Hlavní obsah

Věci, které se můžete naučit z neúspěšného vztahu

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevyšlo to... Původně slibný vztah skončil. Je vám smutno, cítíte se mizerně a říkáte si, jak moc je život krutý. Zkuste se však na svou situaci podívat z jiné strany. Co všechno můžete rozchodem získat?

Článek

Přemýšlíte nad událostmi posledních dní a sypete si popel na hlavu. Chlapík z vedlejší kanceláře, který se vám dvořil přes půl roku, byl ze začátku moc fajn, na sex už taky došlo, ale pak jste si uvědomili, že tohle fungovat nebude. Ztráta času? Vůbec ne. Existují věci, které si z neúspěšného vztahu můžete odnést. A jsou pro vaši budoucnost nesmírně cenné!

1. Máte o další zkušenost navíc

Moudří vědí, že i negativní zkušenost je zkušenost. Máte možnost zhodnotit, co chcete, nebo naopak nechcete. Jistě, hned po schůzce na rozloučenou bývá těžké ocenit benefity toho, co se právě stalo, ale bolavé rozčarování dřív nebo později opadne. Vy si s odstupem času ujasníte, jaké vlastnosti u člověka po svém boku a ve své posteli očekáváte a jaká osobnost vám vyhovuje. A také si možná uvědomíte, jaké jste ve vztahu udělali chyby. A to vše jen díky tomu, že jste o nějaký ten zážitek bohatší.

2. Umíte říct ne, i když to bolí

Zažíváte zase další zklamání? „Nedokážu si najít někoho normálního!“ Pesimismus stranou. Randili jste spolu, jenže pak nastal zlom. On už nevolal tak často jako dřív, nebo naopak začal být hrozně dotěrný a tlačil na společné bydlení po několika týdnech od seznámení! Váš šestý smysl vydal varování a vám blesklo hlavou, že se skutečně nepotřebujete nervovat ani zlobit, nebo dokonce přetvařovat či přemáhat. Proto z vašich úst zaznělo „a dost“. Buďte na sebe hrdí, ne každý má schopnost říkat „ne“!

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Mnoho lidí toleruje partnerům neuvěřitelné věci, protože je trápí nízké sebevědomí a strach ze samoty a opuštění. Když zvládnete odejít, i když to bolí, posílí vás toFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

3. Chápete, že zamilovanost není vše

Vědci z americké Syrakuské univerzity odhalili, že k tomu, aby člověk pocítil lásku nebo chtíč, stačí pouhé dvě desetiny sekundy vizuálního kontaktu. Během takhle krátké doby dojde k markantnímu vzestupu přírodních „hormonálních oblbováků“ a dostavuje se pocit euforie. Je to snad skutečná láska na první pohled?

Až později se pozná, zda s objektem zájmu máte kromě vzrušení společné vize, životní styl, názory a podobně. A tentokrát k tomu nedošlo a přišlo rozčarování. Ať už partnerství ztroskotalo na špatném sexu, rozdílných povahách, nebo nevyřešených stínech z minulosti, stále platí, že vztah vyžaduje práci a splašené hormony nezaručují, že s někým zůstanete v dobrém i zlém. Tak hledejte dál, určitě se najde někdo, s kým to půjde lépe.

4. Dozvíte se, co se vám (ne)líbí v sexu

Díky němu víte, že můžete mít víc orgasmů za sebou, případně zjistíte, na co nejste ochotni v posteli přistoupit. Jestli se nad sebou dokážete zamyslet, pak vám každý vztah umožní lépe poznat vaše sexuální a citové potřeby i očekávání. Ruku na srdce, i pochvala, uznání a milá slova o krásném těle působí jako balzám na duši. Proto nelitujte, že jste se v „neperspektivním svazku“ pořádně odvázali. Je to jedině dobře!

Ostatně, anketa britských vědců, kteří vyzpovídali tři tisíce žen, odhalila, že většina dam má nejlepší sex po čtyřicítce, přičemž nezáleží na tom, zda jsou nebo nejsou ve fungujícím a dlouhodobém partnerství. Rozkoš přichází i v rámci úletu. A té snad litovat nebudete, ne?

Pokud ale nad zklamáním jen pokrčíte rameny a nezapracujete na sobě, můžete se spálit znovu. Vybíráte si stejné typy mužů a vztahy nevycházejí? Naučíme vás to změnit!

Reklama

Načítám