Hlavní obsah

Michaela (28) po kojení přišla o už tak ne moc velká prsa. Po zvětšení má postavu přesýpacích hodin

Foto: Medicom

Foto: Medicom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když měla paní Michaela od přírody menší prsa, byla s nimi celkem spokojená. Bohužel se to zcela změnilo, poté co se jí narodily děti. Po kojení jí prsa skoro zmizela – a s tím se rozhodně smířit nechtěla!

Článek

Paní Michaela (28) nikdy neměla moc velká prsa, ale byla s nimi spokojená. Poté co se jí vlivem těhotenství a kojení prsa zásadně změnila, začala uvažovat o plastické operaci, která by je nejen vytvarovala, ale především zvětšila.

Prsa zmizela!

Těhotenství a kojení prsa změní. V případě paní Michaely to byla změna k horšímu, a proto se rozhodla s tím něco udělat. „Chtěla jsem vypadat znovu žensky. Líbila se mi představa, že si můžu nechat prsa zvětšit do přirozené podoby,“ vzpomíná a dodává: „Spousta lidí mě na začátku od augmentace odrazovala. Že prý mám ještě počkat, že se mi prsa zase sama vrátí do přirozené velikosti. Pět let od druhého porodu mi ale připadalo dost dlouho na to, abych čekala dál.“

O plastické operaci prsou začíná mnoho žen uvažovat právě „po dětech“. „Augmentace prsou pomocí implantátů je běžný operační výkon, kterým ženy řeší stav, kdy prsa zůstávají po těhotenství a kojení často povislá a prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ konstatuje profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve FN Brno.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Už při první konzultaci Michaela projevila přání, že by chtěla prsa zvětšit, ovšem tak, aby vypadala přirozeněFoto: archiv MEDICOM Clinic

Velká tak akorát

Když se paní Michaela pro operaci prsou rozhodla, objednala se na kliniku Medicom Clinic na konzultaci u plastického chirurga Petra Pachmana. Přiznává, že byla velmi nervózní, styděla se svléknout a ještě víc přiznat, že by nechtěla prsa jen vrátit do původního tvaru a velikosti, ale že by je chtěla i zvětšit.

„Přála jsem si větší prsa, ale zase ne moc velká. Nechtěla jsem, aby byla nepřirozená vůči mému užšímu hrudníku. Po krátké chvíli v ordinaci jsem se cítila naprosto fajn. Pan doktor byl milý a chápavý a poradil mi, co je pro mě nejlepší. To mě uklidnilo,“ popisuje pocity z první návštěvy kliniky.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Těhotenství a kojení prsa změní vždy. V případě Michaely bohužel ňadra skoro zmizelaFoto: archiv MEDICOM Clinic

Radost byla větší než bolest

Michaela si přála přirozený výsledek a lékař to plně respektoval. „Vzhledem k úzkému hrudníku jsem zvolil kulaté implantáty ve vysokém profilu o velikosti 360 mililitrů, které jsem vložil pod sval. Operace i následné hojení proběhly bez jakýchkoliv komplikací. Nepatrné jizvy vedou v podprsní rýze. Výsledkem operace je optimální, přirozený a diskrétní vzhled poprsí i velká spokojenost klientky, za což jsem samozřejmě moc rád,“ říká operatér Petr Pachman.

Spokojená je i paní Michaela. „Po probuzení z operace jsem se sice cítila unavená, ale radost z nových prsou zcela pohltila i jakoukoliv bolest.“ Na její spokojenost mělo vliv i přátelské prostředí kliniky a útulné pokoje. „Skoro se mi nechtělo jít druhý den po operaci domů, klidně bych na klinice byla třeba týden, tak pěkně se o mě sestřičky staraly,“ konstatuje.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

S výsledkem operace je Michaela velmi spokojenáFoto: archiv MEDICOM Clinic

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Prsa jsou větší, jak si Michaela přála, a vypadají současně i velmi přirozeněFoto: archiv MEDICOM Clinic

Konečně jsem spokojená

Už pět dní po operaci se Michaela cítila výrazně lépe. Když se pak poprvé uviděla v zrcadle, musela se usmívat. „Zákrok mi pomohl získat zdravé sebevědomí, cítím se jistější a odhodlanější. Ať si dneska obleču cokoliv, malá prsa už neřeším. Jsem spokojená sama se sebou,“ říká s úsměvem. „Nejsem vystresovaná z návštěvy koupaliště a užívám si i to, že si na sebe můžu ušít úplně cokoliv a nemusím nosit upnuté oblečení ke krku, aby moje malá prsa nebyla vidět. Výběr podprsenky je konečně radost a ne starost.“

Změna je na paní Michaele vidět už na první pohled. Přestala se hrbit a její tělo získalo ideální tvar přesýpacích hodin – prsa, pas, boky. Lidé v jejím okolí si toho samozřejmě všimli a shodli se, že je to změna naprosto přirozená, takže přesně taková, jakou chtěla.

Cítí se šťastná a sama z vlastní zkušenosti říká: „Pokud i vy nad augmentací přemýšlíte, neváhejte ani sekundu. Udělejte se šťastnější a neposlouchejte řeči rodiny ani kamarádek. Ne každý je vždy přející a kdekdo má větší strach z operace než vy sama. Mě augmentace prsou příjemně překvapila, a dneska mi dokonce připadá, jako bych se tak narodila.“

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Paní Michaela získala víc sebevědomí a pochvaluje si možnost oblékat se podle vkusu a náladyFoto: archiv MEDICOM Clinic

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Načítám