Hlavní obsah

Tipy na víkend: Film Mamma Mia!, nocování na hradní zřícenině nebo levandulová farma

Foto: levandulovafarma.cz

Foto: levandulovafarma.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam vyrazit na víkend, který má mnoho z nás prodloužený? Užít si můžete filmy na střeše nebo stále ještě na karlovarském festivalu. Máme ale i tipy na jedinečnou noc na hradní zřícenině nebo keltské dobrodružství kousek od Prahy.

Článek

Počasí vypadá na druhý červencový týden naprosto skvostně a akcemi se to jen hemží. Karlovarský festival je v plném proudu a provoz letních kin také. Na své si v našich tipech přijdou i milovníci tajemna, keltské historie nebo veteránů.

Levandulové království na Moravě

V sobotu od 10 do 17 hodin vyrazte na den otevřených dveří do levandulové farmy Strání ve Zlínském kraji, kousek od slovenských hranic. Dozvíte se více o pěstování i zpracovávání levandule, nebude chybět občerstvení a levandulová limonáda a k tomu vám zahraje cimbálovka. Bude připraven i program pro děti v podobě skákacího hradu a malování na obličej. Mimochodem: víte, jak nádherné fotky si můžete udělat s fialovými lány levandulí? Vstup je dobrovolný, více čtěte na Levandulovafarma.cz.

Foto: levandulovafarma.cz

Levandule kam se podíváš! To vás čeká na ekofarmě Strání v Bílých Karpatech během víkendových otevřených dveříFoto: levandulovafarma.cz

Pohoda v letním kině v Praze

Léto začalo, je čas užívat si letní kina plnými doušky. Kdo by nemiloval film Mamma Mia! Neexistuje snad víc letní komedie než tahle klasika v hlavních rolích s Meryl Streep, Piercem Brosnanem a Amandou Seyfried. Na film s řeckými scenériemi a největšími hity kapely Abba vyrazte do M-Lounge – letního kina a baru s vodními dýmkami na střeše pražského obchodního centra Westfield Chodov. Hraje se od 21 hodin a vstupné činí 190 Kč. Na webu Mlounge.cz můžete zakoupit vstupenky předem!

Foto: Profimedia.cz

A byla svatba! Ale kdo si vzal koho? Pokud netušíte, doplňte si filmové mezery tento víkend na střeše Westfield Chodov v PrazeFoto: Profimedia.cz

Keltská stezka v Novém Strašecí

Kousek od Prahy objevíte každý prázdninový víkend Keltskou stezku. Najdete ji v muzeu Nové Strašecí, kde můžete obdivovat i stálou expozici Keltové na Rakovnicku, včetně významného artefaktu – opukové hlavy Kelta ze Mšeckých Žehrovic, pocházející z 3. století př. n. l. Přenést do této doby se můžete díky připravené stezce u příležitosti 80. výročí nálezu artefaktu. Cestou budete hledat kusy keltské hlavy, můžete si vyzkoušet dobový oblek a navíc si domu odnést repliku vzácného artefaktu. Na výpravu se můžete vydat každý víkend od 9 do 17 hodin. Vstupné je 30 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Socha keltské hlavy z opuky byla nalezena na Rakovnicku v roce 1943Foto: Profimedia.cz

Veteráni silnic v Telči

Nebo vyrazte o víkendu do Telče, a nejen za poklady patřícími do světového dědictví UNESCO! Oba dny se tam koná už posedmé sraz a závod veteránů Mezi dvěma branami. Na vlastní oči si budete moct prohlédnout auta, která byla vyrobena do roku 1939. Budou k prohlídce na náměstí vždy dopoledne – v sobotu v 9 hodin a v neděli od 9:30. Na webových stránkách Mezi2branami.cz najdete podrobný program.

Foto: Telc.eu

Telč bude tento víkend plná veteránů!Foto: Telc.eu

Noc na hradě Hukvaldy

Pro milovníky tajemna a neotřelých zážitků máme tip na nocování na hradě Hukvaldy kousek od Frýdku-Místku, který je třetí největší hradní zříceninou v Česku. Nocovat tu můžete přes prázdniny celkem pětkrát, počínaje 8. červencem. Auto necháte na parkovišti u hradu, pak se projdete 2,5 kilometru a naplánujte si to tak, abyste dorazili na začátek programu od 18:30. Čeká vás komentovaná prohlídka, opékání buřtů a pak tajemná noc na zřícenině. Je potřeba mít vlastní vybavení na přespání (karimatku, spacák a případně stan) a rezervaci udělat telefonicky nebo na stránkách Hradhukvaldy.eu.

Foto: AndruVision, Shutterstock.com

Vyhledáváte nevšední zážitky? Přenocování na zřícenině hradu může patřit k jednomu z nich!Foto: AndruVision, Shutterstock.com

Karlovarský festival, poslední šance

Česko žije jednou z nejvýznamnějších filmových událostí světového formátu. O víkendu vrcholí 57. ročník karlovarského filmového festivalu, a vy si tak můžete ještě na poslední chvíli užít lázeňskou a filmovou atmosféru. Šanci máte do sobotní noci.

Vstupenky na jednotlivé filmy jsou za 130 Kč, ale také můžete chodit na filmy bez vstupenky na poslední chvíli a lovit neobsazená místa. Oříškem může být ubytování, i když pár hotelů na Bookingu na tento víkend ještě najdete. Nebo sbalte výbavu na kempování a postavte si stan ve stanovém městečku. Další informace hledejte na KVIFF.com.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Bartoška s manželkou Andreou na nedělní UniCredit party, kam dorazil i přes zdravotní komplikace, se kterými se poslední dobou potýkalFoto: Profimedia.cz

Načítám