Hlavní obsah

Jak využít starou pánskou košili? Vylepšete s ní tričko!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Má váš partner nebo tatínek ve skříni staré nemoderní košile, které už nenosí? Pak je určitě vytřiďte, ale všechny nevyhazujte. Ukážeme vám, jak si s jejich pomocí parádně vylepšíte obyčejné bavlněné tričko.

Článek

Jednoduché tričko lze ozdobit různými způsoby a některé budou jistě bavit i vaše děti. Můžete ho například pokreslit fixy na textil nebo dekorovat náplněmi do tavné pistole. A dnes přidáme další nápady. Při nich dokonce zrecyklujete staré pánské košile, které ve skříni zbytečně zabírají místo. Podívejte se na naše tři tipy.

Co budete potřebovat

  • vyřazená košile -
  • jednobarevné tričko -
  • šicí stroj -
  • jehla a nit -
  • nůžky -
Foto: Tomáš Rubín

K recyklaci starých košil nepotřebujete nic nedostupného. A jestli nemáte šicí stroj, leccos se dá udělat při troše praxe i v ruceFoto: Tomáš Rubín

1. Volán na tričko ze staré košile

Ze spodní části staré košile odstřihněte široký pruh, začistěte horní lem a pruh látky nařaste. Když máte díl takto připravený, našijte ho na dolní část trička. Vznikne tak výrazný volán, který může tričko prodloužit na tuniku, nebo dokonce na minišaty.

Foto: Tomáš Rubín

Volány jsou velmi trendy, proto si klidně našijte vlastníFoto: Tomáš Rubín

2. Límeček a kapsa na tričko ze staré košile

Starou košili můžete využít i na límeček a náprsní kapsu: nic nevytvářejte, jednoduše je z košil odstřihněte či odpárejte a případné třepení olemujte. Poté je na tričko jen našijte – proměníte ho tak v parádní klučičí kousek. Kromě kostkované košile užijete na límeček a kapsu třeba vyřazený černý model.

Foto: Tomáš Rubín

Takhle jednoduše vyrobíte originální kousek oblečení třeba pro synaFoto: Tomáš Rubín

3. Balonové rukávy na tričko ze staré košile

Mezi současné trendy patří také nařasené a balonové rukávy u topů, halenek i svetrů. Proto si vytvořte vlastní model: stačí ustřihnout krátké rukávy ze staré košile. Nařaste je a přišijte na tričko.

Foto: Tomáš Rubín

Nařasené rukávy se budou nosit i na podzimFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Z krátkých rukávů staré vzorované košile může docela jednoduše vzniknout zajímavý detail na tričkuFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Související témata: