Hlavní obsah

Uzené maso v hrášku

Hodnocení:
(85)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Že se uzené maso a hrášek dobře doplňují, o tom není pochyb. Kdo by neznal hráškovou polévku s uzenou slaninou nebo hráškové pyré s uzenou rybou... Co takhle vzít plátky klasické uzené krkovice a nechat ho nasát všechny chutě a vůně sladkého hrášku?

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g uzené krkovice
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 g mraženého hrášku
  • sůl a pepř
  • muškátový květ
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

Krok 1: Uzené maso nakrájejte na plátky a v pánvi jej na troše oleje opečte z obou stran dozlatova. Pak maso vyjměte.

Krok 2: Do pánve přidejte trochu másla a nechte na něm zpěnit jemně nakrájenou cibulku, podle chuti můžete přidat i stroužek česneku. Zaprašte hladkou moukou a usmažte jíšku. Tu podlijte asi 2 dl vody a pořádně promíchejte, až vznikne hladká omáčka. Vraťte do ní maso, osolte, opepřete, strouhněte trošku muškátového oříšku a přidejte hrášek. Asi pět minut lehce provařte, až je hrášek měkký. Nakonec můžete hrášek lehce pomačkat, ale není to třeba.

Krok 3: Podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami anebo s bramborovou kaší.

Hrášek je skvělé zelené zpestření uprostřed zimy: i zmrazený si uchovává svoji kvalitu. Dejte si tenhle křupavý bůček s hráškovým pyré nebo vepřový plátek na hrášku s bramborovou kaší.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama