Hlavní obsah
3,9
(17)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Připravte si výborné vepřové plátky s hráškem. Jsou křehké a šťavnaté a s bramborovou kaší chutnají fantasticky. A můžete je připravit jak jemné pro děti, tak i v pikantní variantě pro dospělé.

30 min.
Příprava
30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 700 g vepřové pečeně bez kosti
  • sůl a pepř
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • olej
Na kaši
  • 800 g oloupaných brambor
  • 200 g celeru
  • sůl
  • 80 g másla
  • 150 ml plnotučného mléka
Článek

Postup

01.

Oloupané brambory a celer nakrájejte na kostičky a dejte vařit v osolené vodě. 

02.

Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Cibuli nasekejte nadrobno. 

03.

Ve větší a hlubší pánvi rozehřejte asi 4 lžíce oleje a připravené plátky masa opečte z obou stran – z každé asi 3 minuty. Pak maso vyjměte, dejte stranou a ve výpeku opečte cibuli. 

04.

K cibuli přisypejte zbylou mouku, zamíchejte a přilijte vývar. Směs trochu osolte, opepřete a krátce povařte. Přidejte plátky masa, přiklopte a duste asi 15 minut na mírném ohni. Poté přidejte hrášek a sójovou omáčku, promíchejte a poduste dalších 5 minut. 

Tip: Pokud chcete připravit pikantnější variantu pokrmu, přidejte do šťávy špetku mletého chilli.

05.

Uvařené brambory s celerem slijte. Přidejte pokrájené máslo, vlažné mléko a udělejte kaši. Podle potřeby ji ještě osolte. 

06.

Hotové maso se šťávou podávejte s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Nemáte rádi celer, ale chcete mít bramborovou kaši ještě lepší? Pak si udělejte vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou anebo úžasnou bramborovou kaši se sýrem a rozmarýnem.

Reklama