Hlavní obsah

Dokonalé šaty: Můžete je nosit 14x jinak!

Foto: Ximena Valero

Jedny šaty, a přitom několik outfitůFoto: Ximena Valero

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspíš byste je chtěly všechny. Šaty, které můžete nosit na mnoho různých způsobů a jež pokaždé vypadají jinak. Že je to nesmysl a chceme vás jen vydráždit a pocuchat vám nervy? Kdepak! O oblečení, které tuto vlastnost má, je právě tento článek!

Článek

Jen si to představte – pořídíte si jednu společenskou róbu. Na sebe ji vezmete jednou, dvakrát, pak už se poohlížíte po nové. Návrhářka Ximena Valero ale přišla na trh s „přeměnitelnou“ módou – specializuje se na navrhování šatů, ze kterých si jejich nositelka může vytvořit třeba i 14 různých modelů. (Sice jiné, ale neméně krásné letní šaty jsme vyzkoušeli na čtenářce: Módní hvězda Lenka: Jak jí slušely 3 letní šaty?.) Nejrůznějším ohrnováním, zastrkáváním, uvazováním a převracením jednotlivých částí se struktura i tvar mění a vypadá pokaždé trochu jinak. Jsou tedy určeny ženám, které rády využívají svou fantazii a rády si s módou hrají. Pro ty, které by si s nimi nevěděly rady, máme názorné video i fotky jednotlivých variant!

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Ximena Valero 5200 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Ximena Valero 5200 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Ximena Valero 5200 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Ximena Valero 5200 KčFoto: archiv firmy

Nápad s transformovatelným oblečením nadchl i návrhářku Donnu Karan, která navrhla svetr Cozy, stojící na stejném principu. Záleží pak už jen na každé z vás, zda ho budete nosit volně rozepnutý, jako top nebo jako šálu.

Finská značka Jolier se zase zaměřuje na tvorbu šatů tzv. 2 v 1, jejich šaty se totiž dají proměnit ze širokého na úzký střih a naopak. Každá žena si je tak může přizpůsobit podle svého, aby co nejlépe lichotily její postavě. Vedle přizpůsobivých šatů vytváří i šaty oboustranné, jejichž převrácením získáte zcela jiný model s novými prvky.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Jolier 4500 Kč, 5800 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Jolier 5300 Kč, 6000 KčFoto: archiv firmy

Francouzský návrhář Tillmann Lauterbach se nechal unést stejnou myšlenkou jako již zmíněné značky, a navrhl například top, který lze přeměnit na sako, nebo sako, ze kterého se snadno vytvoří šaty. (Chcete-li vědět, co si pro nás připravili návrháři na příští rok, koukněte se do článku Móda léta 2012: Mějte náskok!.)

Foto: archiv firmy

Na foto: Tillmann Lauterbach 18 400 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Tillmann Lauterbach 17 000 KčFoto: archiv firmy

Co říkáte na tyto modely vy? Láká vás představa mnohostranně využitelného oblečení? Napište nám do diskuse pod článkem!

Související témata:

Načítám