Hlavní obsah

Jak oznamují a prožívají těhotenství v královské rodině?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když dvojice zjistí, že čeká miminko, většinou se nemůže dočkat, až to vykřičí do světa. Někteří se spokojí s tím, že to blízkým řeknou osobně, jiní si s tím trochu pohrají, zapojí fotku z ultrazvuku, malé botičky nebo fotku počůraného těhotenského testu. Včera oznámili těhotenství Harry a Meghan.

Článek

Letošní svátek zamilovaných využili k oznámení krásné novinky britský princ Harry (36) a jeho žena Meghan (39). Jejich synek Archie (1) se stane velkým bráchou. Na černobílé fotce, kterou vyfotil blízký přítel páru, leží Meghan hlavou v klíně svému muži, ten na ni zamilovaně hledí a jí se pod volnými šaty rýsuje bříško.

Tím, že se před rokem rozhodli vzdát svých rolí v královské rodině, nevyužili jako to bývá zvykem, oficiální cestu. Jak to bylo v minulosti? Jak dvojice v královské rodině oznámili, že jich bude o jednoho víc?

Alžběta & Philip

V době, kdy čekala královna Alžběta (94) své první dítě, nebyla Koruna ještě příliš zvyklá sdílet s veřejnosti své soukromí. Palác tak neinformoval o jejím těhotenství, pouze oznámili, že se na nějakou dobu vzdává svých pracovních povinností. Bylo to v roce 1948, kdy čekala prince Charlese. Tehdy navíc ještě nebyla ani královnou, tou se stala v roce 1952.

Foto: Profimedia.cz

Dělit se o své soukromí nebylo Alžbětě vlastní, těhotenství s veřejností nesdílelaFoto: Profimedia.cz

Anna & Mark Philips

Princezna Anna (70) proslula svým suchým smyslem pro humor. Jediná dcera královny Alžběty tak o svém těhotenství vtipkovala, že ji nudí a že se jedná o riziko povolání, když jste vdaná. Porušila poté tradici porodů v Buckinghamském paláci, rodila v porodnici, a pro své děti odmítla královské tituly.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Anna svá těhotenství nikterak neprožívala a pro své děti se snažila získat co nejnormálnější životFoto: Profimedia.cz

Diana & Charles

Ani ne 4 měsíce po svatbě prince Charlese (72) a princezny Diany (†36) oznámil palác, že očekávají svého prvního potomka. A ona o tom později ráda mluvila s tiskem, což magazín People označil za upovídané a zároveň to posunulo tento typ informací do výrazně méně formální roviny. Poměrně brzy mluvila princezna i o svém druhém těhotenství a pyšně ukazovala těhotenské bříško.

Foto: Profimedia.cz

Diana se v mateřství našla a užívala si i svá těhotenství, ráda o svých pocitech mluvila. V tom je si podobná s MeghanFoto: Profimedia.cz

Kate & William

Jsou rodiči tří dětí a jak je u nich zvykem, dodržovali protokol i co se týče oznámení třech těhotenství. Ale vždy „šli s pravdou ven“ poměrně brzy, často před koncem prvního trimestru. Vévodkyně Kate (39) totiž u všech těhotenství trpěla nadměrnými nevolnostmi a občas byla dokonce hospitalizována. Aby se předešlo spekulacím, vydal palác oznámení o radostné novině. Bývalo jí tak špatně, že když čekala nejmladšího Louise (2), nemohla jít doprovodit na první školní den svého synka George (7) a ten šel jen s Williamem (38).

Foto: Profimedia.cz

Oni to prostě umí. Uchovat si dost soukromí a zároveň se podělit s veřejnostíFoto: Profimedia.cz

Eugenie & Jack

Mladší dcera prince Andrewa (60) má, co se týče osobního života, výrazně volnější ruku a nevztahuje se na ni tolik přísný protokol. Jde s dobou a trendy, a tak je, na rozdíl od svých starších bratranců Harryho a Williama, i více sdílná na Instagramu, kde si spravuje svůj osobní profil. A právě zde se v září loňského roku podělila o novinku a to, že se s manželem Jackem Brooksbankem (35) stanou v roce 2021 rodiči. 11. února princezna Eugenie (30) porodila chlapce, o čemž informovala taktéž na sociální síti.

A o tři dny později oznámili Meghan s Harrym, že čekají druhého potomka. Není to poprvé, kdy Eugenii a jejímu muži vzali pozornost. Náhoda?

Foto: Profimedia.cz

Na jejich svatbě se oznamovalo jiné těhotenství. Oni se o svou radostnou novinku podělili mimo jiné na sociální sítiFoto: Profimedia.cz

Meghan & Harry

Jejich svatbu v květnu 2018 sledoval celý svět a napjatě se pak čekalo, kdy oznámí, že budou mít dítě. Stalo se to po pár měsících, v říjnu 2018. Zřejmě aby nemuseli obvolávat každého člena rodiny zvlášť, využili svatbu princezny Eugenie a všem to oznámili právě tam. Jestli se to dělá vzít novomanželům pozornost, je na zvážení.

V loňském roce se odstěhovali z Velké Británie do Kalifornie a vzdali se svých královských rolí. Zejména Meghan potřebovala prý klid od britských médií a protokolu. Ač se jim zřejmě daří, podělili se i o smutnou zprávu, a to že v červenci přišli o miminko a Meghan potratila.

S oznámením, že jsou v očekávání, nyní čekali a podle velikosti bříška těhotné Meghan je jasné, že je v pokročilejším stádiu. Kdy se Baby No. 2 narodí se zatím neví.

Foto: Profimedia.cz

Svoje štěstí a pohodu si museli trochu vydupat, zdá se ale, že jim je v Kalifornii dobřeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám