Hlavní obsah

Bizarní reality show: Sex na pódiu i nahé rande

Foto: alekuwka, Shutterstock.com

Foto: alekuwka, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha některých televizních tvůrců a stanic šokovat nemá hranice. A protože reality show táhnou, vymýšlejí nebo opakují produkce více než podivné koncepty, z nichž byli někdy na rozpacích dokonce i diváci, kteří touží po velikém vzrušení. Znáte nejdivnější zahraniční reality show?

Článek

Reality show je televizní formát, který by se měl zakládat na skutečném jednání účastníků. Aby byl divácký zážitek co největší, bývá ovšem se zúčastněnými někdy dost manipulováno. Zkrátka i každá reality show má svůj scénář. Které pořady patří k tomu nejšílenějšímu, co bylo možné v zahraničí vidět? Některé byly krátce po odvysílání prvních epizod dokonce zrušené.

Who’s Your Daddy?

S kontroverzním konceptem přišla v roce 2005 televizní stanice Fox. Zatímco v jiných reality show hledají účastníci ideálního partnera, v pořadu Kdopak je tvůj táta? mladá žena hledala svého biologického otce, kterého nikdy neviděla. V rámci show se ocitla v jedné místnosti s 25 muži a jejím úkolem bylo určit, kdo ji zplodil. Při správném odhadu by vyhrála 100 tisíc dolarů. Kdyby určila nesprávného, byl by to on, kdo by si peníze odnesl. První ze šesti plánovaných epizod se vysílala v lednu 2005, ale špatné reakce publika odložily další díly na neurčito. Nakonec byly umístěny na Fox Reality Channel. Ovšem soutěžící svého otce odhalila správně a peníze vyhrála.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Mladá žena se po letech setkala se svým biologickým otcem a ještě si odnesla výhru. Ale odezva publika nebyla dobrá a ani sledovanost nijak neohromilaFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Born in the Wild

O bezpečnosti či nebezpečnosti domácích porodů se v Česku stále vedou rozsáhlé diskuze. V zahraniční to posunuli ještě dál a americký kanál Lifetime sledoval v rámci show Narozeni v divočině rodiny, které se rozhodly přivést dítě na svět ve volné přírodě. Tvůrci se sice dušovali, že vždy byla k dispozici sanitka, ale i tak šlo podle mnohých o nebezpečné situace. Co kdyby se něco zkomplikovalo a byla potřeba specializovaná pomoc? V důsledku rozporuplných reakcí byla odvysílaná jen jedna série v roce 2015.

Foto: alekuwka, Shutterstock.com

Porody v přírodě mohou být romantické i nebezpečné – stejně jako v porodnici či kdekoliv jindeFoto: alekuwka, Shutterstock.com

Shattered

Jako Rozbití by se dal přeložit název této drsné britské show stanice Channel 4. Deset soutěžících si v ní v roce 2004 sáhlo skutečně na dno svých možností. Jejich úkolem bylo vydržet po dobu sedmi dnů bez spánku, u toho byli neustále monitorováni a plnili nejrůznější úkoly a výzvy. Soutěžilo se o 100 tisíc liber a pokaždé, když někdo z účastníků zavřel oči na více než deset vteřin, odečetla se z částky tisícovka. Kromě reality show šlo i o psychologický experiment dopadů spánkové deprivace na člověka. Halucinace a podivné chování na sebe u soutěžících nenechaly dlouho čekat.

Foto: Lipik Stock Media, Shutterstock.com

Spánková deprivace se projevovala i halucinacemi. Za „psychologický experiment“ se dá schovat ledacosFoto: Lipik Stock Media, Shutterstock.com

Dating Naked

Americká reality show Nahé randění je v podstatě obdobou seznamky. Jen podmínky seznamování nejsou tak úplně tradiční a konzervativní a stydliví lidé by s nimi měli nejspíš problém. Soutěžící v rámci show chodí na první rande nazí a testují, jestli a s kým přeskočí jiskra. První série měla premiéru v roce 2014 na VH1 a natáčela se v Panamě. V dalších letech následovaly ještě dvě série a letos bylo oznámeno, že se show vrátí.

Foto: Profimedia.cz

Diváci viděli intimní partie jen rozmazané, ale účastníci samozřejmě ne. Není to pro každého, ale může to být občas i zábavaFoto: Profimedia.cz

Sex Box

Koncept Krabice na sex převzali od Britů i jiné země. Ve Velké Británii se v letech 2013 a 2016 vysílaly dvě řady. Základní myšlenkou show byla skutečnost, že lidé jsou si po sexu velmi blízcí. V rámci pořadu byl tedy vždy určitý pár poslán do soukromého boxu – ten byl sice neprůhledný, ale nacházel se přímo na pódiu před moderátorkou a diváky a účastníci v něm měli pohlavní styk. Ihned po ukončení aktu se s moderátorkou bavili jen v negližé o svých pocitech a intimních záležitostech. Reality show se vysílala na stanici Channel 4.

Foto: Aloha Hawaii, Shutterstock.com

Těžko říct, jestli se páry v krabici na pódiu dokázaly uvolnitFoto: Aloha Hawaii, Shutterstock.com

Toddlers & Tiaras

Americká reality show kanálu TLC Caparti a čelenky (ačkoli lepší překlad by byl Caparti a korunky) vysílaná v sedmi sériích mezi lety 2009 až 2016 zprostředkovávala vhled do kontroverzních dětských soutěží krásy. Ukazuje vyzývavě oblečené děti s falešnými zuby, vrstvou make-upu a nejrůznějšími úpravami, které se místo hraní promenádují po pódiu a touží získat korunku. Vlna kritiky se na show snesla hlavně poté, co byla v jedné epizodě malá holčička oblečená jako prostitutka z filmu Pretty Woman (1990).

Foto: Profimedia.cz

Dětské soutěže krásy budí obrovské rozpaky, ale málokdo si uvědomuje, že podobné principy panují i v jiných vrcholových disciplínách, do kterých sebestřední rodiče potomky nutíFoto: Profimedia.cz

Načítám