) a Trumana (26). Tom Hanks má z předchozího vztahu syna Colina (44) a dceru Elizabeth (39), kteří se rovněž věnují herectví Foto: Profimedia.cz

Sarah J. Parker a Matthew Broderick: 24 let

Proslavila ji role Carrie Bradshaw ze seriálu Sex ve městě (1998–2004), kde hledala pana Božského. A podařilo se to i v reálném životě. V listopadu 1991 se s ním seznámila na Broadwayi. Trvalo sice tři měsíce, než Matthew Broderick (59) své budoucí nevěstě zavolal, ale krátce nato začali randit.

Hráli spolu v muzikálu a trávili společně veškerý čas. Své ano si řekli v roce 1997, a ačkoliv byste to možná do Sarah Jessiky Parker (56) neřekli, s výběrem svatební róby si hlavu nelámala. Vešla do oblíbeného obchodu a vzala první, co na ramínku uviděla. Byly to černé šaty. Smuteční barva jí nakonec přinesla štěstí.

Foto: Profimedia.cz

Manželé vychovávají tři děti. Sarah J. Parker ale porodila jen syna Jamese (19), dvojčata Tabithu a Marion (12) jim odnosila náhradní matkaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám