Hlavní obsah

Kamarád taky rád? Existuje přátelství mezi mužem a ženou?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mohou být muž a žena „jen“ kamarádi, nebo vždycky aspoň jeden z nich touží po vztahu a čeká, až to dojde i protějšku? Představíme vám přátelství mezi mužem a ženou ze světa showbyznysu, která fungují i spoustu let.

Článek

Existuje skutečné přátelství mezi mužem a ženou, nebo platí známé „kamarád taky rád“? Je přirozené, že mnohá přátelství v lásku přejdou, ale určitě to není pravidlo. Platonické kamarádství jedinců opačného pohlaví není mýtus – ale ani běžný jev. Ideální je, když se kamarádi fyzicky nepřitahují a pojí je společné zájmy, názory nebo humor. Komu ve světě hvězd se to podařilo? Kdo dokazuje, že muž a žena mohou být přátelé?

Tereza Černochová a Matěj Ruppert

Na pódiu umějí rozjet show a extravagance jim není cizí. O kom je řeč? O zpěvácích Tereze Černochové (36) a Matěji Ruppertovi (41). On hraje roky ve skupině Monkey Business, ona začínala v kapele Black Milk a pozvala ho na křest alba (2003) – tak se seznámili. Prý vždy snila, že by si s „Mankáči“ zazpívala – a povedlo se. Nejdřív zaskakovala za Tonyu Graves (49) a dnes je již plnohodnotnou zpěvačkou. Kamarádi se potkávají na pódiu i v soukromí – kromě hudby je spojuje i podobný věk dětí. Matěj má s manželkou dvě dcerky, Tereza má dceru jednu a dodnes tají identitu jejího otce.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Černochová a Matěj Ruppert na letošním předávání hudebních cen Anděl v zábavných kostýmechFoto: Profimedia.cz

Lucie Borhyová a Rey Koranteng

Populární moderátorská dvojice se na televizní obrazovce objevuje dvacet let. Lucie Borhyová (41) a Rey Koranteng (45) působí jako harmonický pár, často spolu vystupují i mimo večerní zprávy a vzájemně se doprovázejí do společnosti. Moderátorova manželka Monica Koranteng (46) se akcím spíše vyhýbá a je za „paní Columbovou“, krásná zlatovláska současného partnera na veřejnosti také neprezentuje, a tak se oběma kolegům doprovod hodí. A vídají se i v soukromí – bydlí kousek od sebe, potkávají se v obchodě a na dětském hřišti a nikdy se prý nepohádali.

Foto: Profimedia.cz

Moderátorskou dvojici tvoří už dvě desítky let a stále patří k oblíbeným hvězdámFoto: Profimedia.cz

Anna Geislerová a Pavel Liška

Partner nejlepší přítelkyně je pro vztah tabu, ale jako kamarád je ideální. Při natáčení filmu Saši Gedeona (48) Návrat idiota (1999) si Pavla Lišku (47), který byl za fenomenální ztvárnění Františka nominován na Českého lva, spravedlivě rozdělily herecké kamarádky Tatiana Dyková (41) a Anna Geislerová (43): první s ním začala chodit a druhá kamarádit. Bývali nerozluční, bulvár jejich večírkové řádění miloval. I když se milostný vztah rozpadl, přátelství zůstalo.

Foto: Profimedia.cz

Dříve se vídali na večírcích – na snímku jsou na after party po premiéře filmu Venkovský učitel (2007). A nyní se potkávají třeba na Václavském náměstí při demonstraci proti premiéroviFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts a George Clooney

Patří k největším hvězdám Hollywoodu a pojí je dlouholeté přátelství. Julia Roberts (51) a George Clooney (58) se seznámili při filmování snímku Dannyho parťáci (2001) a sedli si i v soukromí – oba jsou pohodoví a zábavní. Oscarová herečka navštěvuje i s rodinou populárního krasavce v Itálii v jeho vile u jezera Como. Kromě pokračování Dannyho parťáků (2004) se potkali i při natáčení filmu Milujte svého zabijáka (2002). A protože oba obdivují herečku a režisérku Jodii Foster (56), byli nadšení, že spolu mohli hrát v jejím posledním filmu Hra peněz (2016).

Foto: Profimedia.cz

O svém přátelství říkají, že „nepatří k hollywoodským“, protože se mají opravdu rádi (na fotce z roku 2016 v Cannes, kde představovali snímek Hra peněz)Foto: Profimedia.cz

Kate Winslet a Leonardo DiCaprio

Na stříbrném plátně jim věříme lásku jako trám, ve skutečnosti jsou kamarádi. Kate Winslet (43) a Leonarda DiCapria (44) dalo dohromady natáčení Titanicu (1997) a později hráli manžele ve filmu Nouzový východ (2008). Na drby o svém vztahu nedbají a vesele spolu tráví i dovolené. A fandí si v práci – britská hvězda byla dojatá, když herec získal Oscara za snímek Revenant Zmrtvýchvstání (2015). A kdo ji vedl k oltáři, když si při skromném obřadu brala obchodníka Neda Rocknrolla (41)? Nejlepší kamarád Leo!

Foto: Profimedia.cz

Kamarádi na předávání zlatých sošek v roce 2016, kde herec proměnil už pátou nominaci a největší filmové ocenění konečně získalFoto: Profimedia.cz

Eva Longoria a Ricky Martin

Kdyby se v Hollywoodu vyhlašovala anketa Miss popularita, žhavou adeptkou na vítězku by byla Gabi ze seriálu Zoufalé manželky – herečka Eva Longoria (44). Blízkých kamarádů má v showbyznysu více: Victoria Beckham (45) jí navrhovala i svatební šaty a z dlouholetého přátelství s Georgem Clooneym se vyznala veřejně, když se o nich začalo spekulovat jako o milencích. Jedním z nejlepších Eviných přátel je zpěvák Ricky Martin (47), který prý na její svatbě v roce 2016 patřil k nejzábavnějším a nejopilejším. Herečka do něj byla jako malá zamilovaná, ale vliv na jejich přátelství to nemá – zpěvák je gay.

Foto: Profimedia.cz

Kromě jiného sdílejí zpěvák a herečka lásku k tenisu – v roce 2013 společně navštívili ženské finále US Open Foto: Profimedia.cz

Věříte v platonická přátelství mužů a žen? Pro většinu lidí je ovšem ideální přátelství s výhodami.

Reklama

Načítám