Hlavní obsah

Testování „opravářů“ vlasů: Vyzkoušely jsme, které pomohou barvené, žehlené i kudrnaté hřívě

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte po létě poničené, vysušené nebo roztřepené vlasy? Není nic jednoduššího než zařadit do běžné péče o produkt navíc a vrátit kštici vitalitu. Vyzkoušely jsme vlasové oleje! Jak do dopadlo?

Článek

Jak dopřát svým vlasům wellness? Vyzkoušejte vlasové oleje. Jsou vhodné na zničené konečky, polámané a krepaté vlasy, ale i k regeneraci pokožky hlavy. Dokážou navrátit lesk, pevnost i hydrataci, které vám možná letní slunce i slaná mořská voda trochu zničily. Ideální je nechat olej působit zhruba 15 až 30 minut a pak vlasy umýt šamponem. Které produkty prošly naším redakčním testem na jedničku?

Sérum na vypadávání vlasů

Testovala fotoeditorka Marianna: Jsem velmi spokojená, sérum jsem používala celé léto 1–2× týdně a výsledek je viditelný na první pohled i dotyk. Přestaly se mi takřka třepit vlasy, působí celkově zdravěji a jsou lesklé. Na začátku jsem měla trochu problém s aplikací a vychytáním množství, abych pak neměla mastné vlasy, ale když už jsem věděla, co a jak, tak bylo vše perfektní. Určitě mohu doporučit hlavně pro barvené vlasy, které po vymytí barvy působí zničeně. Výsledek je poznat tak po měsíci používání.

Foto: Archiv firmy

Sérum Zahir pro posílení vlasů a proti třepení konečků s bio arganovým, sezamovým a kokosovým olejem a vitaminem E, 55 ml, 288 KčFoto: Archiv firmy

Vlasový opravář

Testovala redaktorka Karin: Jelikož si vlasy barvím na blond, často je fénuji a pravidelně žehlím, jsou tak trochu předurčené k záhubě. Smutný osud dokážou ale zvrátit šikovní kosmetičtí pomocníci, na které se obracím poměrně často. Nedávno jsem do své rutiny zařadila také vlasového opraváře s kyselinou hyaluronovou, který má zabránit třepení konečků a vlasům dodat ochranný štít, hydrataci i lesk. Nečekejte ale zázrak na počkání! Po prvním použití jsem si nevšimla žádné změny, vlasy mi přišly uhlazenější a lesklejší až po čtvrté aplikaci. Určitě odvádí skvělou práci.

Foto: Archiv firmy

Vlasové sérum Havlíkova apotéka s kyselinou hyaluronovou a panthenolem pro hydrataci, 50 ml, 649 KčFoto: Archiv firmy

S vůní rozmarýnu

Testovala redaktorka Pavla: Menší balení s pumpičkou a rozprašovačem jsem si vzala v létě k moři, kde dostávají vlasy řádně zabrat. Přípravek je dobré nanést ještě do mokrých vlasů a nechat 15 minut působit, pak ho ale musíte umýt šamponem, aby vlasy nezůstaly mastné. Tahle směs olejů vás překvapí nejen účinky, které byly na mých barvených vlasech znát v podobě většího lesku a uhlazenosti, ale i vůní po rozmarýnu. Elixír totiž obsahuje extrakty z rozmarýnu, kopřivy, přesličky a lopuchu, které vlasy vyživují, omezují jejich krepatění a usnadňují rozčesávání. Vše mohu jen potvrdit a rozhodně produkt doporučit. Malé balení mi vydrželo hodně dlouho.

Foto: Archiv firmy

Bio elixír Inlight je směs arganového, avokádového a jojobového oleje a oleje z růže vinné, 30 ml, 499 Kč, prodává BiOrganicaFoto: Archiv firmy

Na kudrnaté vlasy

Testovala redaktorka Pavla s dcerou: Tento produkt jsem vyzkoušela společně s dvanáctiletou dcerou, která má kudrnaté vlasy se suchými a roztřepenými konečky. Klasické olejíčky jsou pro ni příliš mastné, ale suflé má pevnější konzistenci, takže stačí jen trochu promnout mezi prsty a jemně nanést. Kudrny zůstanou krásně hydratované a definované, ale nesmíte to s množstvím přehnat! Přípravek sladce voní po kokosu a mandlích a vůně vydrží celý den. Lze ho použít do mokrých i suchých vlasů a dcera ho občas použila i k uhlazení účesu do školy.

Foto: Archiv firmy

Suflé Lush na vlasy a vlasovou pokožku s kokosovým, bio avokádovým, ricinovým a mandlovým olejem pro kudrnaté vlasy, 90 g, 400 KčFoto: Archiv firmy

Na vlasy i na pleť

Testovala redaktorka Lucie: Arganový olej jsem zatím používala jen na pleť, ale proč jeho výhod nevyužít i na vlasy? Nanesla jsem do dlaní dvě pumpičky a vetřela do suchých konců. Překvapilo mě, že je produkt poměrně hutný a vlasy viditelně umastil. Šla jsem tak spát, ale k mému překvapení vlasy do rána všechno „vcucly“. Pak jsem produkt vyzkoušela i na pokožku hlavy, která mě svědila, a nanesla jsem ho i rovnou do celých vlasů. Udělala jsem drdol a nechala olejíček působit pár hodin. Sice si pak musíte umýt hlavu šamponem dvakrát, ale odměnou vám budou krásnější a lesklejší vlasy a zklidněná pokožka hlavy.

Foto: Archiv firmy

Raw bio arganový olej Purity Vision z Maroka s vitaminy E a F i karoteny určený na pleť, vlasy i nehty, 100 ml, 499 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám