Hlavní obsah

První jarní víkend je tady! Vyrazte na originální festivaly a pak si pusťte nový seriál Revír

Foto: blikblik.cz

Zajímavé světelné instalace můžete čekat v Plzni Foto: blikblik.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Procházka kolem řeky doplněná videomappingovou show. Benefiční ples, kde si zatrsají i lidé na vozíčku. Nebo nový komediální seriál Revír, který vám potrápí bránici. Tipů na akce a zážitky u nás najdete dost a dost, stačí se nechat inspirovat.

Článek

Že kalendář ohlásil první jarní den, to nemusí nutně znamenat příchod jara v pravém slova smyslu. Ale venku to vypadá nadějně… Sluníčko vlévá energii do žil a roste chuť být akční, podnikat výlety a navštěvovat zajímavé akce. A proto je tu pár pěkných tipů, kam vyrazit. Přidáte se?

Praha: Festival Jeden svět

Už víc než 20 let patří k aktivitám společnosti Člověk v tísni filmový festival Jeden svět. Zaměřuje se na dokumentární snímky o lidských právech a je to největší akce svého druhu na světě. Festival se koná od 22. března do 2. dubna, a to nejen v Praze, ale i v dalších skoro třech desítkách měst po celém Česku – jak v kinech, tak i na základních a středních školách. Vedle zajímavých filmů se můžete těšit na diskuze s tvůrci i obhájci lidských práv. Mrkněte na program festivalu Jeden svět 2023. Vyberete si?

Foto: Jeden svět

Film Překonat temnotu přiblíží ruskou invazi na Ukrajině. Pro organizátory je zásadní, aby byl festival přístupný všem, tedy i nevidomým, neslyšícím, lidem s pohybovým omezením…Foto: Jeden svět

Brno: Ples pro Fenix

Krásně se obléct a vyrazit do víru sobotní noci je vždycky fajn. A když se jedná o benefiční akci, tak o to víc! Benefiční ples ParaCENTRA Fenix se koná v sobotu 22. dubna v hotelu Courtyard by Marriott Brno. Jedná se o největší akci svého druhu u nás a výtěžek poputuje na provoz spolku, který skoro 20 let pomáhá lidem s následky úrazu či onemocnění páteře. Cílem plesu je nejen propojit vozíčkáře s širší veřejností, ale také „ukázat, že i na vozíku se dá trsat“. Těšit se můžete na pestrý program, tombolu, kolo štěstí, fotokoutek a taneční show.

Foto: ParaCENTRUM Fenix

Na akci vás upozorňujeme dřív, abyste si stihli koupit vstupenky a pořídit šaty.Foto: ParaCENTRUM Fenix

Plzeň: Festival Blik Blik

Městská džungle v Plzni? To je 14 světelných instalací, trasa kolem řeky Radbuzy dlouhá 3 km a festival světla a umění ve veřejném prostoru v celé své kráse. Festival Blik Blik se koná 24. a 25. března a ukazuje, jak moc je důležitá příroda ve městě. Můžete se těšit na unikátní světelné instalace a umění od digitálních kouzelníků z celého světa. V Plzeňském Prazdroji čeká instalace Živý les, v autobusové hale DEPO2015 zase interaktivní hra Netykavky a nepropásněte ani party zónu a lasermappingové show u řeky. Novinkou je Škola videomappingu.

Foto: DEPO2015

DEPO2015 je areál v Presslově ulici. Nabídne svůj zajímavý prostor pro festivalový program.Foto: DEPO2015

Televize Seznam: Seriál Revír

Doktoři, policajti, modelky nebo hoteliéři? Ti už ústředními seriálovými postavami byli. Ale myslivci? A proto je tu nový komediální seriál Revír, který startuje v sobotu 25. března ve 20:15 na Televizi Seznam. Představí nejstarší myslivecký spolek v zemi a partu zapálených nimrodů, kteří zjistí, že dosavadní krocení divoké zvěře a milostných vášní byla jen nevinná kratochvíle. Blíží se totiž katastrofa v podobě pytláckých investorů a oni musejí milovaný revír zachránit. Lovu zdar! ZDAR!

Foto: Matěj Kasal, Televize Seznam

Těšte se na Ondřeje Pavelku coby předsedu spolku, Marka Taclíka, který by jednou předsedou být chtěl, ale moc mu to nestřílí, Davida Prachaře jako dobrodruha a Lindu Rybovou jako jeho divou milou.Foto: Matěj Kasal, Televize Seznam

Audiotéka: Holubník

Milovníkům audioknih asi není třeba Audiotéku, tedy platformu s audioknihami, představovat. A najdete tu i audioseriály. Jedním z nich je Holubník, seriál o třech generacích rodiny Holubových, které spolu žijí v jednom domě. Jak vysvětlit prarodičům, že nesmějí do vašeho bytu, kdykoli se jim zamane? A jak celý ten holubník přežít ve zdraví? Kromě hvězdného obsazení (např. Taťjana Medvecká, Jiří Lábus, Denisa Barešová), životních zkušeností autorů promítnutých do scénáře a neskutečných scén ze života je na příběhu znát autenticita. Natáčelo se totiž ve studiu, které fungovalo jako skutečný byt, kde se Holubovi scházejí.

Foto: Audioteka.com

Varování: Poslechem Holubníku můžete potrápit bránici.Foto: Audioteka.com

Reklama

Načítám