Hlavní obsah

Polohy lotosový květ či magická hora i nezanedbaná dohra: jak dostat romantiku do sexu

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Je přítmí, všude hoří svíčky, hraje tlumená hudba, na stole čeká šampaňské s jahodami a váš partner se o vás vroucně stará. Je snad zrovna tohle vrchol romantiky? Možná. A co můžete udělat, aby vaše milování připomínalo scénu jako z filmové romance?

Článek

Muži i ženy se často diví, proč jejich vztahy selhávají, kam se láskyplné city poděly nebo proč se cítí ze strany partnerů nedoceněni. Pravda je taková, že rané fáze námluv a spalující touha spojená s erotickou fascinací netrvají věčně.

O romantiku se v dlouhodobých vztazích musíte zasloužit, stejně jako o romantický sex, který přesahuje fyzično a je plný silných emocí. Chcete ho (zase) prožít? Najděte způsoby, které zaberou!

Co to ta romantika vlastně je?

Obecně platí, že romantika zahrnuje malá i větší gesta, zbožňování, ohleduplnost, lásku i aktivity, které vedou ke zvýšení pocitů radosti a propojení. Je vítáno všechno, co pár po emoční a fyzické stránce sbližuje. Jenže – co to je ve vašem případě?

Zatímco vy milujete líbání a laskání na krku, milenec upřednostňuje, když vás při styku může jemně tahat za vlasy, což vás naopak rozčiluje. Proto si udělejte čas a rozviňte debatu, jak moc můžete být sentimentální, kreativní a tvořiví a kdy se oba během předehry, samotného milování i dohry cítíte dobře. Až zjistíte, jak si vy i váš protějšek romantiku představujete, vrhněte se do jejího víru.

1. Pěstujte umění překvapovat

Vzkaz napsaný rtěnkou na zrcadle, malý dárek u snídaně, zamilované jídlo připravené doma – úžasná je třeba pizza ve tvaru srdce. Správnou atmosféru umějí vykouzlit i maličkosti, které vyvolají příjemnou náladu na celý večer. Nebojte se začít hned ráno a vždy naplno využijte získané informace z předchozího rozhovoru.

2. Vytvořte lákavé prostředí

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak pěstovat sexuální romantiku, je nastavení správné scény pro intimní aktivity. Zkontrolujte, zda je zvolený prostor čistý, voňavý a zdravotně nezávadný. (Zabývat se zvířecími chlupy, drobky nebo vylitou šťávou na podlaze zrovna v tom nejlepším není ani sexy, ani bezpečné.)

3. Říkejte, co cítíte

Pokud chcete, aby byl sex romantičtější, nedržte jazyk za zuby a zašeptejte pár krásných vět o tom, co pro vás partner znamená, jakých vlastností si na něm vážíte a proč vás tolik přitahuje. (Zvlášť v dlouhodobém vztahu se to krásně poslouchá!)

Foto: PH888, Shutterstock.com

Hýčkejte si sex v dlouhodobém vztahu a upevňujte intimitu i romantickými gesty a drobnostmi. Vyplatí se vám toFoto: PH888, Shutterstock.com

4. Hleďte si do očí

Při dlouhodobém očním kontaktu se uvolňuje fenyletylamin, chemická látka zodpovědná za pocity přitažlivosti a zamilovanosti. Sekunduje mu hormon oxytocin, který mezi partnery vytváří citové pouto. Slavný experiment amerického psychologa Zicka Rubina ukázal, že páry, které jsou i po několika letech hluboce zamilované, se na sebe dívají 75 % času, když mluví, oproti průměrným 30 až 60 % času. Oční kontakt tedy symbolizuje trvalou lásku!

5. Znovu prozkoumávejte svá těla

Chovejte se, jako by pro vás bylo partnerovo tělo naprosto cizí. Vlastně o něm vůbec nic nevíte a začínáte ho znovu prozkoumávat. Dotýkejte se zranitelnějších míst, hlaďte vnitřní stranu stehen, dlaně, zápěstí, pokožku hlavy a přitom pohlaví obcházejte obloukem (alespoň dočasně).

6. Zaměřte se na romantické polohy

Něžné milostné pozice prohlubují intimitu. Vybírejte takové, které umožňují těsný kontakt, líbání a objímání. Opravdu se snažte nahlédnout do partnerovy duše a odkrýt mu tu svoji. Zkuste třeba lotosový květ nebo magickou horu. A při sexu se chytněte za ruce, zážitek se stane komornější a důvěrnější.

7. Nepřeskakujte dohru

Vychutnejte si uvolnění a péči po vyvrcholení. Jemná dohra v podobě polibků a pohlazení dokáže mezi milenci zesílit pouto lásky. Obvyklými zábavami při zakončování milostného setkání je i pití nápojů, poslech hudby či intimní rozhovor. Zajímejte s o partnera i nadále, aby věděl, že intimita, kterou jste právě sdíleli, přesahuje sexuální sféru. Jistě ho inspirujete, aby vám příště oplatil stejnou mincí.

Reklama

Načítám