Hlavní obsah

Jak rychle se zamilují? Láska podle znamení

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Někdo se zamiluje na první pohled, jinému to trvá delší dobu. Každé znamení je jiné, a kde se Beran vrhá do lásky po hlavě, tam jsou třeba takoví Kozorozi o poznání opatrnější. Jak dlouho jednotlivým znamením trvá, než se zamilují?

Článek

Každý to má samozřejmě s láskou jinak a přesně vědět to budete jedině tehdy, když se druhého zeptáte. Ale přesto lze alespoň zhruba vyčíst, jak dlouho bude člověku trvat, než druhému úplně propadne, podle toho, v jakém se narodil znamení. Jak jste na tom vy nebo vaši blízcí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

U zbrklých Beranů asi nikoho nepřekvapí, že se dovedou bezhlavě zamilovat lusknutím prstů. Jiskra u nich může přeskočit vlastně kdykoli a jsou přímo experti na bezhlavá romantická gesta a velké sliby v okamžiku prvního setkání. To je sice romantické, ale pozor. Stejně rychle, jako do toho Berani  spadnou, je často velká láska taky přejde. Jsou trochu jako aprílové počasí, přelétaví, nestálí a horkokrevní. Zakoukají se raz dva, teď jen tu velkou lásku taky dotáhnout „do konce“.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou o dost opatrnější než Berani. Spíš než aby se do někoho zakoukali na první pohled, jedná se u nich o pomalý a postupný proces, kdy druhého poznávají a tak nějak se noří do tajů jeho osobnosti. Na druhou stranu jsou ale Býci  velcí požitkáři a romantici a tahle prvotní stadia vztahu si umí vychutnat. Velká gesta, hezké rande, luxusní dárky, to všechno je jim vlastní. Občas ale těmito projevy zvládnou předběhnout i vlastní pocity – opravdové zakoukání u nich totiž opravdu vznikne až časem.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Býci často dávají dárky ještě dřív, než se skutečně zamilují, to jim totiž trváFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Přelétaví Blíženci jsou v lásce dost dobrodružnými parťáky. Záleží totiž, jak se jim současná situace zrovna rozleží v hlavě – a měnit se to může ze dne na den. Jsou konverzačními mistry a umí druhého uchvátit hezkými slovíčky, stejně tak mají sladké řečičky a komplimenty rádi oni sami. Ale i když se jeden večer zdá, že jsou v tom až po uši, druhý den může být všechno jinak. Klíčem k úspěchu u nich je mluvit, mluvit, mluvit. Jakmile si je „zaháčkujete“ tímto způsobem, zvýšíte pravděpodobnost, že vám otevřou své srdce.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Romantičtí Raci jsou králové velkých lásek a zamilování. Umí se do druhého zakoukat jen na základě jednoho úsměvu, a když jim někdo podrží dveře nebo je pustí sednout v MHD, stihnou v hlavě naplánovat celou svatbu a pět dětí ještě dřív, než z vagonu zase vystoupí. Raci se zamilovávají sice rychle, ale hluboce. Jedna romantická „posedlost“ je bude držet pěkně dlouhou dobu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vášniví Lvi jsou na poli lásky poměrně opatrní. Neradi se vydávají druhým na milost a nemilost, radši mají všechno hezky pod kontrolou. Když se ale přestanou držet na uzdě, propadnou se do hlubin zakoukání pěkně rychle a dost vášnivě, celým srdcem, protože tak to prostě dělají. Lvi se do ničeho nepouští polovičatě. Jakmile vám své srdce otevřou, važte si toho. Nedělají to zas tak často a je to pro ně těžké.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Lev se zpočátku drží dost zpátky, ví totiž, že když propadne lásce, je to naplnoFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Rezervované Panny mají se zamilováváním poměrně problém, protože jen málokdy dovedou popustit otěže svému srdci a vrhnout se do neznáma. Není to v jejich přirozenosti, emoce je vlastně trochu děsí. Než se tedy do někoho zakoukají, bude to dost trvat, a nějaké to dobývání a svádění je s nimi na delší dobu, tak se na to připravte. Pokud vám už ale propadnou, neubližte jim. Když je zklamete, zničí je to na dlouhou dobu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jsou romantické a z lásky a zamilovanosti tak nějak žijí. Váhy jsou neustále do někoho tak trochu zakoukané, jejich srdce je otevřené všem a všemu. Na druhou stranu se umí pěkně rychle oklepat, když jim jejich city někdo neopětuje. Jsou to srdeční lidé, kteří mají lásky dost pro všechny, a celé tohle flirtování, jiskření, první oťukávání je centrem jejich života, namlouvání je hrozně baví. Jsou lehkomyslní, ale nikdy ne krutí. Láska je zkrátka jejich každodenní chléb.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Na to, jak velcí a úspěšní jsou Štíři svůdci, jsou ohledně svého vlastního srdce naopak dost opatrní. Možná právě kvůli tomu? Každopádně získat si je není nic jednoduchého, částečně i proto, že všechny sváděcí techniky sami znají a nejspíš je už i zkusili. Navíc jsou neuvěřitelně uzavření a nechtějí se dávat všanc tím, že by projevili náklonnost příliš brzy. Jakmile se ale Štíři jednou zamilují, láska je to hluboká, vášnivá a dostat se z ní, pokud to náhodou nevyjde, je pro ně obtížné. Prožívají jen málo takových citů za celý život.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři rádi flirtují, ale opravdových lásek mají za život jen párFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro kamarádské a bezprostřední Střelce je zamilovat se snadné. Mají totiž rádi lidi a nedělá jim problém otevřít se druhému a navázat s ním vztah. Náklonnost i zamilovanost k nim přichází velmi přirozeně a často se zblázní i do někoho, kdo o tom nemá nejmenší tušení. O svých citech dovedou velmi otevřeně mluvit, nejsou zbytečně melodramatičtí a chápou, že ne každý bude jejich zakoukanost opětovat. Střelci rádi flirtují i jen tak, ale vždycky jsou velmi upřímní.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vidět zamilovaného Kozoroha je jako vidět jednorožce. Ale vážně. Samozřejmě že se Kozorozi také zamilovávají, ale druhým to málokdy přiznají – často to totiž popírají i sami před sebou. Láska je pro Kozorohy slabost, něco, co nemohou kontrolovat, o čem se jim špatně mluví, co není racionálně zdůvodnitelné. Uvádí je do rozpaků, což je pocit, který se jim vůbec nelíbí. Než poprvé ve vztahu pronesou ta dvě kouzelná slova, může uplynout opravdu spousta času. Své zamilování projevují spíš obyčejnými každodenními činy.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Svobodomyslní Vodnáři milují všechny, ale nejvíc sebe. Ano, umí se pobláznit, dovedou se druhým otevřít a být jim blízko, ale sami sebe mají pořád na prvním místě a na druhé moc neberou ohledy. Když je člověk přestane bavit, prostě se jednoduše odmilují a zamíří o dům dál, aniž by nějak zvlášť řešili citovou spoušť, která po nich zůstane. Neumí se vázat stoprocentně na jednoho člověka, a ačkoli to samozřejmě neznamená, že všichni Vodnáři jsou nevěrní, jejich srdce často nepatří jen jednomu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je láska hluboký a důležitý cit, kterým nerady plýtvají – na druhou stranu jsou ale velmi intuitivně a citově založeným znamením, a když to prostě u někoho všechno cvakne a chemie zafunguje, neubrání se tomu. Ryby  hodně podléhají fyzické přitažlivosti, a když jim člověk voní, jsou ztracené. Obvykle se ale strefí a objekt jejich zájmu jejich city opětuje – snad za to může i jejich pověstná empatie, zkrátka vycítí, kde by to neklaplo a kde je šance.

Tak co říkáte, sedí to na vás? 

Reklama

Načítám