Hlavní obsah

Tipy na prodloužený víkend: Výstava šatů ze StarDance, pražská zoo za korunu a start adventních trhů

Foto: budejce.cz

Foto: budejce.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co je ještě lepší než volný víkend? Víkend, před kterým je sváteční den jako bonus. Pokud nemáte na nadcházející dny žádné plány, inspirujte se našimi tipy, ve kterých najdete od každého něco.

Článek

Pátek 17. listopadu je Dnem boje za svobodu a demokracii a také svátkem, který nám prodlouží navazující víkend. Co všechno můžete podniknout? Vyrazit s dětmi do zoo za korunu, prohlédnout si šaty z populární soutěže StarDance, lenošit s knížkou nebo se naladit na blížící se Vánoce.

Zoo Praha pro děti za korunu

Pražská zoo slaví v pátek dvakrát. Kromě státního svátku oslavují i narozeninový den jednoho ze svých mláďat. Sameček orangutana sumaterského jménem Kawi má třetí narozeniny a v 10 hodin dopoledne dostane ve svém domově, tzv. Indonéské džungli, dárek. A děti do 15 let mu mohou přijít popřát za symbolickou korunu. Akce platí pouze v pátek 17. listopadu, cena za dospělého je 330 Kč.

Foto: Zoo Praha

Kawimu budou v pátek tři roky, přijďte to s ním za korunu oslavitFoto: Zoo Praha

Šaty, které tančí

Baví vás pořad StarDance… když hvězdy tančí? Zajděte se podívat do galerie v pražském Tančícím domě na originální kostýmy z historie show. Expozice potrvá až do 25. února a ve dvou patrech nabídne více než 80 oděvů slavných účinkujících. Těšit se můžete nejen na bohatě zdobené šaty, ale i boty, šperky nebo vlasové doplňky. Výstava probíhá celý týden od 09 do 19 hodin a plné vstupné je 190 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Všichni fanoušci StarDance zamiřte do pražského Tančícího domu!Foto: Profimedia.cz

Betlémy v Roztokách

Ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy si můžete prohlédnout rozsáhlý výběr betlémů, a to až do 25. února. Pod kurátorským vedením etnografky Ivany Kubečkové byly vybrány desítky betlémů – ať už stavěcích, skříňkových, mechanických, nebo rozkládacích. Těšit se můžete i na komentované prohlídky, jejichž termíny najdete vypsané na stránkách muzea. Plné vstupné je za 90 Kč, rodinné za 240 Kč.

Foto: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy

Půjdem spolu do Betléma… do Roztok u PrahyFoto: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy

Brno ČokoFest s balonky

Od pátku do neděle si můžete přijít na brněnské výstaviště zamlsat. Akce, která cílí na milovníky čokolády, nabídne spoustu workshopů, kuchařskou show, soutěže a její součástí letos bude i balonková výstava s názvem Pohádkový svět, která je vytvořená z téměř 60 tisíc balonků. Vstup na ČokoFest stojí v plné ceně 90 Kč, za balonkový svět připlatíte dalších 70 Kč.

Foto: Čokoládový festival

Brno bude o víkendu vonět čokoládouFoto: Čokoládový festival

Českobudějovický advent

Ačkoli se zdá, že zima sotva začíná, za měsíc a kousek je tu Štědrý den. Pokud se chcete naladit na vánoční svátky, vyrazte na adventní trhy. V sobotu startuje Českobudějovický advent, který otevírá koncept adventního městečka, rozprostírajícího se kolem Samsonovy kašny, která se změní v ledové kluziště. Stromeček se bude rozsvěcovat až v sobotu 26. listopadu, už teď se ale těšte na vyzdobené dřevěné stánky, betlém, pestrý vánoční sortiment, perníkovou vyhlídkovou věž nebo vánoční vyhlídkové kolo. A samozřejmě spoustu jedlých dobrot.

Foto: budejce.cz

A jsou tady adventní trhy. Vyrazte za nimi do BudějovicFoto: budejce.cz

Babička Is Not Dead

Zahrnuje pro vás představa ideálního víkendu čaj, deku a knížku? Začtěte se do nového díla Ireny Obermannové Babička Is Not Dead, které volně navazuje na předchozí Babičku. Podle autorčiny Xénie si život na stará kolena žádá více punku. Hrdinka se pustila do vydávání svých knih a dostává tajemnou prosbu. Napsat věnování „Tomu, který mě nepřestal milovat“. A tak se pouští na cestu za svými dávnými láskami. Doporučená cena knihy je 329 Kč.

Foto: Archiv nakladatelství

Když babička, tak punková. Taková je i ta v knize Ireny ObermannovéFoto: Archiv nakladatelství

Načítám