Hlavní obsah

S podzimním šatníkem změňte i barvu vlasů. Nosí se přelivy a nádech do fialova

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte po létě vyšisované vlasy, dávno vymyté melíry a krepaté konečky? Přichází čas na pořádný restart vaší hřívy, a tím pádem klidně i na změnu barvy. Pokud o ní uvažujete, přečtěte si, jaké jsou nejnovější trendy.

Článek

S koncem léta a začátkem podzimu, který oficiálně začíná o víkendu, přichází jiná nálada a rozpoložení. S tím souvisí také chuť na změnu, kterou ženy nejčastěji řeší novým sestřihem či barvou vlasů. Ty jsou po létě často vybledlé od sluníčka, suché a bez energie. Proto se také spousta žen rozhodně pro tmavší odstín, než měly v létě.

Přirozený nádech

Ať už přemýšlíte o decentní, nebo razantní změně, určitě si přijdete pod dohledem odborníků na své. Letošnímu roku vévodí barvy s přirozeným nádechem, protože celkovým trendem je právě zdraví vlasů. Pokud tedy nemáte ještě šediny, raději sáhněte jen po přelivu.

„Přeliv nejde sice až do hloubky vlasů, rychleji se vymývá, ale díky tomu zase nevzniká nežádoucí odrost. Po permanentní barvě na vlasy je lepší sáhnout, když jsou vlasy z více jak 30 % prošedivělé a chcete to zakrýt,“ upozorňuje Kateřina Hamplová z kadeřnictví Klier a dodává, že při profesionálním použití a následné kvalitní domácí péči poškození vlasů rozhodně nehrozí. To je spíš problém laického domácího barvení.

Jaké frčí barvy

Paleta barev pro podzim/zimu je bohatá na světle kovové odstíny až po bordó červenou. „Sytost a lesk, jemné propojované tóny červené až do fialova jsou letošnímu podzimu velmi nakloněny. Propojení perfektně doladěného střihu s jemným probarvením dodá své nositelce originalitu a pocit jedinečnosti,“ říká prezidentka Asociace zaměstnavatelů kadeřníků Petra Vavrušková.

Pro brunetky je tu oblíbená hnědá barva s teplými odlesky, blondýnky stále volí popelavé odstíny a rusovlásky často souhlasí pouze s přelivem. „I letos jsou v kurzu techniky barvení a odbarvování ve stylu balayage a conturingu. Nemusí být nutně kontrastní, je to spíše hra s odstíny barev. Touto barvicí technikou lze také opticky zvětšit objem vlasů. Jejich vzhled je přirozenější a méně náročný na dobarvování odrostů, protože barva pod nimi nemá ostrou hranu,“ vysvětluje Kateřina Hamplová.

Toužíte po nějakém veselejším odstínu? Jednou z nejoblíbenějších barev roku 2023 je platinová růžová, která vám zaručí originalitu. Vyzkoušelo ji u nás i spousta známých osobností včetně Simony Krainové či Olgy Menzelové. Jen počítejte s tím, že je určena pro světlé odstíny vlasů a vydrží na nich kratší dobu.

Oblíbené střihy

Ptáte se, jaké jsou na podzim kromě barev oblíbené střihy? Určitě takové, které lze přizpůsobit osobnímu stylu. „Momentálně je v zahraničí oblíbený bixie cut, je to střih na půl cesty mezi krátkým rozcuchem a elegantním mikádem. Stále ale frčí rovněž takzvaný wolf cut, short bob nebo mullet cut. Vždy ale pamatujte, že výběr střihu by měl být zohledňován tvarem obličeje a strukturou vlasů,“ radí profesionální kadeřnice Petra Měchurová.

Načítám