Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Střelci naštvou okolí, Vahám se bude dařit v lásce a Raci se usmíří se sousedy

Foto: Coy_Creek, Shutterstock.com

Foto: Coy_Creek, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vše, před čím delší dobu utíkáte, co nechcete ani slyšet, neboť tomu prostě odmítáte věřit, ale i to, v čem se přeceňujete, nechá vyplout z hlubin Neptun z Ryb. Slunce v Panně vás pak nekompromisně zbaví falešných očekávání a iluzí, které vám zatemnily zrak i myšlení, a ukáže drsnou realitu.

Článek

Odehraje se to za pět minut dvanáct, neboť vládce znamení Panny Merkur a tradiční vládce Ryb Jupiter se pokusí zamotat vám hlavu ještě víc. Tyto planety totiž budou stejně jako v úvodu zmiňovaní Slunce a Neptun v protilehlých znameních, tedy v opozici, a ještě ke všemu retrográdní, což vždy ukazuje na informační chaos zaviněný komunikačními výpadky.

Hlavně to znamená „velké oči“, podceňování detailů či racionality a pocit, že člověk zvládne víc, než je v jeho schopnostech a možnostech. To nahraje na symbolickou smeč další a velmi bojovné konstelaci Marsu s Venuší (kvadratura). Nebezpečně jiskřit to bude mezi pohlavími, jeden druhému bude jakoby programově oponovat, vnucovat svůj názor a snažit se, aby tancoval podle jeho not.

V globálním měřítku to bude ještě horší. Tyto dvě planety totiž ještě víc zintenzivní již existující napětí tím, že si budou nenasytně uzurpovat víc, než jim patří, a to za jakoukoliv cenu a na úkor toho druhého. Dokonce to naznačuje, že se protistrany zaženou do úzkých naprosto nereálnými požadavky a nedostatek diplomacie konflikt nebezpečně vyostří.

Naštěstí racionální a praktické Slunce v Panně získá v ten správný okamžik mocného spojence, planetku Pluto, která patří mezi nejvzdálenější objekty naší sluneční soustavy. Jejich harmonická vazba (trigon) odhalí něco dosti zásadního, o čem znesvářené subjekty neměly sebemenší tušení, což je přinutí probrat sporné téma ze všech myslitelných úhlů. Dá se předpokládat, že díky tomu z prvotních návrhů nezůstane kámen na kameni a finální řešení budou oboustranně výhodná.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Zklame vás člověk, k němuž jste vzhlíželi. Může to být učitel, stejně tak politik či příbuzný, každopádně ho přistihnete při lži a tím u vás jednou provždy skončí. Jelikož spolupracovníci i nadřízení budou roztržití, nespoléhejte na ně naprosto v ničem. Něco byste kvůli nim popletli, s přispěním jejich nešikovnosti byste se dokonce mohli zranit. Vězte, že chaos a zmatky v zaměstnání vašemu znamení půjdou na ruku. Jste totiž rození vůdci a právě díky akčnosti a samostatnosti vám přidělí větší pravomoci.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Držte si od těla nové lidi. Jinak se připoutáte k partičce, která vás stáhne na sociální i společenské dno. Je možné, že vás patrně poprvé v životě zaskočí úžasný zážitek „déjà vu“. Na cestách nebo při sledování filmu si budete jistí, že nějaké konkrétní místo důvěrně znáte, a přitom jste tam nikdy nebyli. Budete mít o čem přemýšlet během stále delších večerů. Ani vy, ani ostatní, nepřijdete zkrátka. Zaujme vás volnočasová aktivita, ve které se najdete, neboť aktivuje váš spící talent, který konečně dostane zelenou.

Foto: TravnikovStudio, Shutterstock.com

Hvězdy si s vámi zašpásují, takže se občas ocitnete v situaci, která vám připadá důvěrně známá, i když jste ji prokazatelně ještě nikdy neprožili Foto: TravnikovStudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Pokud u vás doma kdesi evidentně profukuje nebo prosakuje voda, hned v pondělí zjednejte nápravu, nelze totiž vyloučit pořádnou kalamitu. Rodičům horoskop doporučuje, aby neulevovali potomkům, jinak se začnou domnívat, že jim všechno projde, což by nedopadlo dobře. Ti menší se zraní, dospělejší provedou vylomeninu, která se na dlouho neblaze podepíše na jejich pověsti. Podnikatelé získají významného zákazníka a ti, kteří zápolí s domácím rozpočtem, se konečně dočkají finanční kompenzace.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Stane se pravidlem, že vás zatáhne do diskuse člověk, o němž víte, že vaše slova vždy překroutí, nebo jeho názory opovrhujete. Tentokrát ale budete mít komunikačně „nabito“, takže prudiče symbolicky sestřelíte tak brilantně, že se vám na dlouho ztratí z dohledu. V druhé polovině týdne získáte sympatie člověka vlivného v branži, kterou se živíte. Posun nastane i v partnerských vztazích „na psí knížku“ a nevycházíte-li se sousedy, otočí se to, začnou se k vám chovat přátelsky a vstřícně.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Plánujte si každou akci. Jinak budete pobíhat od jednoho k druhému, v roztržitosti rozbijete či ztratíte předmět, bez něhož se vy nebo rodina neobejdete, také může jít o pracovní pomůcku. To by znamenalo naprosto zbytečný výdaj. Aby toho nebylo málo, hektické tempo by z vás vysálo všechnu energii, pořád budete unavení a vyčerpaní. Zásadní chybu by mohli udělat ti, kteří studují, a týká se to i vzdělávání při zaměstnání. Zaujme vás totiž jiný obor, ale bude to jenom chvilkový rozmar, tak pro svoje dobro na změnu zapomeňte.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Horoskop vás nabádá, abyste nedělali unáhlená rozhodnutí. Týká se to zejména změny profese nebo studijního oboru. Buďte v klidu, vybrali jste si dobřeFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Lidově řečeno na vás padne „deka“. V deficitu se ocitnou vaše energie i sebevědomí, a tak začnete zpochybňovat vše, co děláte. Naštěstí vás uprostřed týdne z letargie probere samotné Slunce ve vašem znamení a s pomocí Pluta vám propůjčí tak obrovské ambice i pevnou vůli, že nebude existovat nic, s čím byste si neporadili. Dokonce vám horoskop doporučuje vrátit se k tomu, v čem jste minulé měsíce pohořeli. Budete totiž pod ochranou aspektů, o nichž se traduje, že pomáhají vítězit nad nepřízní osudu.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Stáhněte se z diskusí. S couvajícím Merkurem ve svém znamení putujícím naproti retrográdnímu Jupiteru byste plácali ukrutné nesmysly a byli „pro srandu králíkům“. Čas a energii investujte do srdečních záležitostí. Zadaní dokážou v partnerství navodit romantickou atmosféru jako v dobách namlouvání. Jste-li single, patrně se zamilujete na dálku, nebo se s někým začnete scházet tajně. Zásadně ale nepůjde o nic povrchního či plytkého. Vybudujete tak úžasný vztah, že vám ho v budoucnu bude leckdo závidět.

Štír (24. 10.–22. 11.)

V záležitosti, která se nedávno vymkla vaší kontrole, opět začnete „tahat za nitky“ vy, dokonce můžete získat zpět postavení, v případě podnikání místo na trhu, o které vás připravili intrikáni. Nejspíš se seznámíte se skupinkou lidí, v jejichž aktivitách najdete smysl života. Rodiče si konečně ujasní, který kroužek bude pro jejich potomky nejlepší. Planetární konstelace totiž poodhalí skryté vrozené vlohy, a to nejen umělecký talent, ale může jít o nadání pro fyziku či astronomii.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Hvězdy pomyslně osvítí oblasti, v nichž má dítko velkou šanci uspět. Navíc je velmi pravděpodobné, že ho daná činnost bude bavit hodně dlouho Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Autoritářstvím, netaktním slovníkem a tendencí dramatizovat i banální problém naštvete pár lidí v zaměstnání i soukromí, nevyjímaje drahou polovičku. Naštěstí nikdy nic netrvá věčně a vy se vzpamatujete uprostřed týdne. Začnete být naopak tak obětaví, že se díky tomu neplánovaně posunete výš v kariérním žebříčku, nebo dostanete za práci navíc mimořádnou finanční odměnu. O víkendu bude stačit přistoupit na kompromis a vyžehlíte si to u rodiny.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

V případě návratu z dovolené či služební cesty před odchodem z pokoje nakoukněte do skříní i šuplíků, jinak tam cosi cenného zapomenete. Když naopak budete někam odjíždět, ověřte si, že u sebe máte nutné doklady, případně léky. Nebudou-li v zaměstnání brát v potaz vaše nápady a návrhy, klidně je realizujte „na vlastní pěst“, což platí i pro výzkumné a kreativní profese. Horoskop totiž naznačuje průlom, objev, prostě se vám povede něco, na co budete právem hrdí, a vaši konkurenti puknou závistí.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Snažte se vyjít s penězi i za cenu utáhnutí opasku. Když se v tomto období zadlužíte, již samotné úroky by rapidně snížily vaši životní úroveň na půl roku. Se sousedy se nebavte ani o počasí, neboť z jejich přihlouplých disputací by vám šla hlava kolem. Vypadá to, že s drahou polovičkou zažijete přímo mystické sexuální splynutí, a potvrdíte si, že k sobě prostě patříte. Konečně uzavřete vleklý průšvih, o kterém rodina ani přátelé nemají tušení, a zametete po sobě stopy tak dokonale, že se o něm ani nikdy nedozví.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

S novými lidmi se budete seznamovat jako na běžícím pásu, což vás přinutí porovnávat, a vaše láska i stávající přátelé zvítězí na celé čáře. Projít byste si měli pozorně výpis z banky. Patrně zjistíte, že platíte za „službu“, kterou nepotřebujete, tudíž ani nevyužíváte, a tak ji zrušte. Zejména když jste někdy v minulosti čelili nedostatečné funkci ledvin, nelze vyloučit návrat nemoci, proto nepodceňujte pobolívání v dolní části zad. Ideální bude, když všichni absolvujete preventivní lékařskou prohlídku.

Afirmace na tento týden: Nic mě nerozhází, neboť jsem nad věcí a cítím se skvěle…

Reklama

Související témata:

Načítám