Hlavní obsah

Hovězí zapečené s batátovým pyré

Hodnocení:
(43)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Milujete jídla, která můžete servírovat z jednoho hrnce? Je to pohodlné a nádobí je minimum. Připravte si lahodnou hovězí směs zapečenou s jemným batátovým pyré.

Ingredience pro:
4 porce
Na masovou směs
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 200 g krájených loupaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 g celeru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • olej
Na pyré
  • 600 g batátů
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte do vody. Osolte, přiveďte k varu a vařte je 15 až 20 minut doměkka.

Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte a celer nastrouhejte na hrubo. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli. 

Krok 3: Po chvíli přidejte celer, česnek, kmín a papriku. Vše krátce opečte a nechte rozvonět. Přidejte maso, promíchejte a opečte dohněda. 

Krok 4: Vmíchejte protlak, rajčata, nasekanou chilli papričku a směs osolte a opepřete. Přilijte trochu vody a vše poduste pod pokličkou asi 10 minut. 

Krok 5: Mezitím slijte batáty, přidejte k nim máslo a šťouchadlem je rozmačkejte. Přilijte mléko, dle potřeby dosolte a a umixujte hladké pyré. 

Krok 6: Masovou směs přemístěte do zapékací nádoby. Navrch naneste batátové pyré. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a dejte zapéct na 15 až 20 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti. 

Raději vepřové? Pyré můžete udělat také z hrášku a upéct k němu křupavý bůček.

ynezorPumanzeSaNyknalC
pátek 05:00

Reklama

Sdílejte článek