Hlavní obsah

Nevíte, co vařit o víkendu? Máme pro vás tipy od snídaně až po večeři

Foto: amberto4ka, Shutterstock.com

Foto: amberto4ka, Shutterstock.com

Reklama

Odlehčete o víkendu jídelníček a zkuste se alespoň jeden den obejít bez masa. Nemusíte se bát, že budete mít hlad: naše recepty jsou dostatečně syté a určitě si na nich pochutnáte.

Článek

Sváteční rána bývají klidnější, a tak si můžete dopřát teplou a zdravou snídani. Do tohoto období se skvěle hodí obilné kaše. Zahřejí, nastartují trávení a příjemně zasytí. Víte, že jsou skvělé i naslano?

Pro milovníky tradiční české kuchyně: v hlavní roli sušené houby a brambory

Kulajda a kyselo patří mezi klenoty české kuchyně. Do obou patří pořádná hrst sušených hub, které si chutí s masem nezadají. Obě jsou husté tak, že v nich stojí lžíce, a poctivá porce nahradí i hlavní chod. Pokud ale na hlavním chodu trváte, zvolte lehčí, třeba z brambor.

Tip: Dostali jste chuť na kyselo a lámete si hlavu, kde teď narychlo seženete kvásek? Podívejte se do kváskové mapy, možná bude blíž, než byste čekali.

Na tradiční recepty se můžete spolehnout, i když si na husté polévky nepotrpíte.

Lehčí menu pro děti: polévka z červené čočky dodá bílkoviny, mák vápník

Kombinace sytější polévky a lehkého sladkého hlavního chodu bude vyhovovat menším dětem. Červenou čočku nemusíte namáčet, a když si večer předem uvaříte brambory na bramborové šulánky, kompletní oběd bude na stole za slabou třičtvrtěhodinku. Anebo udělejte ty tvarohové, příprava bude ještě rychlejší.

Voňavé menu plné luštěnin pro milovníky exotiky

Ostřejší jídla typu kari jsou úžasná! Variabilní a voňavá, zářivě barevná a nesmírně chutná. Pokud zvolíte ty luštěninové a přidáte k nim misku rýže (nebo pšeničné placky), po mase se vám rozhodně stýskat nebude.

Vaříme levně

Chcete ušetřit při vaření, ale zároveň nechcete nic ošidit? Máme pro vás řadu receptů na chutná, vyvážená jídla, která nezruinují rodinný rozpočet. Skvělou inspirací vám bude levný jídelníček na celý týden, v němž jedna porce vyšla na 30 korun. Připravily jsme v něm následující recepty:

Reklama

Načítám