Hlavní obsah

Jahodové knedlíky podle šéfkuchaře

Hodnocení:
(126)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravte skvělé jahodové knedlíky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g světlého toastového chleba
  • 5 žloutků
  • 75 g cukru
  • 125 g měkkého tvarohu
  • 150 g polohrubé mouky
  • 40 g změklého másla
  • 1 špetka soli
  • čerstvé jahody
  • perník na strouhání
  • moučkový cukr na posypání
  • rozpuštěné máslo
Článek

Postup:

Krok 1: Do mísy si připravte nasekaný toastový chléb. Přidejte žloutky utřené s cukrem a tvarohem, mouku, změklé máslo a špetku soli. Ručně promíchejte a vypracujte si těsto. Přikryjte potravinovou fólií a nechte odpočinout v lednici alespoň 20 minut.

Krok 2: Jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Těsto rozdělte asi na 20 stejných dílů a každou jahodu zabalte do kousku těsta.

Krok 3: Knedlíky vkládejte do mírně osolené vroucí vody, a jakmile vyplavou na hladinu, vařte je 6 minut.

Krok 4: Talíř si posypte moučkovým cukrem a jemně nastrouhaným perníkem, aby vám knedlíky nejezdily po talíři. Následně přidejte knedlíky, posypte moučkovým cukrem, perníkem a zalijte rozpuštěným máslem.

Návodné video k tomuto receptu najdete zde. Jiný vynikající recept najdete přímo na Proženy.cz a je na jahodové knedlíky se skořicovou posypkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC