Hlavní obsah

Oblohu rozzáří vzácný modrý superúplněk. Nejvíce ovlivní Ryby, Panny, Blížence a Střelce

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je druhý letošní superúplněk, který proběhne v intuitivním, citlivém a emocionálním znamení Ryb. Krásnou podívanou nabídne Měsíc v srpnu již podruhé. Bude-li přát počasí, čeká vás v noci ze 30. na 31. srpna nejkrásnější úplněk tohoto roku. Které znamení zvěrokruhu ovlivní nejvíce?

Článek

Druhý srpnový superúplněk nastane ve čtvrtek 31. srpna ve 3:35, ale jeho vliv můžete pociťovat už tři dny předtím. Samotný úplněk obvykle přináší úlevu, ale tentokrát tomu tak být nemusí. Přecitlivělé znamení Ryb, které mu povládne, nás může vyvádět z obvyklé rovnováhy i tři dny poté. Po prvním srpnovém superúplňku v hravém a svobodomyslném znamení Vodnáře, který vzbuzoval v mnohých touhu vyjet ze zajetých kolejí, dělat si věci po svém, víc se bavit a neřešit starosti, čekejte něco úplně jiného. Připravte se na velkou přecitlivělost, zjitřené emoce a u někoho možná i sklon k depresivním náladám. Dále na touhu po klidu, ale i notnou dávku intuice, kreativity a skvělých nápadů.

Modrý superúplněk

Dva superúplňky v jednom kalendářním měsíci jsou výjimečné. S tím také souvisí označení druhého z nich jako „modrý superúplněk“ (z anglického „blue supermoon“). Tento pojem ovšem nevychází ze zabarvení Měsíce, ale z anglického výrazu „once in a blue moon“, což ve volném překladu znamená „jednou za uherský rok“. Modrý superúplněk na konci srpna přinese ještě jednu výjimečnou okolnost. Měsíc se při něm přiblíží k Zemi na vzdálenost 357 343 km, což je vůbec nejkratší vzdálenost ze všech úplňků roku 2023. Nejzajímavější bude Měsíc během svého východu 30. srpna okolo 19:30 hod.

Startuje nový úplňkový rok

Ryby jsou v astrologii posledním znamením zvěrokruhu, proto i tento úplněk symbolicky uzavírá celý úplňkový rok a otevírá ten další. V jeho čase bychom měli „uklidit“ sami v sobě, uzavřít to, co nám nic nepřináší nebo nevyhovuje, abychom nový úplňkový rok mohli začít s čistým štítem, s novými nápady a třeba i předsevzetími, která si obvykle říkáme na Nový rok.

Hledání pevného bodu v moři nejistot

Zatímco Měsíc v době druhého srpnového superúplňku stojí v Rybách, Slunce se bude nacházet na protilehlé straně zvířetníku, tedy ve znamení Panny. Pro Ryby jsou důležité pocity, sny, fantazie a kreativita. Znamení Panny stojí nohama pevně na zemi, potřebuje mít ve všem pořádek a řád. Úkolem tohoto superúplňku bude spojit tyto dva protipóly. V moři pocitů a nejistot najít ostrůvek pevniny. Jít za svými sny, věřit intuici a zároveň nepropadnout bláhovému fantazírování. Poznat své možnosti i limity a najít svou zlatou střední cestu.

Více než kdy jindy bude důležité se v této době zaměřit na své zdraví. Nejen fyzické, které symbolizuje právě znamení Panny, ale i duševní symbolizované Rybami. Obojí je důležité a obojí spolu souvisí. Pečujte o tělo i ducha a snažte se je udržet v rovnováze.

Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

V době úplňku ve znamení Ryb se snažte udržet v rovnováze svoje emoce Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Koho ovlivní superúplněk nejvíc?

Superúplněk nastane na 7° Ryb, tedy v prvním dekanu tohoto znamení, a svým vlivem nejvíce ovlivní lidi, kteří se narodili v prvních deseti dnech znamení Ryb, Panny, BlížencůStřelce. Planetární vliv úplňku zahrnuje i sílu planety Neptun jako vládce znamení Ryb. V astrologii reprezentuje soucit, obětování se, okouzlení, romantismus, ale i iluze, klam a závislosti.

Zajímavostí úplňku je i postavení planety Saturn, která putuje v retrográdní fázi také znamením Ryb a jež mnohé záležitosti a děje značně zkomplikuje. Především představitelé znamení Ryb se mohou během úplňku potýkat s mnoha překážkami a nedořešenými problémy. Ty se k nim vracejí z minulosti. Rozlousknout je však mohou díky skvělému nápadu, který se k nim může dostavit i ve snu. Pomůže jim i jejich pověstná intuice. Pro Panny bude tento úplněk signálem k dořešení jejich partnerských vztahů. Těžkosti mohou očekávat i Blíženci a Střelci. Střelci budou vystaveni napětí mezi domovem a svým zaměstnáním. Blížence může zastihnout nějaký problém v oblasti jejich kariéry.

Přízeň prožijí Býci a Kozorozi

Velmi příznivým bude tento úplněk naopak pro BýkyKozorohy. Býkům by mohla v nesnázích pomoci nějaká vlivná osoba, přítel nebo jen šťastná náhoda, která se řadí do kategorie „těch neuvěřitelných“. Kozorohům se zase jednou vyplatí jejich trpělivost, houževnatost a smysl pro organizaci. Znamení Vah by se nemělo pouštět do zbytečných diskusí a rozepří se svými blízkými. Úplněk je vybízí k rozumnému, zároveň však nekompromisnímu řešení všech případných konfliktů. Lvům může do života vrátit osudovou lásku a Rakům připravit nečekanou změnu. Štírům pomůže od zbytečných starostí a Beranům nadělí inspiraci, jak vylepšit své bankovní konto. Pro Vodnáře je skvělou příležitostí, jak zase jednou uplatnit svoji originalitu a jedinečnost.

Účinkem úplňku mohou být ovlivněni zejména lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 7° znamení Ryb a Panny anebo se narodili za úplňku.

Načítám