Hlavní obsah

Test redakce: Vyzkoušely jsme šetrná mýdla na ruce!

Foto: Tinatin, Shutterstock.com

Foto: Tinatin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Častější mytí i desinfekce naše ruce v poslední době rozhodně nešetří. A zima, včetně častého střídání teplot, tomu nepřidá. Pokud tedy máte vysušené ruce, vyměňte v první řadě mýdlo. Otestovaly jsme některá za vás.

Článek

Patříte-li k těm, kdo mají citlivou kůži, a hlavně v zimě trpí na suché ruce, měli byste začít u šetrných mýdel. Na trhu jich existuje velké množství. Pokusíme se vám výběr ulehčit. Vybraly jsme převážně přírodní produkty a již v prosinci je doma začaly poctivě zkoušet. Zde je pět mýdel, která za naši redakci skvěle fungují!

1. Se zklidňujícími proteiny

Foto: Archiv firmy

Noble Isle, Whisky a Water, tekuté mýdlo s extraktem ze skotského sladového ječmene, který obsahuje proteiny zklidňující pokožku, 250 ml, 479 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: Když jsem si mýdlem poprvé umyla ruce a šla za mým mužem, zeptal se mě, co to mám za nový parfém. Tak moc je voňavé! Pokud máte rádi kořeněnější vůně, bude pro vás jasnou volbou. Ucítíte vanilku, cedr, a také whisky, ale nebojte se alkoholového odéru. To je ta povrchnější část. Velké plus tohoto tekutého mýdla spatřuji v tom, že ruce jsou po umytí příjemně vláčné a rozhodně nemám pocit vysušení. Obsahuje totiž proteiny zklidňující pokožku. Myji si ruce několikrát denně a pokožka tím netrpí, jako je tomu u některých jiných produktů. Hezký minimalistický design je třešničkou na dortu.

2. Na olejové bázi

Foto: Archiv firmy

Bella Night Care, olejové mýdlo pro suché ruce s olejem z mošusové růže, argonovým i olivovým olejen a panthenolem, 250 ml, 219 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kateřina: Na suché ruce trpím od mládí, a proto je neustále promazávám a ošetřuji. Pravidelné a během pandemie o to pečlivější mytí rukou mi nedělá moc dobře, a v zimě speciálně. Takže jsem na olejové mýdlo byla velmi zvědavá. A mohu ho vřele doporučit. Je skvělé! Po umytí jsou ruce hebké a hladké, na pohled vypadají jemnější. Ovšem je potřeba dodržet správný postup. Ten je trochu náročnější, což nemusí každému vyhovovat. Mýdlo si totiž máte na rukou napěnit a půl minuty počkat. Přiznám se, že to se mi ne vždy chce, takže někdy dobu zkrátím a efekt není takový. Ale jinak funguje. Vůni má hodně jemnou, spíše nenápadnou.

3. S vůní verbeny

Foto: Archiv firmy

Haan, Purifying Verbena, tekuté mýdlo na ruce s vůní verbeny a extraktem z kokosového oleje obsahuje 97 % přírodních ingrediencí, včetně zklidňující aloe vera, 350 ml, 309 Kč, prodává e-shop AurioFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucie: Nikdy mě nenapadlo, že budu z obyčejného mýdla na ruce takhle nadšená. Nejvíc mě dostala svěží vůně, která je jako z nějakého drahého parfému. Skoro u všech mýdel je napsáno, že ruce myjí šetrně, ale tady to opravdu poznáte. Navíc obsahuje aloe vera pro zklidnění kůže. Plusem je také to, že 97 % složek je přírodních, designové balení je navíc ekologické, a ještě je to všechno hezké pro oko. Prodává se ve třech pastelových barvách. Takže pokud se vám líbí, můžete ho znovu naplnit a ušetřit přírodu dalšího zbytečného obalu.

4. S rozmarýnem a grepem

Foto: Archiv firmy

Havlíkova apotéka, mycí gel na ruce s kopřivou, medem, rozmarýnem a grepem, 300 ml, 227 KčFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna: Mýdlo na ruce většinou moc neřeším, beru ho jako součást hygieny a dávkovač trochu jako dekoraci do koupelny. Proto se mi také líbil obal testovaného gelu, který je v jednoduchém vintage stylu. Hodí se jak do moderní koupelny, tak na chalupu. Trochu jsem se bála složení, ve kterém je rozmarýn, který je velmi aromatický a jako koření ho moc nemusím, ale v kombinaci s grepem a dalšími ingrediencemi má příjemnou svěží vůni. A teď to hlavní, gel po použití nezanechává ruce suché, což je v zimních měsících příjemné, protože si nemusím po každém mytí ruce mazat. Za mě skvělý přírodní produkt.

5. Konopné mýdlo

Foto: Archiv firmy

Bohempia, konopné tuhé mýdlo pro citlivou a problematickou pleť se směsí olejů a bambuckým máslem, 90 g, 150 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Od začátku pandemie, kdy jsme se začali doma všichni více desinfikovat, jsem se zaměřila i na výběr mýdel, která používáme celá rodina. Snažím se opravdu vybírat podle složení a kvality. Nyní jsem však poprvé vyzkoušela konopné mýdlo, v tuhé formě. Vytvoří vždy velmi jemnou pěnu a bezprostředně po umytí mám pocit, že na rukou vytvoří jakoby ochrannou bariéru. Dříve jsem měla v zimě na rukou vždy suchá místa a nutno říct, že ta nyní vůbec nemám. Jediná nevýhoda konopného produktu je ta, že příliš nevoní, a to vadí hlavně mým dětem.

Na suchou pokožku zkuste tato tělová másla. Skvěle ji promažou.

Reklama

Související témata:

Načítám