Hlavní obsah

Po náročné noci a proti ucpaným pórům. Otestovaly jsme plátýnkové masky. Které stojí za zkoušku?

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají plátýnkové masky smysl, ptáte se? Ano, rozhodně mají! Podrobila jsem je testu a tady jsou moje poznatky a srovnávání. Zkoušela jsem hydratační s avokádovým olejem, rozjasňující s vitaminem C nebo zpevňující s mořskou řasou. Jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Článek

Jak to, že plátýnkové masky na obličej jsou tak oblíbené? Díky tomu, že přitisknete na pleť textilii, se produkt ihned nevstřebá, ale působí na pokožce delší dobu. Vždycky ale uposlechněte rady výrobce a nenechávejte masku působit déle, než se píše na obalu. Jednou se mi to vymstilo a měla jsem pak pupínky. Stejně tak to nepřehánějte s jejich užíváním, jednou, maximálně dvakrát týdně stačí. A nejdůležitější zásada? Nanášejte je vždy na čistou a odlíčenou pleť.

Většinou se prodávají po jednom kusu v balení. Některé značky je nabízejí i ve variantě vlhčené ubrousky – z balení vytahujete masky postupně. Stojí od padesáti korun klidně po pět set – záleží na tom, co slibují a jaké ingredience obsahují. Většinou se nemusí smývat a radíme masku zapracovat i na krk, aby nebyla ani kapka na zbyt. Doporučuju ji nanést, když relaxujete ve vaně. Tohle jsou moje zkušenosti…

Anti-age i na pupínky: Bergamo

Korejská gelová maska Bergamo slibuje rozjasnění pleti extraktem z limetky – díky tomu svěže voní. Obsahuje adenosin, látku, která je poměrně novou ingrediencí v anti-age odvětví. Dokáže v pleti nakopnout produkci kolagenu a má protizánětlivé účinky, takže hojí i pupínky. Textilie je napuštěná průhledným gelem a zprvu mě na pleti maličko štípala. Po chvilce to přestalo a měla jsem pocit, že maska chladí. Nechala jsem ji působit 10 minut podle návodu a po sundání jsem zbytky zapracovala do kůže, i na krku. Upřímně mě překvapilo, že jsem měla pleť opravdu hlaďoučkou a hebkou a trvalo to i další den.

Foto: Archiv firmy

Maska s extraktem z limetky Bergamo, 61 Kč, prodává HebeFoto: Archiv firmy

Zpevňující: Whamisa

Tyto masky bývají většinou bavlněné, ale Whamisa je z mořské řasy, jejíž výtažek je i v samotném séru. Řasa je rozdělená na dva kusy – na vrchní a spodní část obličeje. Působí na pokožku zpevňujícím účinkem, vyhlazuje ji, zbavuje otoků a hydratuje. A také obsahuje adenosin. Účinek cítíte ihned – pleť je po dvaceti minutách působení krásně hebká a hýčkaná. Jde o prémiovou péči, proto si za ni musíte trochu připlatit.

Foto: Archiv firmy

Anti-age maska Kelp, Whamisa, 425 Kč, prodává Pure DistrictFoto: Archiv firmy

Pro unavenou pleť: Garnier

Tuto řadu s vitaminem C si nemůžu vynachválit. Miluji sérum a zrovna tak masku – ta by totiž měla být napuštěná ekvivalentem jedné lahvičky séra. Maska má mléčnou konzistenci a je jí v balení opravdu požehnaně – dávejte pozor, aby vám nevytekla a taky se připravte, že si možná zamažete trochu vlasy. Oproti masce Bergamo je hutnější a měla jsem z ní o trochu víc pocit, že hydratuje – za což může pravděpodobně fakt, že kromě vitaminu C v masce najdete i pěknou dávku kyseliny hyaluronové. Nechává se působit 15 minut.

Foto: Archiv firmy

Maska s vitaminem C, Garnier, 59 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Rozjasní i čistí: NIP+FAB

Maska od značky NIP+FAB je napuštěná gelovým, průhledným sérem, které není tak hutné, jako je u Garnier. Obsahuje vitamin C pro sjednocení pleti, antioxidanty z citrusů pro čisté póry a také kokosovou vodu, která má zajistit svěží a hydratovanou pleť. Nechává se působit 15 minut a hodí se dle mého skvěle pro smíšenou pleť – hydratuje tak akorát, aniž by zanášela póry, ale naopak je čistí, a vitamin C zesvětluje malé jizvičky po nedokonalostech (anebo pigmentové skvrny).

Foto: Archiv firmy

Vitamin C Fic, NIP+FAB, 203 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Hydratace a zklidnění: Apivita

Hydratační a zklidňující – to je maska od přírodní kosmetiky Apivita. I když obsahuje avokádový olej, není moc hutná. Z textilie musíte nejdřív odstranit dvě hrubé fólie a až pak nanášíte na obličej, kde necháte působit 10 minut. Po jejím sundání se maska hned vstřebá a nemáte pocit, že máte na pleti nějak moc produktu, což je mi příjemné. Občas se mi teď v zimě stane, že mám pokožku obličeje na nějakém místě hrubou, a na to přesně mi pomohla. A v kombinaci s pravidelným peelingem je to klíč k dokonalé pleti. Jen na to myslet a dopřát si tuhle péči pravidelně.

Foto: Archiv firmy

Express Beauty Avocado, Apivita, 169 Kč, prodává Dr.MaxFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám