Hlavní obsah

Esence, které stimulují libido. Provoňte se k sexu!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měkká deka, dobrý film, sklenička vína. Co víc si přát? No přece trochu romantiky a vášně! Dolaďte poklidnou a mazlivou atmosféru vůněmi, které zvýší vaši šanci na vyvrcholení, a dokonce ho i znásobí! Mužům zase pomohou s erekcí.

Článek

Éterické oleje se již hodně dlouho považují za afrodiziakální pomůcky. Výzkum publikovaný v akademickém žurnálu Archives of Sexual Behavior potvrdil, že některé z nich urychlují nástup erekce u mužů a u žen přispívají ke snadnějšímu dosažení orgasmu a jeho vyšší četnosti. Zkrátka a dobře, těží z nich obě pohlaví, neboť nahrávají pozitivnějším sexuálním zážitkům. Které z nich určitě musíte mít?

Šalvěj muškátová

Vědecké studie naznačují, že šalvěj muškátová zmírňuje bolestivou menstruaci, ale také snižuje hladiny stresových hormonů, hlavních nepřátel sexu. Podle všeho přispívá k pohodové a chlípné náladě jak u žen, tak u mužů a považuje se za bojovníka proti únavě.

Levandule

Levandule je královnou všech voňavých bylinek. I když je její vůně příjemná spíš bytostem něžnějšího pohlaví, stejně jako růže coby další ženský stimulant, bylo zjištěno, že taktéž významně snižuje úzkost a stres a přispívá k relaxaci a uvolnění pánského osazenstva. Povzbuzuje a působí protizánětlivě.

Foto: Halil ibrahim mescioglu, Shutterstock.com

Slabá vůně levandule umí vzbudit chuť na sex, silná vás ale spíš uspíFoto: Halil ibrahim mescioglu, Shutterstock.com

Santalové dřevo

Santalové dřevo je relaxační a sedativní. Uvolňuje nervy, svaly a cévy. Jedná se o pižmovou vůni, která obecně zvyšuje sexuální vnímavost a aktivuje libido. Sluší se uvést i to, že ulevuje při plynatosti a nadýmání. Ač se to nezdá, téměř polovina žen se kvůli těmto potížím vyhýbá sexu!

Ylang ylang

Ylang ylang získávaný destilací z květů kanangy vonné působí celkově afrodiziakálně, vyvolává euforii a pomáhá zmírnit napětí a depresi. Je dobrým éterickým olejem pro sexuální stimulaci a hormonální rovnováhu.

Pačule

Pačule má smyslné a orientální aroma. Jde o známý posilovač libida a silně antidepresivní prostředek v jednom, který zároveň oslabuje virus chřipky a tím posiluje imunitu.

Saturejka zahradní

Éterický olej ze saturejky zahradní výrazně posiluje a prohřívá dýchací, močový, zažívací, oběhový a nervový systém, zmírňuje nadměrnou sebekontrolu a vyniká afrodiziakálními účinky – zvlášť u mužů. Akorát pozor na záměnu se saturejkou horskou, která sexuální touhu naopak snižuje!

Foto: Dani Vincek, Shutterstock.com

Saturejka musí být zahradní, nikoli horskáFoto: Dani Vincek, Shutterstock.com

Jasmín

Jasmín povzbuzuje a je jedním z nejvýznamnějších olejů pro nervové uklidnění a proti depresi. Především ženy, které mají potíže se dostatečně uvolnit, zbavuje strachu, napětí, neklidu a úzkosti. Na ženský organismus působí eroticky.

Citron

Citron povznáší ducha, příznivě působí na volný tok krve, zmírňuje stres, zlepšuje náladu, osvěžuje a stimuluje pánské libido. Má i protizánětlivé a stahující účinky.

Foto: AmyLv, Shutterstock.com

Citron působí afrodiziakálně hlavně na mužeFoto: AmyLv, Shutterstock.com

Jak éterické oleje používat?

Vybranou esenci nakapejte do aromalampičky a nechte se obklopit opojnou vůní (aromalampu si můžete vyrobit i sami). Esenciální oleje se také běžně nanášejí i na pokožku, ovšem musí se zředit nějakým nosným olejem, kupříkladu olivovým, kokosovým nebo mandlovým, jinak by mohly pleť podráždit. Nikdy je však nevtírejte přímo na genitálie a ani do blízkosti očí, uší, nosu a úst.

Všimnete-li si, že vy nebo váš partner reagujete na éterické oleje negativně a objeví se vyrážka či zarudnutí, okamžitě olej odstraňte teplou vodou a mýdlem. Pro vytvoření sexy atmosféry také můžete pár kapek vonného oleje vmíchat do horké lázně. Můžete také šalvějí, jasmínem či santalovým dřevem potřít vnitřek sprchy. Když pak spustíte horkou vodu, vytvoříte voňavou páru. Nádech, výdech!

Reklama

Načítám