Hlavní obsah
3,1
(64)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Hrušky skvěle ladí se zázvorem a skořicí a melasa dá těstu zcela novou, karamelovou chuť. Tenhle podzimní moučník si určitě zamilujete.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 2 ks vejce
  • 100 g másla
  • 80 g melasy
  • 130 ml mléka
  • 150 g špaldová mouka
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 ks hrušek
  • 100 g třtinového cukru
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Pak do těsta postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, zázvorem, kakaem a skořicí. 

02.

Do těsta přimíchejte rozpuštěné máslo, zahřáté mléko a melasu. Vše ještě důkladně prošlehejte. 

03.

Hrušky oloupejte, překrojte a zbavte jádřinců. Můžete je nakrájet na kostičky nebo čtvrtinky. Pokud použijete hodně zralé hrušky, můžete vynechat polovinu cukru.

04.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vyskládejte na něj hrušky a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 až 35 minut.

05.

Po upečení nechte koláč vychladnout a nakrájejte na řezy. Budou chutnat výtečně s kopečkem karamelové zmrzliny. 

06.

Reklama

Související témata:

Načítám