Hlavní obsah

Chcete mít krásné vlasy jako Jennifer Lopez? Pořiďte si saténový polštář a pár umělých pramenů

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také jste si někdy přály mít vlasy (vlastně cokoliv) jako JLo? Tahle zpěvačka a herečka má svoji vizáž zvládnutou na jedničku s hvězdičkou. Ale nejsme naivní, s takovými hollywoodskými vlnami se ráno jen tak nevzbudila. Takže, co je jejím tajemstvím?

Článek

Jennifer Lopez pracuje s nejlepšími z nejlepších. Jejím dvorním kadeřníkem je Chris Appleton, který má v USA pořádné renomé a dělá vlasy třeba i Kim Kardashian. Oběma tvoří rozmanité účesy, od objemných vln po sexy utáhlý culík. I když jde hlavně o stylingové kouzlení a finální úpravu, kadeřník zdůrazňuje, že je potřeba o vlasy pečovat, aby měl s čím pracovat. Co za tipy prozradí kadeřník Jennifer Lopez - jak dosáhnout krásných vlasů?

Saténový polštář a filtr na sprchu

Podle Chrise Appletona je klíčová péče podle vašeho typu vlasů a být v tom konzistentní. Užívejte si vlasové rituály pravidelně a uvidíte, že se to na vaší hřívě podepíše. Péči doporučuje podpořit saténovým povlakem na polštář, jak řekl pro magazín Red. Vlasy po něm hezky kloužou, takže se nelámou a ani nebudou tolik vysušené. Navíc to prospěje i vaší pleti, protože povlak do sebe nenatáhne krém, který jste si namazaly před ulehnutím.

Alfa a omega péče o vlasy? Vyhýbejte se extrémně vysokým teplotám u stylingu a vždy používejte sprej s termoochranou. Americký kadeřník také doporučuje investovat do filtru na sprchu, který zbavuje tekoucí vodu těžkých kovů, ty vlasy zbytečně zatěžují.

Tohle všechno může zajistit lepší kvalitu vlasů. Ale aby bylo jasno - Jennifer Lopez má ve většině případů vlasy prodloužené pomocí odnímatelných pramenů, aby dosáhla husté hřívy skoro po pás, jež je pro ni typická a kterou tak často předvádí na společenských akcích. Její vlasy jsou doopravdy o mnoho kratší a sahají lehce pod ramena.

Kvalitnější a krásnější vlasy?

Protože na Chrise Appletona číslo nemáme, zeptali jsme se kadeřníka, který se stará o vlasy českým slavným ženám. Je nějaká procedura na ozdravení vlasů, o níž běžný smrtelník neví? Nebo musíme vlasy prostě ostříhat a začít nanovo? „Mezi nejnovější procedury patří čištění vlasů pomocí slaného peelingu a koncentrátu kyseliny citronové a vitaminu C, kdy dochází k úplnému odstranění minerálů z vlasů. To napomáhá vlas perfektně zregenerovat, aby jeho šupinky kutikuly dokázaly perfektně přilehnout k povrchu vlasu. Přirovnávám to k odstraňování vodního kamene v konvici,“ popisuje kadeřník Libor Smrž. „Je to důležité hlavně proto, že hodně cestujeme, střídáme různá místa s rozdílnou mineralizací vody nebo znečištěným ovzduším. S tím je spojené i střídání produktů, kde jsou třeba silikony, a proto je potřeba vlasy čas od času vyčistit.“

  • Doma může filtr i salonní proceduru zastoupit použití detoxikačního šamponu, kterým si myjte vlasy jednou za tři týdny.

Vlasy JLo

Barva jako JLo

Toužíte po barvě ve stylu Jennifer Lopez? Je potřeba se vydat do kadeřnictví na balayage. Jde o prosvětlovací techniku, kdy kadeřník volnou rukou maluje štětcem a zesvětluje pramínky různě na hlavě tak, aby to střihu i obličeji co nejvíce lichotilo, přičemž důraz je na orámování obličeje. Protože se prameny nezesvětlují o tolik, není to pro vlasy takový zásah a stále je možné udržet jejich dobrou kvalitu. Zbytek vlasů je ve středně hnědé, takové krásně medové. S tím JLo příliš neexperimentuje – našla jednoduše odstín, který jí sluší nejvíc.

Načítám