Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Vodnáře čeká zlom v kariéře, Váhy restart libida a Býci vyhrají každou bitvu

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

V úterý 8. listopadu v 12.02 hodin nastane úplněk, při němž se mezi Měsíc v Býku a Slunce ve Štíru vklíní naše matička Země. Nastane úplné lunární zatmění, které uspíší změny, mnohdy cosi bleskurychle ukončí, ale veskrze půjde o něco nevyhnutelného podle rčení: „Co se má stát, stane se.“

Článek

Lunární zatmění zvyšují tlak a jakoby zrychlují čas, mnohdy i popostrčí, aby se konečně symbolicky zabouchly dveře, které v minulosti nikam nevedly, a hned se otevřou nové směřující k prosperitě z dlouhodobé perspektivy.

Toto úplné lunární zatmění proběhne na houževnatém a vytrvalém stupni zodiaku, kterému Měsíc vládne. Impulz, co podniknout, mu z protilehlého znamení dá Slunce ve Štíru, kterému během zatmění vpluje do „srdce“ (cazimi, horní konjunkce) Merkur Prometheus. Vzájemně si „řeknou“ novinky ze světa, zaměří se hlavně na hanebné a tutlané skandály, včetně finančních, stejně tak zákulisní aktivity, které by společnost připravily o pocit bezpečí.

Měsíc v Býku je hospodář a pohodář, a tak je jasné, že ho to popudí a začne být nebezpečný. Po boku totiž bude mít nejen Dračí hlavu (Severní lunární uzel, Severní Nod), což je kromě jiného ukazatel svobodné vůle, a také prominentní oranžovou hvězdu Menkar zosobňující kolektivní nevědomí. Ta je popisována jako netvor s otevřenými čelistmi, kterými pohltí vše, co se mu připlete do cesty. Měsíc v konjunkci právě s hvězdou Menkar navíc propůjčuje až neuvěřitelně přesvědčivý projev, takže jedince, kterým půjde o něco zásadního, nevyjímaje politiky, promění v mocné řečníky a bude hrozit, že se v euforii nutných změn sem tam zamění dobro se zlem.

Naštěstí Merkur, který bude druhotným vládcem solárního zatmění (triplicity), poté co opustí sídlo krále oblohy Slunce, se v jeho spalujících paprscích překulí do epimetské fáze (začne zapadat až po Slunci), což je pro toto zatmění obrovský dar. Merkur má totiž v této fázi možnost „zpětného pohledu“, a tak nejdřív sjednotí všechny důležité informace a poznatky a pak bude promýšlet každou budoucí akci tak dlouho, dokud nesladí potřeby lidí s dostupnými a reálnými možnostmi ve stylu, aby příroda (Býk) netrpěla výdobytky civilizace.

Také se traduje, že když Hermova hvězda (Merkur) opustí srdce Slunce a následně prochází spálením v jeho paprscích, je to jedno z nejlepších období pro očistu a regeneraci psychiky každého jedince. Tak co nejvíc tento týden relaxujte, meditujte a rozjímejte.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Existuje-li nějaký nešvar kolem peněz, které si vyděláváte vlastním úsilím, dozvíte se to. Možná například zjistíte, že za stejnou práci berou někteří kolegové mnohem větší plat, podnikáte-li, konkurence vás ohrozí cenami, které by vám nepokryly ani vynaložené náklady. Vy to ale neřešte hned, dopřejte si časový odstup. S chladnou hlavou, až vás přejde vztek, přijdete na chytré řešení, kterým svoji finanční situaci nejen stabilizujete, ale dokonce posílíte, a to už za sebeovládání stojí, co myslíte?

Býk (21. 4.–21. 5.)

Ti, kteří vám srážejí sebevědomí nebo vás omezují šikovnou manipulací do té míry, že se jim podřizujete a nejednáte svobodně, si lidově řečeno naběhnou na vidle. Merkur v srdci Slunce ve vašem sektoru mezilidských vztahů vám dodá kuráž říct nahlas, co se vám nelíbí, takže tam, kde jste symbolicky spoutaní, konečně získáte nezávislost. Dokonce vyhrajete každou slovní či psychickou bitvu a vše, co podniknete, a to včetně konfliktů, bude pro vaše dobro a ve vašem nejlepším zájmu.

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Říká se, že po bouřce se vždy vyjasní. Ve vztazích to obvykle platí rovněž, a proto vám hvězdy dodají odvahu, abyste už dál v sobě nedusili nespokojenostFoto: Just Life, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Máte před sebou jeden z nejprapodivnějších týdnů roku. Jurodiví totiž budete z barvitých snů, ale jejich prostřednictvím zároveň jakoby prozřete, neboť vám poskytnou vhled do situací, které jste v minulosti nechápali. V neposlední řadě odhalí, kdo vás pomlouval a dělal vám ze života peklo. Toto svým způsobem vyjasnění nepříjemností a nejasností vám prospěje, neboť si perfektně vyladíte psychiku, a pokud jste trpěli psychosomatickým onemocněním, tak odezní.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Sledujte cvrkot kolem sebe, a když vám z něčího chování na veřejnosti nebo při čtení příspěvku na sociálních sítích naskočí husí kůže či dostanete dopal, neberte to jako náhodu. Pod tlakem zatmění se totiž lidé přestanou ovládat, a tím pádem přetvařovat, čímž vám poodhalí svoji skutečnou povahu. Vy si uděláte reálný obrázek, co je kdo zač a s kým nemá smysl ztrácet čas. Máte-li děti, o víkendu vyrazte na nákup dárků, vzhledem k horoskopu se přesně trefíte do jejich vkusu a tajných přání.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Během tohoto týdne se bude rozhodovat, jestli se v budoucnu vyšvihnete v kariéře, nebo ustrnete na stávající příčce, zda si upevníte autoritu, nebo ji ztratíte. Výsledek se bude odvíjet od vaší loajality vůči firmě, jestli v klidu ustojíte pracovní tlak a několik hodin přesčasů, tak se ovládejte. O víkendu si konečně v rodině vyříkáte jistou nesrovnalost, která se pořád připomínala. Naštěstí se po mírně dramatických diskusích všichni uklidníte, protože zjistíte, že se vlastně dohadujete kvůli rozmaru, který ani nestojí za řeč.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

I když si myslíte, že je problém zažehnaný, jste na omylu. Horoskop vám doporučuje klidně i bouřlivý rozhovor, jinak nedorozumění nezmizí, ale naopak bude bobtnatFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Budete obdaření bezkonkurenčními rozlišovacími schopnostmi, do všeho proniknete nejhlouběji, jak to bude možné, a konečně pochopíte, co vám doposud nedávalo smysl. Díky tomu patrně změníte životní filozofii nebo politickou příslušnost. Možná zajdete ještě dál. I za cenu opuštění komfortní zóny se rozhodnete hledat štěstí v cizině. Právě proto bude víkendové rodinné setkání pořádně bouřlivé. Příbuzní vám budou rozhodnutí či názorovou změnu rozmlouvat, což bude marné, vy totiž budete mít v hlavě jasno jako už dlouho ne.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Aktivován bude váš sektor cizích peněz. Pokud se něco vymklo vaší kontrole, zejména se to týká daní, dědictví a plateb po splatnosti, dozvíte se to a měli byste fofrem zjednat nápravu, jinak se zamotáte do spleti penále a pokut. Máte-li právní spor, dozvíte se výsledný verdikt. Mile vás zaskočí jakýsi restart vašeho libida, což prospěje zejména letitým párům, neboť budete sexuálně aktivní jako už dlouho ne. Spokojení budete i v případě, že se vám delší dobu nedaří cosi prodat. Spojení Merkura se Sluncem naznačuje, že se konečně najde solventní kupec.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Lunární zatmění naproti vašemu znamení vám umožní vidět své skutečné „já“ a kvalitu mezilidských vztahů, což pro vás může být šok. Mnohé totiž bude jinak, než jste si doposud mysleli, a několik lidí pro vás ze dne na den přestane existovat. Budete si jisti, že je to pro váš klid nejlepší volba, a nemýlíte se. Co řeknete či podniknete, to si nejdřív promyslíte, a hlavně si uděláte reálný obrázek bez pozlátka. Dokonce si ujasníte, co se svým životem máte udělat a co změnit na svém chování, abyste se nepotáceli od ničeho k ničemu.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Máte před sebou ideální týden k plánování změn v oblastech, kde už dlouho nejste spokojeni, a všechny dosavadní pokusy zlepšit situaci skončily nezdarem. Může to být předražená služba, a to včetně bankovnictví, ve hře jsou také lékařská péče a zaměstnání. Dokonce si ujasníte, co nebo kdo vás okrádá o čas i dobrou náladu, a s tím se také rozloučíte. Zejména se to týká lidí, kteří vás příliš často zaskočí rádoby novinkami, a poté vždy vyjde najevo, že si informaci upravili, aby byli zajímaví.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Nebývalé pozornosti se dočkají jedinci, kteří se živí uměleckou či řemeslnou profesí, a dlouho se jim nedařilo prorazit, nebo mají kreativní zálibu. Přitáhnou spoustu zákazníků potažmo příznivců, někteří dokonce navážou lukrativní spolupráci. Ostatní se ale také můžou radovat, protože se dočkají něčeho, v co už přestali věřit, a může to být cokoli, třeba i další přírůstek do rodiny. Zásadní obrat nastane v životě těch, kteří propadli libovolné závislosti. Budou mít nejednu světlou chvilku a sami uznají, že musejí vyhledat odbornou pomoc.

Foto: Robilad Co, Shutterstock.com

Díky konstelacím, které přejí tvořivosti, narazíte na inspirace na každém kroku. Naštěstí budete mít i dostatek trpělivosti, takže je přetvoříte do reálné podobyFoto: Robilad Co, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Naplní se něco, o čem už delší dobu víte, ale netušili jste, kdy to nastane. Může se jednat o zvýšení nájemného, stejně tak stavební úpravy na domě, kde bydlíte, nebo v jeho blízkosti. Máte-li potomka staršího 19 let, je možné, že vyletí „z rodného hnízda“. Tím ale výčet změn nekončí, neboť se začne rozhodovat také o vaší budoucí kariéře. Ve hře může být povýšení či start politické dráhy, v každém případě nastane ve vašem profesním životě zlom, na který nikdy nezapomenete, protože bude zcela zásadní.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Vaše znamení bude na lunárním zatmění profitovat. Nastane totiž ve vašem sektoru zodiaku, kde se Měsíc raduje, a starověcí hvězdopravci ho nazývali „Dům bohyně“. Obdaruje vás úžasnými postřehy a brilantní výřečností, s jejímž přispěním dokážete umlčet každého nepřejícníka a klidně jednou větou vyvrátit případný nesmyl či nepravdu. Nejspíš vás potěší zpráva, nelze vyloučit, že bude z ciziny. Pokud jste v nějaké skupině měli pocit izolovanosti, že mezi ně nepatříte, ze dne na den budete v dané společnosti na výsluní.

Afirmace na tento týden: Vítám změny, neboť si zasloužím to nejlepší…

Reklama

Související témata:

Načítám