Hlavní obsah

Když se rodina rozhodne přijmout nového člena – paddleboard

Foto: Pádlujte.cz

Věděli jste, že paddleboard díky zapojení hlubokého svalstva trupu a stabilizačního systému efektivně formuje vaši postavu? Foto: Pádlujte.cz

Prkna na ježdění byla vždycky víc cool než ostatní sportovní náčiní. Snowboard a skateboard mluví za vše. Nedávno k nim přibyla neméně cool prkna – paddleboardy. Zabaví celou rodinu, posílí tělo, nahodí vnitřní stabilizační systém. Jezdit na nich zvládne každý. Jak si vybrat ten pravý?

Článek

Jak určitě víte, paddleboard je speciální deska na vodu s pádlem, kterou raz dva nafouknete vysokotlakou pumpou, po akci ji v podobě většího batohu složíte do kufru auta. Lidé ho milují, protože se na něm dá provozovat kdeco, od řádění a skákání na rybníce (většinou názorně předvedou děti) přes cvičení jógy na hladině jezera, relaxaci nebo aktivní pohyb na mořských vlnách až po sjíždění řek a závodění. Pokud uvažujete, že byste si tohoto oblíbeného nafukovacího parťáka také konečně pořídili, pusťte se do toho, výběr nakonec není až tak složitý.

Foto: Pádlujte.cz

V široké nabídce oblečení české značky Paddlefashion.com si určitě najdete své favorityFoto: Pádlujte.cz

Je dobré si pro začátek položit dvě otázky: Co mám na paddleboardu v plánu dělat a kdo na něm bude pádlovat. Pokud odpověď zní: Všechno možné a celá famílie, lovte ve vodách kulatějších a širších univerzálních plováků. Ty jsou pro začátečníky ideální. Jakákoli deska na vodní hladině je totiž poměrně vratká záležitost, šířka jí ale dodává stabilitu. Technika pádlování sice vyžaduje určitý cvik, ale můžete klidně začít vsedě, pak si kleknout, osahat si terén a za chvíli se určitě snadno i postavíte a poplujete dál.

Foto: Pádlujte.cz

Můžete klidně začít vseděFoto: Pádlujte.cz

Pokud se hodlá plavit celá rodina, měla by se velikost paddleboardu odvíjet od nejtěžšího a nejvyššího jezdce. Pro rodinné účely je určitě lepší větší varianta. Hromadné plavby totiž vyžadují pořádné plavidlo. Ty, kteří už mají něco naježděno, bude spíš bavit vodní prkno užší a delší. Sice je poněkud vratší, ale zato jezdí jako drak.

Hromadné plavbyVideo: Pádlujte.cz

Může se stát (a pravděpodobně se to i stane), že se do tohoto vodního sportu zamilujete a každý člen rodiny zatouží po vlastním plováku (nikdo nechce dřepět na břehu a čekat, až na něj přijde řada). Což není problém – vyrábějí se paddleboardy pro děti, juniory i ženy – pro každého se najde vhodná velikost, design i styl.

Foto: Pádlujte.cz

Na paddleboardu se přirozeně aktivuje hluboký stabilizační systém. Ani nemusíte cvičit jóguFoto: Pádlujte.cz

Máte v plánu romantiku ve dvou na vodě? Zkuste týmový paddleboard, je delší a pohodlnější. Ne každý se však spokojí s rekreačním pádlováním kolem pobřeží. Pokud v sobě máte touhu po adrenalinu a soutěživost, jděte do úzkého sportovního prkna. Přehledné a užitečné informace o dalších možnostech najdete na profi webu Pádlujte.cz.

Foto: Pádlujte.cz

Hodlá se plavit celá rodina? Pak by se velikost paddleboardu měla odvíjet od nejtěžšího jezdceFoto: Pádlujte.cz

Třešničkou na „paddledortu“ je pak široká nabídka oblečení české značky Paddlefashion.com, kterou najdete tamtéž. Všechny kousky jsou komfortní, vkusné a hlavně funkční. Trička, šortky i legíny jsou příjemně prodyšné a ochrání pádlující nejen před chladem, ale i před sluníčkem (které na vodě opravdu pálí). Navíc jsou rychleschnoucí a zabraňují i nepříjemným odřeninám, které mohou jezdce potrápit při dlouhém pádlování.

Reklama

Načítám