Hlavní obsah

Pamela Anderson znovu a úplně jinak: Z nudné sexbomby je vkusná dáma. Přestala se líčit a píše básně

Foto: Lionel Hahn, Gettyimages.com

Foto: Lionel Hahn, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamela Anderson má v poslední době úplně jinou image a všiml si toho celý svět. Ubrala na líčidlech, na výstřizích, na účesu i na výstředním oblečení. Vyměnila ho za zajímavé cool modely a pomalu se stává módní ikonou. Podívejte se na proměny legendární členky Pobřežní hlídky!

Článek

Když se řekne Pamela Anderson, nejen pamětníkům se automaticky vybaví legendární časopis Playboy, pro který léta pózovala, a také stejně legendární seriál Pobřežní hlídka, kde hrála sošnou plavčici C. J. Parker. Dlouho si udržovala svou prvoplánovou sexy image i „v civilu“, ale to už dávno není pravda. Slavné modelce a herečce, která v červenci oslavila 56. narozeniny, se totiž podařila výrazná proměna osobního stylu.

Návrat k přirozené kráse

Přirovnat se to dá k tomu, co se již dřív povedlo Victorii Beckham. I ona totiž vyměnila výrazný make-up, bujný dekolt, minisukně a nenápaditou vyzývavost za vytříbený minimalistický styl, ubrala na líčení a volí elegantní účesy. Pamela Anderson šla ještě dál a líčidel se vzdala úplně, což předvedla na několika posledních akcích: na červený koberec přišla s obličejem ošetřeným pouze pleťovým olejem. Obě slavné dámy navíc spojuje fakt, že si nechaly zvětšit a o pár let později zase zmenšit poprsí. Jak jde s legendární C. J. Parker čas?

Nesmrtelná playmate

Byla objevena v roce 1989, ve dvaadvaceti letech, na jednom fotbalovém zápase. A její sláva vystřelila do nebe, když se objevila na stránkách Playboye. Poté pro něj pravidelně pózovala dlouhých 22 let, a stala se tak nejdéle obsazovanou modelkou slavného magazínu pro pány. A také nejfotografovanější ženou světa.

Opomenout nelze ani ikonickou roli statečné plavčice C. J. v Pobřežní hlídce – snímky, na kterých je zvěčněna v jednodílných plavkách a se záchranným plovákem v ruce, nemohly ujít ani těm, kdo seriál nesledovali. Pamela Anderson je jednoduše největší sexsymbol a ikona 90. let a přelomu tisíciletí.

Pameliny lásky

Její vztah s Tommym Lee, bubeníkem z americké hudební skupiny Mötley Crüe, byl turbulentní a média ho hodně sledovala - především kvůli uniklé erotické nahrávce, která tehdy zbořila internet. Vzali se v roce 1995 po čtyřdenní známosti, manželé brzy přivítali dva syny a v roce 1998 žádala Pamela o rozvod, poté co ze strany hudebníka došlo k domácímu násilí. Provdala se ještě čtyřikrát. Zatím posledním manželem se stal v roce 2020 její bodyguard Dan Hayhurst, rozvedli se o dvě léta později.

Svobodná divoženka

Jak šel čas, bouřlivé hollywoodské večírky a showbyznys vyměnila Pamela Anderson za přírodu a klid. Dnes tráví dny nejraději doma. Těší se na ráno, kdy nakrmí a vyvenčí psy, pověsí prádlo – a pak čte, píše a sní. Žije na ostrově Vancouver v Britské Kolumbii, užívá si, že se může starat o zahradu, meditovat, psát, pěstovat zeleninu a především být matkou svých dvou synů, kterým už táhne na třicet.

Když se nyní podíváte na Pamelin instagramový účet, možná vás napadne: Co se s ní stalo, je to vůbec ona? Nutno říct, že tahle proměna působí opravdu až neuvěřitelně. V září její image bez make-upu zbořila internet a bez líčidel zapózovala nedávno i pro módní značku Proenza Schouler. Její styl už tak „nekřičí“, ale rozhodně o sobě dává vědět – modely jsou umírněnější, volí tlumenější barvy i střihy. A co za novou Pamelou Anderson stojí? Pro magazín People uvedla, že na stárnutí je nejlepší, že se už prostě nemusí snažit být cool.

Pamelin opravdový příběh pokračuje

V roce 2022 vznikl osmidílný seriál Pam a Tommy, který se zaměřuje především na období, kdy slavnému páru unikla erotická nahrávka. Sama Pamela Anderson ho nechtěla příliš konkrétně komentovat, ale cítila potřebu vyjádřit se sama za sebe ve snímku, který bude brát ohled na její názory a pocity. Vznikl tak zajímavý a otevřený dokumentární film. Nese název Pamela: Příběh lásky, premiéru měl před rokem a je založený na jejích denících, které si píše prakticky celý život. Odhalila tam několik závažných skutečností ze svého soukromí: třeba že byla v dětství sexuálně zneužívána svojí chůvou a že byla ve 12 letech znásilněná.

V říjnu jí vyšla i autobiografická kniha S láskou Pamela, v níž jsou dokonce i její básně. Fascinuje vás tato zajímavá žena a její životní příběh i proměna? Můžete se nechat inspirovat jí samotnou. Když se přihlásíte na jejím webu, každé pondělí vám do e-mailové schránky přistane v rámci newsletteru stránka z jejího deníku.

Načítám