Hlavní obsah

Kosmetické objevy za leden: Kofein na celulitidu, sérum na mdlou pleť a zázrak na suché vlasy

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Reklama

Výběr těch nej beauty produktů, které vás nesmí minout, trápí-li vás suchá a mdlá pleť, roztřepené vlasy bez lesku, rozpraskané rty nebo celulitida. Co se vyplatí si teď pořídit? Vyzkoušela jsem na vlastní kůži.

Článek

Sérum, které mizíkuje vráskySOS péče na pupínky, která vás podrží. Vybrala jsem pětici produktů z kosmetiky, která mě za uplynulý měsíc nejvíc oslovila, nadchla a zaujala. Tohle z beauty světa stojí za vaši pozornost!

Tónovaný balzám na rty

Foto: Archiv firmy

Balzám na rty Caring Beauty, Labello, 85 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Tónované balzámy jsou nepostradatelné -rty vyživí a dodají jim i nádech barvy. Labello má novinku ve dvou odstínech. Zkoušela jsem ten s názvem Nude, který má lehký podtón do oranžova. Pokud máte zkušenost, že vám tyhle odstíny příliš nelichotí, doporučuji sáhnout po růžové klasice. Balzám je mastnější – asi kvůli obsahu mandlového oleje – a krásně rty hydratuje a vypadají s ním hned lépe. Překvapilo mě, že na rtech drží poměrně dlouhou dobu a vy tak máte pocit, že je o rty opravdu postaráno.

Duo na suché vlasy

Foto: Archiv firmy

Šampon a kondicionér Brazil Keratin, 659 KčFoto: Archiv firmy

Řada péče o vlasy s kaviárovým extraktem pro hebkost a hydrataci suchých, roztřepených vlasů pochází od české firmy Brazil Keratin. Jak už je vidět z názvu, obsahuje potřebný keratin, stavební kámen vlasů, který je vyplňuje a posiluje. To zní jako rajská hudba pro moje zesvětlené vlasy. Vyhovuje mi, že šampon vlasy nezatížil, jak se to často u tohoto typu stává, ale naopak hezky pokožku hlavy odmastil. Kondicionér zase délky dokonale vyhladil a zbavil je krepatosti. Je to bezva dvojka za slušnou cenu, která je pro namáhané vlasy jako tekuté zlato.

Pleťové sérum

Foto: Archiv firmy

Intenzivně hydratační anti-age sérum Hyalu B5, La Roche-Posay, 709 Kč (30 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Zima, tma, stres – to se na pleti nepodepisuje zrovna pozitivně. Cítila jsem, že můj obličej potřebuje nějakou vzpruhu v podobě anti-age séra. Sérum je ideální pro citlivou pleť, která potřebuje hydratovat a zároveň vyplnit vrásky. Hodí se ale pro všechny typy – já sama mám smíšený a sedí mi skvěle. Je to ale podle mě i tím, že v zimě mám pleť obecně sušší a potřebuje víc hydratace.

Už po týdnu vidím, že pleť je krásnější, hebká, vypnutá a vrásky (i když jich ve 30 moc nemám), jsou méně viditelné. Sérum používám vždy večer. Má gelovou texturu, která se hezky vstřebá. Obsahuje dva typy kyseliny hyaluronové, vitamín B5, který zlepšuje obnovu pleti a posiluje její ochrannou bariéru, a také termální vodu pro zklidnění.

SOS na pupínky

Foto: Archiv firmy

Vysušující emulze Cleanance ComedoMed, Avene, 389 Kč (15 ml), prodává Benu lékárnaFoto: Archiv firmy

Šikovný krém, který rychle zneškodní každý pupínek. Gel nevypadá nijak agresivně, ale když ho nanesu na postižené místo přes noc, do rána vypadá lépe a jde lépe zamaskovat. Pupínek nezmizí po jednom použití, ale pokožka se uzdravuje rychleji. Složení krému působí i proti tvorbě jizev, které po akné můžou zůstávat. Kombinuje extrakt z ostropestřce, retinaldehyd (forma vitamínu A) a kyselinu glykolovou, která je v boji proti pupínků starou známou.

Kofeinový gel proti celulitidě

Foto: Archiv firmy

Bioaktivní kofeinový gel proti celulitidě Bioten, 199 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Boj za pevnější pokožkou bez celulitidy začíná teď! Proto jsem gel s nadšením vyzkoušela. Je průhledný a nevpíjí se tak rychle, což mi vyhovuje, protože můžu zároveň provést baňkovou masáž. Taky je fajn, že po vstřebání nezůstane lepkavý pocit, jak se často u tohoto typu tělové kosmetiky stává. Na celulitidu a tukové buňky útočí díky kofeinu, který stimuluje mikrocirkulaci. Zatím větší výsledky nevidím, ale to nic neubírá na faktu, že mám z péče o sebe lepší pocit.

Reklama

Načítám