Článek
Postup
01.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Pak do těsta postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, zázvorem, kakaem a skořicí.
02.
Do těsta přimíchejte rozpuštěné máslo, zahřáté mléko a melasu. Vše ještě důkladně prošlehejte.
03.
Hrušky oloupejte, překrojte a zbavte jádřinců. Můžete je nakrájet na kostičky nebo čtvrtinky. Pokud použijete hodně zralé hrušky, můžete vynechat polovinu cukru.
04.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vyskládejte na něj hrušky a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 až 35 minut.
05.
Po upečení nechte koláč vychladnout a nakrájejte na řezy. Budou chutnat výtečně s kopečkem karamelové zmrzliny.
Zkuste také hruškový drobenkový koláč s karamelem nebo hrnkový hruškový chlebíček s medem.