Hlavní obsah
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Zkoušíte rádi stále nové a nové recepty? Dnes jsou na programu jahodové knedlíky podle šéfkuchaře Zdeňka Marcína. A zvládne je i úplný začátečník.

30 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g světlého toastového chleba
    1
    7
  • 5 ks žloutků
    3
  • 75 g cukru
  • 125 g měkkého tvarohu
    7
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 40 g másla
    7
  • 1 špetka soli
  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • 100 g perníku na strouhání
    1
    3
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 dávka másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Do mísy si připravte nasekaný toastový chléb. Přidejte žloutky utřené s cukrem a tvarohem, mouku, změklé máslo a špetku soli. Ručně promíchejte a vypracujte si těsto. Přikryjte potravinovou fólií a nechte odpočinout v lednici alespoň 20 minut.

02.

Jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Těsto rozdělte asi na 20 stejných dílů a každou jahodu zabalte do kousku těsta.

03.

Knedlíky vkládejte do mírně osolené vroucí vody, a jakmile vyplavou na hladinu, vařte je 6 minut.

04.

Talíř si posypte moučkovým cukrem a jemně nastrouhaným perníkem, aby vám knedlíky nejezdily po talíři. Následně přidejte knedlíky, posypte moučkovým cukrem, perníkem a zalijte rozpuštěným máslem.

Návodné video k tomuto receptu najdete zde. Jiný vynikající recept najdete přímo na Proženy.cz a je na jahodové knedlíky se skořicovou posypkou.

Načítám