Hlavní obsah

Hruškový koláč s melasou

Hodnocení:
(60)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Hrušky skvěle ladí se zázvorem a skořicí a melasa dá těstu zcela novou, karamelovou chuť. Tenhle podzimní moučník si určitě zamilujete.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 80 g melasy
  • 130 ml mléka
  • 150 g špaldové mouky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 5 hrušek
  • 100 g třtinového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Pak do těsta postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, zázvorem, kakaem a skořicí. 

Krok 2: Do těsta přimíchejte rozpuštěné máslo, zahřáté mléko a melasu. Vše ještě důkladně prošlehejte. 

Krok 3: Hrušky oloupejte, překrojte a zbavte jádřinců. Můžete je nakrájet na kostičky nebo čtvrtinky. Pokud použijete hodně zralé hrušky, můžete vynechat polovinu cukru.

Krok 4: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vyskládejte na něj hrušky a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 až 35 minut.

Krok 5: Po upečení nechte koláč vychladnout a nakrájejte na řezy. Budou chutnat výtečně s kopečkem karamelové zmrzliny. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
11. 9. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.