Hlavní obsah

Ideální kalhoty na léto? Vyberte si z 18 stylových variant

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I džíny si zaslouží trochu volna! Jestli jste je ještě neposlaly na dovolenou, udělejte to co nejdřív. Vždyť v létě vám mohou dělat společnost mnohem vhodnější kalhoty. Maximální pohodlí zaručeno!

Článek

Zatímco některé ženy tráví celé léto v šatech, jiné tíhnou ke kalhotám. Pokud si ani vy neumíte prázdniny představit bez nohavic, přijdete si na své. V tomto výběru totiž najdete kousky, které jsou na teplé dny jako dělané. Jak vybírat letní kalhoty?

Letní kalhoty: jak vybrat nejlepší materiál

Ke zkoumání vnitřních cedulek na oblečení vás nabádáme neustále, v případě letních kalhot je to ale důležité dvojnásob. Kdo by stál o model, ve kterém se do deseti minut zpotí? Nenechte se proto zlákat obalem a nedělejte kompromisy. Do letního šatníku se skvěle hodí bavlna, len, viskóza (případně i odolnější lyocell) a samozřejmě také hedvábí se svým charakteristickým leskem.

Čtěte pořádně cedulky a visačky

U lnu a viskózy musíte očekávat vyšší mačkavost, pro jejich lehkost jim ale tuhle vlastnost snadno odpustíte. S novým přírůstkem v šatníku si zároveň ověřte, jak se o daný materiál starat, aby vydržel co nejdéle. Opatrné musíte být samozřejmě především na hedvábí, které se pere jen ručně ve vlažné vodě (některé kousky je lepší odnést do čistírny, sledujte přímo etiketu), a pozor si dejte i na viskózu, která se má tendence při vyšších teplotách srážet – ideálně se zastavte u 30 ºC.

Jaké kusy se vyplatí pořídit?

V obchodech najdete spoustu stylových kalhot a my bychom se určitě přimlouvali za ty, které mají volnější střih – nejsou jen módní, ale i neuvěřitelně pohodlné. V šatníku se vyplatí mít kousek v neutrální, snadno kombinovatelné barvě – doporučujeme zejména světlejší varianty. Zároveň není na škodu vlastnit i kus, který zaujme na první dobrou – ať už barvou (naším favoritem je růžová, cihlová a modrozelená), nebo potiskem. Takové květované kalhoty stačí doplnit jednoduchým tričkem nebo halenkou a budete vypadat fantasticky v podstatě bez námahy.

Střih pro nejlepší postavu

Důležitý je samozřejmě i střih. Pokud chcete postavu opticky prodloužit, volte kalhoty do pasu. Opatrné buďte jen v případě, že máte větší bříško, na které nechcete poukazovat – v takové situaci vybírejte raději kalhoty s elastickým pasem, padající na boky. Také pamatujte, že se nemusíte zbytečně bát zkrácených délek nohavic. V kombinaci se sandálky vypadají přece jen jinak než na podzim s kotníkovými botami a postavu vám nijak dramaticky nezkrátí.

18 stylových kalhot na léto 2020

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč (směs lnu a viskózy). Next, 805 Kč (lyocell)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 2999 Kč (hedvábí). Lindex, 999 Kč (viskóza)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Marc O’Polo Pure, 3840 Kč (viskóza), prodává Zalando. Oysho, 799 Kč (směs lnu a viskózy)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 2080 Kč (směs lyocellu a viskózy). Esprit, 1440 Kč (viskóza)Foto: Archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Thought, 1490 Kč (směs lyocellu, viskózy a bavlny), prodává Zalando. Re.draft, 1829 Kč (směs lnu a viskózy), prodává About YouFoto: archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč (len). Banana Republic, 1680 Kč (směs bavlny a lnu), prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: H&M+, 799 Kč (len). Esprit, 1699 Kč (len)Foto: archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 999 Kč (viskóza). Billabong, 1430 Kč (viskóza), prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 799 Kč (viskóza). Mango, 799 Kč (směs viskózy a lnu)Foto: Archiv firem

Zajímá vás více letní módy? Prohlédněte si náš výběr maxišatů, které si můžete dovolit s jakoukoli postavou!

Reklama

Načítám