Hlavní obsah

Kokosové kuřecí řízečky se sezamem a arašídovým dipem

Hodnocení:
(31)
Foto: Kateřina Harudová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Milovníci sladkého si v těchto dnech přijdou díky náloži cukroví na své, co ale ostatní? Jestli byste na svátečním stole kromě pracen a lineckého rádi viděli i něco slaného, připravte šťavnaté kokosové miniřízečky. Uvidíte, že jimi cukroví kdekdo rád proloží!

Ingredience pro:
2 porce
Na maso
  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1/2 lžičky sušené cibule
Na obalení
  • 1/3 hrnku strouhanky panko
  • 1/3 hrnku mletého kokosu
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • tuk na smažení
Na dip
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce chilli omáčky sriracha
  • 1 lžička sójové omáčky
Článek

Postup

Krok 1: Maso pokrájejte na plátky libovolné velikosti a přes noc naložte do vajec prošlehaných s jogurtem, solí, česnekem, paprikou a cibulí.

Krok 2: Strouhanku (panko je mnohem křupavější než klasická, určitě ji někdy zkuste) smíchejte s kokosem a sezamem (dala jsem černý i světlý) a kousky masa v této směsi obalte. Rukama ji dobře přitiskněte, aby na řízcích držela.

Krok 3: Smažte v dostatečné vrstvě sádla nebo oleje dozlatova, poté na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk. Podávejte jen tak nebo s dipem.

Krok 4: Na dip stačí povolené arašídové máslo rozmíchat s citronovou šťávou, omáčkou sriracha, sójovou omáčkou a trochou vody. 

Šťavnaté řízky hravě připravíte i z vepřového. Zkuste šťavnaté řízky z panenky naložené v jogurtu & bez trojobalu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek