Hlavní obsah

Helena Vondráčková, Marie Rottrová i Helen Mirren: V čem tkví kouzlo jejich (ne)stárnutí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po ránu vás loupe v zádech, zase se objevila další vráska a seriózně uvažujete, že se v létě budete koupat v overalu? A co najít inspiraci u slavných dam, které se rozhodly, že věk je jen číslo? Když některé z nich skotačí na pódiu, včetně dnešní oslavenkyně Heleny Vondráčkové, přenese vás to o třicet let zpátky.

Článek

Ve dvaceti mají pěknou pleť a štíhlou postavu mnohé dámy. Ale s přibývajícími roky už to tak snadné není a je třeba si ujasnit priority. Dnes slaví 75. narozeniny dáma, která si vybrala mít pružné tělo a žít aktivně.

Helena Vondráčková má energie na rozdávání a postavu, jako když v osmdesátkách pěla Sladké mámení. A není sama, o kom se mluví jako o nestárnoucích hvězdách. Doktorka Quinn sice už dávno zavřela ordinaci, ale je v životní formě, a česká Lady Soul zase před pár měsíci oslavila osmdesátku, ale rozhodně byste to do ní neřekli. Pojďte se podívat na ženy, které nestárnou.

Helena Vondráčková (75)

Je to diva, legenda a profesionálka. V roce 1964 vyhrála pěveckou soutěž a bylo jasné, že se zrodila hvězda. O rok později už byla Zlatou slavicí. Helena Vondráčková je od té doby stálicí v českém showbyznysu. Na kontě má dvacet milionů prodaných nosičů, řadu ocenění a její koncerty jsou vždy skvělou show.

O čem se v souvislosti s Helenou Vondráčkovou hodně píše? Bývaly to její soudní spory, ale především se zmiňuje, jak perfektně vypadá, je plná energie a vždy dobře naladěná.

V čem je trik? Zpěvačka je obrovský profík a uvědomuje si, že k její práci péče o vzhled i úsměv patří. Je velkou milovnicí sportu: ráda hraje tenis, plave i lyžuje. A zároveň dodržuje pevný řád v životosprávě. Vydatné snídaně jsou základ, stejně jako nejíst večer. Má pravidlo, že po 17. hodině už ani sousto, a jak je vidět, vyplácí se jí to.

Foto: Profimedia.cz

Díky skvělé postavě si může dovolit i upnuté modely Foto: Profimedia.cz

Petra Černocká (72)

Nestárnoucí Saxana se od dob, kdy létala na koštěti (1972), také moc nezměnila. Šik kratší účes, výrazné brýle a jemný make-up z ní dělají velmi šmrncovní sedmdesátku. A stále cestuje po republice a koncertuje.

Říká, že trik je v tom, umět si odepřít sladké, hýbat se, a hlavně se bavit a užívat si život. Zajímat se, co se kde děje, usmívat se a udržovat se v dobré náladě.

Foto: Profimedia.cz

Ač je prý nejraději doma obklopená zvířaty, ve společnosti jí to velmi sluší Foto: Profimedia.cz

Marie Rottrová (80)

Naprostou hříčkou přírody je zpěvačka, které se říká Lady Soul. Osmdesátiletá Marie Rottrová nestárne, stejně jako její hity Řeka lásky nebo Markétka.

Hladkou a svěží pleť má prý po rodičích a co se týče postavy, sází na zdravý, přirozený pohyb. Večer jí střídmě, především zeleninové saláty. A nikdy by si po jídle nedala dezert.

Foto: Profimedia.cz

Ráda vaří a ráda jí, ale má prý záklopku a postavu si hlídá Foto: Profimedia.cz

Lenka Filipová (68)

Když slavná zpěvačka a kytaristka koncertuje se svou dcerou zpěvačkou Lenny (28), nezasvěcenci by se mohli domnívat, že jde o sesterské duo. Lenka Filipová sice letos oslavila 68. narozeniny, ale díky dívčímu vzhledu vypadá s kytarou v ruce skoro jako praktikantka na táboře. Ač měla v roce 2017 vážné zdravotní problémy a selhala jí imunita ( v té době prožívala těžký rozchod s manželem), vše překonala.

A jaký je její trik? Ráda chodí na procházky a vzhled příliš neřeší. Botox prý pro ni není a ani na sport ji neužije, hodiny denně cvičí na kytaru. Věří, že je to nastavením mysli.

Foto: Profimedia.cz

Vypadá jako holčička, ale nijak na tom nepracujeFoto: Profimedia.cz

Heidi Janků (59)

Když se načančá, nikdo jí nevěří, že letos v listopadu oslaví šedesátku. Mladistvý vzhled a štíhlá, pevná postava patří k Heidi Janků odjakživa.

Dře v posilovně? To ani náhodou, naopak ji cvičení nijak nebaví. Miluje ale dlouhé procházky a raději si odepře jídlo a nikdy se necpe. Velkou motivací, jak se se smíchem svěřila, jí byl manžel, muzikant Ivo Pavlík (†84). Ten jí totiž varoval, že když ztloustne, najde si mladší. Byli spolu 25 let a Heidi má stále stejně štíhlou figuru.

Foto: Czech News Center / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Krátké sukně i obepnuté modely, zpěvačka si to rozhodně může dovolit Foto: Czech News Center / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Jane Seymour (71)

Jedna z prvních Bond girls (Žít a nechat zemřít, 1973), legendární seriálová doktorka Quinn, ve skutečnosti pak maminka čtyř dětí a majitelka dokonalé postavy. Celý život je velmi aktivní a po sedmdesátce rozhodně nezvolnila a neodešla do důchodu. Vypadá stále skvěle a její fotky v plavkách by mohly sloužit jako motivace v hubnoucích programech.

Také u ní je to prý hlavně pozitivním nastavením mysli – zásadně se nezaobírá minulostí. A co se týče cvičení, propadla pilates a izometrickému cvičení, což je typ posilování, při kterém tělo a svaly zůstávají po určitou dobu v neměnné poloze (typické pro kulturisty).

Foto: Profimedia.cz

Dáma v rudé si věk nepřipouští a dělá dobře Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren (76) 

Oscarová herečka patří k dámám, které mají šmrnc, a je jedno, že jim za pár let bude osmdesát. V posledních letech se objevuje např. ve filmové sérii Rychle a zběsile a rozhodně má stále co říct.

Jak se udržuje fit? Jejím tajemství je dvanáctiminutový trénink, kterým se v kondici udržují vojáci. Bere potravinové doplňky pro ženy po padesátce, kloubní výživu a používá tu nejkvalitnější kosmetiku. A také prohlásila, že si na ráno nastavuje budíka tak, aby se stihla pomilovat se svým manželem.

Foto: Profimedia.cz

S módou to rozhodně umí a její vlasové kreace jsou úžasně inspirativníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám