Hlavní obsah

Co o víkendu: Zachraňte se šmouly les, podpořte lokální tvorbu a vyrazte na nejdelší gastro festival

Foto: Archiv Dyzajn Market

Foto: Archiv Dyzajn Market

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam vyrazit s dětmi, kde se dobře najíst a kde se pokochat krásou a podpořit lokální tvorbu? Jestli si podobné otázky kladete, tak jste tu správně. V našich tipech najdete kupu inspirace, co dělat o víkendu.

Článek

Po celém týdnu už toho máte až nad hlavu a nemůžete se dočkat, až budete mít v práci padla a přepnete na víkendový mód? Nejlépe se naladíte tím, že začnete plánovat program a zahájíte těšení. My vám s tím rádi pomůžeme, opět přinášíme spoustu zajímavých tipů na akce, televizní zábavu i knihu, která by vám neměla uniknout.

Praha: Dyzajn market

Jste milovníci lokální a autorské tvorby, designu a dobrůtek? Pak jistě máte pražský Dyzajn market už dávno v diáři. Ale opakování je matka moudrosti, proto vězte, že o víkendu se v pražských Holešovicích koná jedna z největších prodejních výstav, na kterou je volný vstup a kde představí svou tvorbu módní návrháři, výrobci přírodní kosmetiky i nadšenci do designových doplňků. Samozřejmostí je jako vždy pestrá nabídka ve food zóně.

Co mají návštěvníci na Dyzajn marketu nejraději? Jedinečnou atmosféru, nápaditou tvorbu i výbornou kávu. V Holešovicích můžete prožít klidně celý den – zajděte se vyřádit na Matějskou pouť nebo okoukněte zajímavý program v planetáriu.

Foto: Archiv Dyzajn Market

Na pražský Dyzajn market je vstup zdarma.Foto: Archiv Dyzajn Market

Brno: šmoulové

Milovali jste modré trpaslíky bojující se lstivým Gargamelem a jste nadšení, že oslovují i vaše děti? Aby ne, děti je milují už 65 let! Malé i velké jistě potěší brněnská novinka: 10. března se otevírá dobrodružný zábavně vzdělávací park Šmoulové – Magický svět. Kde? Na výstavišti v pavilonu C, kde byla dlouho k vidění výstava o Tutanchamonovi.

Najdete tu šmoulí vesnici a její obyvatele v nadživotní velikosti, tak se rozhodně nechte pozvat do jejich houbových domečků. Co tu zažijete? Spoustu interaktivní zábavy, ale zjistíte i to, jak chránit les. Čeká vás virtuální realita, Lego herna, dopravní hřiště, závody aut a pozor, unikátní dráha pro nadšence do kolečkových bruslí. To vše na rozloze 3 000 m2.

Foto: smoulovebrno.cz

V Brně se sejdou fanoušci šmoulů.Foto: smoulovebrno.cz

Kam za dobrým jídlem?

Praha: Teplejší počasí láká nejen k výletům, ale i k návštěvám farmářských trhů. Od začátku března jim opět patří sobotní Kulaťák, tedy Vítězné náměstí v pražských Dejvicích. Od roku 2010 tu dostávají prostor čeští výrobci a pěstitelé, kteří nabízí sezonní produkty, a vy se tu můžete nasnídat, nakoupit suroviny na sobotní oběd i se potkat s přáteli.

Mikulov: Obrovské popularitě se těší tzv. foodtrucky, které za vámi mohou s dobrým jídlem přijet téměř kamkoli. A v neděli 11. března přijede do mikulovského Pedro's Streetfood Bistro vyhlášený Mutant Fast Food z Ostravy a přiveze báječné tacos a nudlovou polévku.

Tábor: Od konce února až do konce května probíhá v Táboře festival vína a dobrého jídla. Jedná se o patnáctý ročník, a protože kombinace lahodného vína, zajímavé kultury a chutného jídla je osvědčený recept na životní štěstí, měli byste rozhodně zvážit účast. Novinkou je Vinná stezka, na jejíž trase podél Lužnice najdete 16 vinařství.

Foto: pedrosfoodtruck.cz

Vydejte se za jídlem do Prahy, Mikulova nebo Tábora.Foto: pedrosfoodtruck.cz

Reality show jako hit

Televizní formát reality show je populární už roky. Už dávno to není jen o tom, že sledujete, jak nesourodá skupina lidí žije spolu zavřená ve vile. Vybrali jsme tři zajímavé pořady z Netflixu, které by vás mohly bavit.

Perfect Match (Skvělá partie) je čistě o vztazích. Tvůrci „posbírali“ účastníky z podobných pořadů typu Too Hot to Handle (kam se hlásí náruživci s touhou po maximu sexu a na místě zjišťují, že na sebe nesmí ani sáhnout) nebo Love Is Blind (kde se páry zamilovávají, aniž by se viděly, a pořad chce dokázat, že na vzhledu nezáleží). Který nový pár vyhraje cestu snů?

Next in Fashion (Příští módní trend) je lahůdka pro milovníky módy. Mladí návrháři se snaží přijít s návrhem, který zaujme náročnou porotu natolik, že jim umožní udělat vlastní kolekci, prodávat ji na prestižním webu a vyhrát čtvrt milionu dolarů.

Instant Dream Home (Domov snů rychle) je pořad ve stylu českého Jak se staví sen. Americká verze je ale postavená na tom, že tým renovátorů má na kompletní přestavbu 12 hodin. A rozhodně nemění jen obrázky na stěně a nepřetřou zábradlí terasy. Jdou do toho pěkně komplet, jen fofrem. Slzy dojetí lidí, kteří se vrací do nového domova, jsou téměř jistotou.

Foto: Profimedia.cz

Netflix a vztahové reality shows.Foto: Profimedia.cz

Kniha Josefíně všichni lžou

Kateřina Pantovič je autorkou bestselleru nejen pro děti Justýnka a asistenční jednorožec. Žhavou novinkou je knížka Josefíně všichni lžou o jedenáctileté dívce, která je prý jako koprovka, buď ji nemáte rádi, nebo ji naopak milujete. Věkem sice už nepatří k malým dětem, které věří na pohádky, ale pro dospělé je to ještě holka moc malá na upřímnost a pravdu o životě. A ona tak pozoruje, jak všichni okolo ní hledají smysl života a vlastně zapomínají žít. Kniha není ani v nejmenším depresivní, spíš dojemná a poučná.

Foto: Archiv nakladatelství

Čtení nejen pro děti. Kniha ukazuje menší i větší životní tragédie v jedné rodině.Foto: Archiv nakladatelství

Reklama

Načítám