Hlavní obsah

Neskutečná Jane Seymour slaví 70. narozeniny a vypadá skvěle

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Velmi hezká padesátnice, řekli byste si při pohledu na Jane Seymour. Jenže téhle známé britské herečce je dnes rovných 70! Je to prostě další slavná kráska, která nejspíš objevila elixír mládí.

Článek

Trpí heterochromií oční duhovky, proto má jedno oko hnědé a druhé zelené. Přesto svým pohledem uhranula svět. Hrála v desítkách filmů, ale všichni si ji spojují především se dvěma zásadními rolemi. Tvrdě na sobě pracuje, pravidelně cvičí, a tak vlastně není divu, že i v sedmdesáti má tělo, které by jí mohla závidět kdejaká výrazně mladší žena.

Doktorka a Bond girl

Kdybyste měli vyjmenovat třeba deset snímků, v nichž si zahrála, možná byste měli problém. Přitom třeba za seriál Na východ od ráje (1981) získala Zlatý glóbus a cenu Emmy. Jenže nic naplat, Jane Seymour je pro většinu fanoušků Bond girl roku 1973, kdy zazářila po boku Rogera Moora (†89) a svět uhranula svým sex-appealem.

Foto: Profimedia.cz

V Bondovce Žít a nechat zemřít si zahrála po boku elegantního Rogera MooraFoto: Profimedia.cz

A nezapomenutelná je samozřejmě i role doktorky Quinn ze stejnojmenného seriálu, který byl hitem v 90. letech. Nepřinesl jí jen velkou slávu, ale stal se pro ni tehdy také finanční záchranou. V době, kdy nabídka na roli přišla, měla herečka za sebou první rozvod a na krku spoustu dluhů, které jí po manželovi zůstaly. Zaplatila je prý jen díky výdělku ze seriálu.

Foto: Profimedia.cz

Doktorka Quinn – to si většina lidí vybaví, když se řekne Jane SeymourFoto: Profimedia.cz

Milostný život jako na houpačce

Je třeba říct, že v lásce se Jane Seymour moc nedařilo. Jejím prvním mužem byl Michael Attenborough (70), syn herce a režiséra Richarda Attenborougha (†90), v jehož oscarovém snímku Jaká to rozkošná válka! (1969) si odbyla svůj filmový debut. Svatbu měli v roce 1971, ale již po dvou letech se konal rozvod.

Foto: Profimedia.cz

Jane Seymour se svým prvním manželem, divadelním režisérem Michaelem AttenboroughemFoto: Profimedia.cz

V roce 1977 se herečka vdávala podruhé. Vzala si Geoffreyho Planera, dobrého kamaráda svého exmanžela. Jenže i tenhle svazek skončil fiaskem a rozvod přišel po pouhém roce!

Herečka se ale lásky vzdát nehodlala, a tak do toho v roce 1981 praštila potřetí. Vdala se za byznysmena Davida Flynna. Žili spolu jedenáct let a z manželství vzešly dvě děti – dcera Katherine (39) a syn Sean (35).

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Herečka s dcerou Katherine a synem Seanem. Oba její potomci jsou také herciFoto: Profimedia.cz

Ani třetí manželství ale netrvalo věčně, rozvod přišel v roce 1992. Podle Davida Flynna byl způsob jejich života neslučitelný, byli prý více od sebe než spolu a hereččina pracovní vytíženost znamenala velmi časté odloučení, které jejich vztah prostě neunesl.

Foto: Profimedia.cz

Herečka se čtvrtým manželem Jamesem Keachem, s nímž se nakonec také rozvedlaFoto: Profimedia.cz

Chtělo by se říct, že tady přichází chvíle na pořekadlo „třikrát a dost“. Jenže omyl, Jane Seymour se svatby nebála ani počtvrté. Jen rok po třetím rozvodu se vdala za amerického herce Jamese Keache (73). Pravda je, že tohle manželství vypadalo nejnadějněji. Herečka dva roky po svatbě přivedla na svět dvojčata – syny Kristophera Stevena a Johna Stacyho – a všichni dlouho tvořili krásnou rodinu. Nakonec ale ani tahle láska nevydržela a manželé se v roce 2015 rozvedli.

Foto: Profimedia.cz

Z dvojčat, která má herečka se čtvrtým manželem, už jsou dnes dospělí chlapiFoto: Profimedia.cz

Není sama

Zdá se však, že po všech milostných peripetiích nakonec Jane Seymour přece jen našla štěstí. Po jejím boku je už několik let britský režisér a producent David Green (72). Znají se spolu sice už čtyřicet let, ale až nyní mezi nimi rozkvetla láska.

Foto: Profimedia.cz

S Davidem Greenem je prý herečka opravdu šťastnáFoto: Profimedia.cz

Jane Seymour uvedla, že pokládá za obrovské štěstí, že ve svém věku našla spřízněnou duši, ovšem vdávat už se prý nehodlá. Manželství mi moc nejdou, řekla doslova s tím, že takhle je nyní skutečně spokojená a šťastná!

Zdá se, že věk je opravdu jen číslo. A i se sedmi křížky na krku lze být šik! Důkaz? Móda podle hereček 70+. Které to sluší nejvíc?

Reklama

Načítám