Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Raci si rozšíří obzory, Blíženci objeví ráj a Pannám se může vymstít obětavost

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 30. srpna se ocitne Měsíc v empatických Rybách velmi blízko Země (perigeum, přízemí). Ve čtvrtek 31. srpna pak v 3.35 hodin zazáří v plné síle. Nastane totiž druhý superúplněk tohoto roku, a to v hvězdném pásmu, které je spojováno s bohémstvím, uměleckými múzami, vizionářstvím a také okultními zážitky.

Článek

Znamení Ryb rozpouští hranice mezi naším a mystickým světem. Úplňková lunace otevře symbolickou bránu do duchovního světa, ale v labyrintu fantazie se neztratíte. V blízkosti Měsíce bude zodpovědný Saturn, který vás spolehlivě vrátí do reality. Úplněk navíc nastane v dekanu, jemuž Saturn vládne společně s dalším chronokratem, Jupiterem. Proto se tomuto dekanu zodiaku přezdívá „karmický“ neboli osudový. Kromě jiného vytváří příležitosti obrátit se zády k tomu, co vás vyčerpává, nenaplňuje, znejišťuje či zraňuje. Ani tentokrát to nebude jinak. Úplňkový Měsíc a jeho efekt v doprovodu chronokratů se dá přirovnat k probuzení ze zlého snu, do něhož se samozřejmě nikdo nechce vrátit. I proto vám umožní odpoutat se či odstřihnout od všeho, co drtí vaši psychiku. Od lidí, kteří vás dehonestují, a to ve smyslu „už nikdy více“.

V neděli 3. září bude Venuše Večernice stacionární a z retrográdního pohybu se začne otáčet do přímého směru. Patrně budete mít pocit, že v něčem už máte naprosto jasno. Zejména kolem peněz a v srdečních záležitostech ovšem nic zásadního neřešte. Tato fáze Venuše se totiž dá přirovnat k situaci, když si člověk vezme prášek proti bolesti. Jakmile zabere, pocítí obrovskou úlevu, nadšení, zveličenou rozjařenost, přitom ale rozhodně nemá vyhráno. V následných čtyřech týdnech projde Venuše „stínovou zónou“ a odhalí, zda jste v euforii něco nepřehlédli nebo z hrdosti vůbec nebrali v potaz.

Je nutné připomenout, že Ryby vládnou chodidlům, která nesou váhu celého těla, tak jim dopřejte každodenní masáž, zaslouží si to.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Všechno nutné se snažte udělat a vyřídit počátkem týdne, protože se od středy odpoledne budete myšlenkami toulat bůhvíkde. Nicméně akční jste po většinu roku, takže psychický i fyzický odpočinek si zasloužíte. Je skvělé, že to nebude promarněný čas. Aktivuje se totiž vaše intuice a konečně proniknete „k jádru pudla“. Neboli rozklíčujete situace, které vám nedávaly smysl, a může jít o záležitosti staré i půl roku. Jelikož superúplněk zazáří ve vašem sektoru nepřátel, je možné, že se provalí, kdo vám tajně za zády škodí. Dotyčnému to ale ještě o víkendu tak vytmavíte, že na to nikdy nezapomene.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jste „uzemněné“ znamení, ale horoskop tohoto týdne vás jako by izoluje od omezení hmotného světa. Přesměruje vaše myšlení k nesplněným přáním a vy si alespoň jedno konečně splníte. Na druhou stranu vás konstelace budou přímo tlačit k tomu, abyste se odstřihli od lidí, kteří vás deptají. Jen si na ně vzpomenete, pocítíte nervozitu a nepříjemný tlak v žaludku, prostě setkávat se s nimi je pro vás jako za trest. Jednoduše je začněte ignorovat a to zabere. Životní rozhodnutí vztahující se k adopci či pěstounství udělají jedinci, kteří nemají potomky nebo ti jejich už vyrostli.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Existuje pár věcí, po nichž prozatím marně toužíte. Jako by vás superúplněk osvítil a najednou budete vědět, co a jak máte udělat, aby se váš sen stal skutečností Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Tato lunace je pro vás požehnáním. Je vůči vašemu znamení v kvadratuře (90°), což je akční aspekt, který vám vytvoří podmínky k sebeprosazení. Lidově řečeno si „zametete“ cestičku k profesnímu úspěchu. Pokud vás v práci něco stresuje, a tím pádem brzdí vaši kariéru, naznačí vám jednoduchý a velmi účinný recept, jak to můžete změnit. To se týká jak zaměstnanců, tak i podnikatelů. Máte-li přislíbeno povýšení, dá vám impuls, kdy bude vhodné připomenout se šéfovi, a bude to dokonalé načasování. Na víkendový výlet zamiřte do míst, kde to neznáte, neb horoskop naznačuje, že objevíte „ráj“, možná houbařský.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pokud jste na nesprávné cestě životem, prostě směr, kterým se ubíráte, je symbolická cesta do pekel, tak si to nejen uvědomíte, ale dostanete i šanci to napravit. Týká se to zejména morálky, vzdělání, cestování, životní filozofie nebo papouškujete-li to, co řekl někdo jiný, aniž byste si ověřili fakta. Vše odhalí úplňková lunace, protože jejím úkolem je rozšířit vám obzory. Je tedy možné, že se začnete učit něco nového, a vzhledem k tomu, že budou aktivovány Ryby, které tíhnou k ezoterice, patrně se jako by najdete v nějaké okultní nauce. Ti, již řeší právní problém, se dozvědí konečný verdikt.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Máte-li rozjednanou nějakou finanční, potažmo majetkovou transakci či smlouvu o spolupráci, v tomto období se záležitost uzavře. Horoskop naznačuje, že výsledek splní vaše představy. Dokonce dojde k jakémusi sladění vašich tužeb a snů s realitou, což ovlivní i váš intimní život, neb si ho okořeníte fantazií. Pokud máte letitý vztah, opět v něm zavládne romantika. Citové rány se zahojí osůbkám se zlomeným srdcem a jásat můžou i jedinci, kteří nedávno přišli o drahý, cenný či umělecký předmět. Věc se najde, a dokonce nepoškozená.

Foto: Stock 4you, Shutterstock.com

I v případě, že nejste týmový hráč a nejraději spoléháte sami na sebe, tentokrát se vám vyplatí spojit síly. Hvězdy vám sešlou do cesty ty správné jedinceFoto: Stock 4you, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Superúplněk naproti vašemu znamení si posvítí na vaše blízké vztahy, osobní i profesní. V případě, že podnikáte, tak na lidi, s nimiž spolupracujete, abyste si udělali jasno, koho v životě chcete a potřebujete, a naopak, kdo je pro vás přítěží. Zejména když někoho pořád dokola zachraňujete bez zjevného efektu, stejně tak když vás někdo poškodil nebo vám ublížil, postarejte se, aby tito lidé zmizeli z vašeho života. Dáte-li někomu z nich druhou šanci, dá se předpokládat, že v listopadu ohrozí vaši rodinu a stabilitu v partnerství. Omezte proto na minimum toleranci, laskavost a obětavost dřív, než bude pozdě.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Dostanete příležitost osvobodit se od všeho, co vás naprosto zbytečně zatěžuje po fyzické či psychické stránce, a to jak v zaměstnání, tak doma. Bude stačit, když se zamyslíte nad zažitými rituály, a nestačíte se divit, kolik děláte zbytečností, které z vás vysávají energii a okrádají vás o čas. Skvělé je, že to dokážete napravit ze dne na den. Kolem čtvrtka byste měli absolvovat preventivní prohlídku. Superúplněk totiž nastane ve vašem sektoru nemocí a lékaři neunikne ani skrytý problém. Pokud jste odešli z nějakého kroužku či skupiny, včetně sociálních sítí, o víkendu se do ní opět vrátíte.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Nadšení budete zejména v případě, máte-li uměleckou nebo kreativní profesi či zálibu, protože se znásobí váš tvůrčí potenciál. Patrně dostanete nabídku, kdy zúročíte hodiny strávené třeba cvičením na hudební nástroj, fotografováním, malováním. Pro všechny platí, že pokud jste v libovolné životní oblasti v něčím stínu, konečně zazáříte vy. Platí to i v situaci, že jste uvázli v mileneckém vztahu, který vás nenaplňuje. Uvědomíte si svou hodnotu, a dokonce se dá předpokládat, že se seznámíte s osůbkou, která odpovídá vašim představám. Rozchod pro vás bude díky tomu poměrně snadný a samozřejmý.

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Podle horoskopu nezáleží na tom, jaké zálibě se věnujete. Důležité je, že tak činíte s plným nasazením. Díky tomu proniknete do sfér, po nichž zatím marně pokukujete Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Ohledně práce a kariéry jste vkročili do nejnáročnějšího období roku. Potrvá až do počátku listopadu a vy budete potřebovat útulné a klidné místo k odpočinku. Tím by měl být váš domov a samozřejmě zázemí, které tvoří harmonické vztahy se členy rodiny. Tím pádem byste se měli pustit do zvelebování interiéru bytu, abyste se v něm cítili skutečně doma. Pokud jste se odcizili rodině, i to se vám při troše snahy podaří změnit. Při emocemi nabitém superúplňku dokážete totiž hodit za hlavu sváry a podat ruku na usmířenou. Nepodceňujte sny. Někdo z předků vám jejich prostřednictvím předá „karmické dědictví“.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

S odstupem času si patrně řeknete, že tento týden byl jeden z nejšťastnějších v tomto roce. Luna totiž doroste do úplňkové fáze ve vašem sektoru zodiaku, kde se raduje. Proto se dá předpokládat, že o šťastné náhody rozhodně nebudete mít nouzi. Nejen tyto dny, ale až do 15. září! Navíc se vám nebývale posílí pozorovací schopnosti, takže si ujasníte, kdo před vámi zastírá pravdu. Díky tomu v jisté záležitosti získáte chybějící informace a rozhodnete se správně, nikoli tak, aby to vyhovovalo například sousedům. Tak nic neuspěchejte, protože pro vás platí, že kdo si počká, ten se dočká.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zkraje týdne a zejména ve středu, kdy Měsíc až do odpoledne ve vašem znamení „poběží v prázdnotě“ vyčkávejte. Snažte se vyhnout zásadním rozhodnutím. Vše totiž bude dělat dojem, že je to jednoduché a snadné. Posléze se ale může vyrojit velké množství problémů a překážek a vy byste si naprosto zbytečně zkomplikovali život. Zato druhá polovina týdne bude parádní. Lunace vám posvítí do sektoru peněz, které vyděláváte vlastním úsilím, a nejspíš objevíte nový zdroj příjmů. Půjde o dlouhodobou záležitost, což vám zajistí finanční stabilitu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ve dnech kolem úterý dokážete vypnout vždy v ten správný moment. Jakmile vás něco nebude zajímat, stejně tak když se nějaký „prudič“ rozhodne, že vás vytočí a vyprovokuje, nic s vámi nehne. Díky schopnosti nepouštět si do hlavy blbosti a k tělu zákeřné jedince začnete být nebývale psychicky silní. Doslova zazáříte a ještě ke všemu budete sršet úžasnými nápady, kterými v druhé polovině týdne nevědomky inspirujete spoustu lidí. O víkendu ovšem nastražte uši. Obohatíte si totiž profesní znalosti či umělecký um o zkušenosti člověka, který je ve svém oboru jednička, což ale zjistíte až mnohem později.

Afirmace na tento týden: Vytyčuji hranice, aby to, co dělám, nikdo nebral jako samozřejmost…

Načítám