Článek
Víkendová zimní rána bývají chladná, a tak si můžete dopřát teplou a zdravou snídani. Do tohoto období se skvěle hodí obilné kaše. Zahřejí, nastartují trávení a příjemně zasytí. Víte, že jsou skvělé i naslano?
Tradiční česká kuchyně: V hlavní roli sušené houby a brambory
Kulajda a kyselo patří mezi klenoty české kuchyně. Do obou patří pořádná hrst sušených hub, které si chutí s masem nezadají. Obě jsou husté tak, že v nich stojí lžíce, a poctivá porce nahradí i hlavní chod. Pokud na něm ovšem trváte, zvolte něco lehčího třeba z brambor.
Na tradiční recepty se můžete spolehnout, i když si na husté polévky nepotrpíte a raději si dáte nějakou omáčku.
Lehčí menu pro děti: polévka z červené čočky dodá bílkoviny, mák vápník
Kombinace sytější polévky a lehkého sladkého hlavního chodu bude vyhovovat menším dětem. Červenou čočku nemusíte namáčet, a když večer předem uvaříte brambory na šulánky, kompletní oběd bude na stole za slabou třičtvrtěhodinku. Anebo udělejte šulánky z tvarohu – příprava bude ještě rychlejší.
Voňavé menu plné luštěnin pro milovníky exotiky
Ostřejší jídla typu kari jsou úžasná! Variabilní a voňavá, zářivě barevná a nesmírně chutná. Pokud zvolíte luštěninové varianty a přidáte k nim misku rýže (nebo pšeničné placky), po mase se vám rozhodně stýskat nebude.
Máte někdy pocit, že vaříte pořád dokolečka stejná jídla? Nejste v tom sami! Možná se vám tak bude před víkendem hodit pár nápadů a ověřených receptů na polévky, hlavní jídla s masem či bez masa, a to pro děti i celou rodinu.