Hlavní obsah

Jak se nenadřít a mít zahradu stále krásnou?

Foto: Bačabeton

Jak se nenadřít a mít zahradu stále krásnou?Foto: Bačabeton

Aktualizováno

Máte rádi pohled na okolí svého domu, když je všechno krásně sladěno a upraveno? Sednout si, dát nohy nahoru a jednoduše se kochat. To miluje každý majitel rodinného domu. Je to krásné, ale s pracemi kolem domu je stále hromada starostí. Je třeba posekat, přetřít, vyčistit spáry od mechu a hub.

Článek

„Snadnoudržovatelné – to je heslo, kterým se řídíme, když hledáme nová řešení pro zákazníky,“ říká Markéta Bořková, majitelka společnosti Báčabeton.

Chcete-li mít okolí domu téměř bez údržby, vyberte si na chodníky, terasy či okolí bazénu podlahu z kamenných koberců. Se vzhledem přírodních kamínků nikdy nic nezkazíte.

Báčabeton uvádí na trh novou mobilní aplikaci, v níž si zobrazíte reálný náhled podlahy přímo ve svém telefonu. Rozhodování je nyní tak jednoduché. Vyzkoušejte.

Foto: Bačabeton

Mobilní aplikace pro vizualizaci kamenných koberců u vás domaFoto: Bačabeton

Na co dbát při výběru kamenného koberce

Kvalita kamenného koberce závisí zejména na kvalitě použité pryskyřice. Proto je důležité při výběru nehledět na nižší cenu, ale raději si nějakou korunu připlatit a koupit kvalitní výrobek, se kterým budete dlouhá léta spokojeni.

Většina českých dodavatelů kamenných koberců používá u nás nejdostupnější a nejlevnější pryskyřice, které jsou velmi řídké. Většina proteče do podkladu a mezi kamínky na jejich spojení zůstává jen minimum. Mají menší pevnost a již za jeden až dva roky se často stává, že se pryskyřice z povrchu kamenného koberce opotřebuje a kamínky se drolí. Tyto řídké pryskyřice se dodávají převážně v kanystrech. Kvalitní pryskyřici nelze dodávat v kanystru, protože má takovou konzistenci, že by z kanystru nevytekla.

Ve společnosti Báčabeton používáme zahraniční vysokopevnostní UV stabilní pryskyřice, husté (medové) konzistence, se zvýšenou UV stabilitou, které mají vysokou pevnost. Počáteční vyšší investice se vrátí dlouhodobější životností vašeho koberce.

Foto: Báčabeton

Kamenný koberec pro okolí bazénu či terasyFoto: Báčabeton

Renovace kamenného koberce

Co dělat, pokud již máte levný kamenný koberec a pryskyřice z povrchu zmizela a vydrolují se vám kamínky? Můžete u nás zakoupit kvalitní UV stabilní epoxidovou pryskyřici DUPOX 2012 a stávající kamenný koberec převálečkováním obnovit a zpevnit. Renovace se však musí udělat co nejdříve, dokud koberec jde ještě zachránit. „K renovaci povrchu lze použít i Polyuretan-lak UV stabilní, který má životnost několikrát delší než epoxidová pryskyřice,“ doporučuje Markéta Bořková.

Kromě snadné údržby dbá Báčabeton na co nejjednodušší aplikaci kamenných koberců. Toto jaro uvádí na trh NOVINKU – obkladové desky. Jsou ideální pro schody, sokly i bazény. Lze je aplikovat na vodorovnou a svislou plochu. Zvládnete to i sami, nepotřebujete odborného mistra. Jsou voděodolné a UV stabilní.

Foto: Báčabeton

Obklad stěny bazénu s použitím obkladových desek BáčabetonFoto: Báčabeton

Pokud s renovací podlahy na zahradě ještě otálíte, Báčabeton má pro vás řešení k prodloužení životnosti betonové podlahy. Jednoduše podlahu ošetřete přípravkem Water stop, který zabrání podlaze nasáknutí vody a předchází vzniku hub a mechu.

Aplikace a účinek přípravku Water stopVideo: Bačabeton

Reklama

Načítám