Hlavní obsah

Pleť bez vrásek, ale s mimikou? Můžete zkusit baby botox! Pro koho se (ne)hodí a kolik stojí

Foto: VALUA VITALY, Shutterstock.com

Foto: VALUA VITALY, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na botox si přijdete ještě mladá, ale začínáte mít pocit, že se vám ve tváři objevují první nepatrné vrásky, které vás znepokojují? Pak vás možná zaujme dermatologický kompromis zvaný baby botox. O co se jedná?

Článek

Většina čtyřicátnic už řeší pár hlubších vrásek a často za sebou mají i první botox. Co když je vám ale teprve pětadvacet či třicet a nechcete ponechat stárnutí náhodě anebo máte pocit, že vaše oční okolí či rýha mezi obočím by potřebovaly trochu povzbudit?

V takovém případě se nabízí baby botox, někdy zvaný také mezobotox. Zeptali jsme se odborníků, pro koho je vhodný, komu by mohl naopak uškodit a kolik za proceduru zaplatíte.

Pro koho je baby botox vhodný

Čím se baby botox liší od klasického zákroku? „Botulotoxin je přírodní protein uvolňující svaly, které stojí za mimickými vráskami. Při baby botoxu je ho injekčně vpraveno zhruba poloviční množství než u klasické aplikace,“ vysvětluje Dominika Slezáková, kožní lékařka z kliniky Mediestetik.

Jedná se o bezbolestnou proceduru, která je určená pro obličejové partie. Menší množství aplikované látky je vhodné především pro ženy, které ještě nemají patrné výrazné vrásky a trvají na tom, aby byla zachovaná mimika. Po aplikaci baby botoxu by měla být pleť hezky svěží. Zákrok se provádí ambulantně, trvá několik minut a vy se pak můžete ihned vrátit k běžným činnostem. Efekt je viditelný zhruba tři až šest měsíců, pak je možné jít na novou injekci.

Foto: Mediestetik

Baby botox je určen pro jemné vráskyFoto: Mediestetik

Kdy je správný čas

Přesná věková hranice u baby botoxu neexistuje – velkou roli hrají geny. „Obecně můžeme mluvit o ženách kolem 30 let, kdy je pleť bez výrazných a hlubokých vrásek, ale zároveň začíná ztrácet pevnost. Výsledkem jsou pak první známky stárnutí,“ upřesňuje Dominika Slezáková a dodává, že baby botox slouží i jako prevence před trvalými vráskami.

Nejčastější použití

Botox se používá k odstranění mimických vrásek a největší zájem je o vyhlazení vodorovných vrásek na čele. Dalším žádaným místem úpravy je glabela, tedy vráska „mračivka“ mezi obočím u kořene nosu, a dále oční okolí – především vrásky u zevních koutků, které se prohlubují věkem a působením UV záření.

„Botulotoxin lze použít i na některé typy vrásek na krku. Dokáže odstranit i pomerančovou kůži na bradě. Lze ho úspěšně využít také k úpravám některých drobných asymetrií obličeje a umí snížit linii úsměvu, který odhaluje dásně,“ uvádí dermatoložka a specialistka na anti-agingovou medicínu Zuzana Macková z Kliniky Yes Visage.

Foto: Kinga, Shutterstock.com

Největší zájem je o vyhlazení vrásek na čele a okolo očíFoto: Kinga, Shutterstock.com

Pro koho se baby botox nehodí

Trpíte zánětlivou vyrážkou či výrazným a hnisavým akné? Pak se baby botoxu raději vyhněte, zejména do doby, dokud se stav nezlepší: pleť by měla být před aplikací zdravá a připravená. V případě akutních kožních problémů estetický zákrok konzultujte s odborníkem.

Kolik stojí baby botox

Cenu určuje jednak použité množství látky a také se liší na různých pracovištích. Jedna aplikace baby botoxu stojí kolem 2 500 Kč a odvíjí se od dané partie. Jak už bylo řečeno, výsledný efekt trvá tři až šest měsíců a zákrok ve stejném místě lze provést až třikrát za rok, ale držte se vždy doporučení dermatologa.

Reklama

Načítám