Hlavní obsah

Nejrychlejší odlíčení? Ve sprše pomocí čisticích gelů. Tyhle jsme otestovaly v redakci!

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak spolehlivě a rychle odlíčit make-up a odstranit nánosy nečistot za celý den? Odpovědí je odličovací gel. Můžete ho mít ve sprše a nepotřebujete k němu ani odličovací tamponky. Několik známých produktů jsme otestovaly v redakci. Jak to dopadlo?

Článek

Odlíčení by mělo být dvoufázové. Jak na to? V první fázi odstraníte make-up pomocí mastnějšího základu, což může být hydrofilní olej nebo odličovací máslo (krásně rozpustí všelijaká líčidla). A poté přichází na scénu dnešní hvězdy, a to odličovací gely, které pokožku vyčistí a připraví ji na aplikaci pečujících produktů.

Výhodou je, že celou tuhle proceduru můžete provádět při sprchování a nepotřebujete k tomu ani tamponek. A když vylezete ze sprchy, zakončíte odličování tonikem, které je zásadní pro dobře odlíčenou a hydratovanou pleť. Pak pokračujete sérem a pleťovým krémem. Ale zpátky ke gelům: testovaly jsme je v redakci a našly jsme mezi nimi svoje favority. Společný znak? Hledejte pumpičky!

La Roche-Posay

Redaktorka Lucie Š.: Gel, který vrátil do normy mou rozhozenou pleť. Hodí se pro mastnou, smíšenou i citlivou pokožku. Doporučila mi ho dermatoložka, když jsem už nevěděla, co dělat. Nejednalo se o nějaké velké akné, ale byla jsem s pletí nespokojená: stále se mi tvořily zanícené póry a kůže se hodně mastila. A právě tento gel dokáže korigovat nadměrnou tvorbu mazu. Nanáším ho ve sprše na obličej, dekolt i ramena, kde se mi občas dělají pupínky. Balení vydrží velmi, velmi dlouho – na odlíčení mi stačí množství o velikosti hrášku.

Foto: Archiv firmy

Čisticí pěnivý gel Effaclar La Roche-Posay, 414 Kč (200 ml), prodává La Pharmacie FrançaiseFoto: Archiv firmy

Ziaja

Redaktorka Lucie M.: Tahle polská značka kosmetiky stojí za pozornost. Za velmi nízké ceny totiž objevíte kvalitu, přírodní ingredience i účinné látky. Jako u tohoto odličovacího gelu s vitaminem C a niacinamidem, který je vhodný pro všechny typy pleti. Obě látky jsou účinné ve sjednocení odstínu pleti, takže se hodí zejména pro ty, kdo jako já trpí pigmentovými skvrnami. Gel má navíc svěží citrusovou vůni a vůbec obličej nevysušuje. Oceňuji také balení s pumpičkou – je nejpraktičtější.

Foto: Archiv firmy

Multivitaminový odličovací gel C.B3 Ziaja, 109 Kč (190 ml), prodává ZiajaproTebeFoto: Archiv firmy

Astrid

Redaktorka Jana: Tahle novinka slibuje odlíčení i hydrataci zároveň a asi jsem ještě nezažila, že by čisticí gel zanechal na mé pokožce tak hydratovaný pocit. Odličovací micelární gel najdete v balení s pumpičkou a je hodně pěnivý, dobře se tedy nanáší na obličej a vymydlíte s ním všechny nečistoty. Obsahuje kyselinu hyaluronovou a probiotika, takže pleť čistíte a zároveň omlazujete. Velmi příjemná mi byla také vůně, i když je celkem výrazná.

Foto: Archiv firmy

Micelární čisticí pleťový gel Astrid Hyaluron, 119 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

L’Occitane

Šéfeditorka Věra: Odličovací gely používám už několik let, takže když se mi do rukou dostal tento produkt s okurkou, byla jsem opravdu zvědavá. Jako první mě zaujala jeho jemná a svěží vůně, která mi zpříjemňuje mojí odličovací rutinu. Skvělé je, že ho stačí malé množství a na pleti vytvoří „želé“, které nejde jen tak lehce opláchnout, ale je nutné ho skutečně důkladně umýt, což rozhodně prospívá i pleti, protože tak odlíčení neodfláknu. Během několika dní používání mi zmizelo začervenání a moje citlivá pleť je rozhodně mnohem klidnější.

Foto: Archiv firmy

Odličovací gel L’Occitane, 560 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Yves Rocher

Redaktorka Tereza: Příjemná vůně a jemná textura – to jsou u tohoto čisticího gelu hlavní pozitiva. Dobře se s ním pracuje a dokáže odstranit i dlouhotrvající make-up a voděodolnou řasenku, aniž by v okolí očí nějak štípal či pálil. Jedinou nevýhodou je, že patří mezi oplachovou kosmetiku a pro ty línější z nás to znamená krok navíc. To se ale vyplatí, protože pokožka je po něm svěží a tolik se nemastí. Obsahuje mořskou řasu, která má právě tento pocit zajistit, a je vhodný pro normální a smíšenou pleť.

Foto: Archiv firmy

Svěží čisticí gel Yves Rocher, 489 Kč (390 ml)Foto: Archiv firmy

Havlíkova apotéka

Redaktorka Pavla: Tento odličovací gel je opravdová lahůdka! Na první dobrou mě zaujal jeho název a potom samozřejmě nabité složení. Zaprvé se mi líbí, že pleť není po odlíčení vysušená. Zároveň se mi líbí představa, že díky obsahu antioxidantů, pampelišky, okurky a špenátu podporuji při každém odličování produkci kolagenu v pokožce - a to se pro pleť po čtyřicítce hodí. Gel je nazelenalý, pění jen opravdu jemně a dobře se smývá.

Foto: Archiv firmy

Čisticí a odličovací sérum Vitamínová bomba Havlíkova apotéka, 683 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Načítám