Hlavní obsah

Jak působit mladší? Uberte si až jednu dekádu díky vhodnému šatníku. Základem jsou kvalitní doplňky!

Foto: GettyImages.com

Foto: GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, jak na druhé působíte, rozhodují mnohdy úplné maličkosti, do kterých byste to možná ani neřekly. Výběr outfitů je přitom klíčový a často ovlivní, zda na druhé působíte mladistvě či vám rovnou hádají výrazně méně, než ukazuje občanka. Jaké módní triky jsou klíčové?

Článek

Chcete na okolí působit svěžím dojmem? Důležité jsou už doplňky, zejména kabelka a boty. Ty jsou mnohdy podstatnější než výběr šatů, proto je rozhodně nepodceňujte a nešetřete na nich. Šaty si můžete klidně pořídit v outletu nebo second handu, ale kvalitní doplňky jsou základ. Řeknou o vás totiž vše.

1. Barevné kabelky omlazují

Jak doporučuje stylistka Shea Whitney, jejíž rady hltá na YouTube přes jeden a půl milionu sledujících, pokud už jste na narozeninovém dortu sfoukly víc svíček, vyvarujte se typicky babičkovských kabel: „Praktické kabelky s vnějšími kapsičkami působí vždy staromódně a opticky vám přidávají léta.“ A doporučuje pořídit si raději hladký stylový kousek a do něj dobrý organizér, kam si můžete schovat a uspořádat všechny drobnosti.

„A určitě se nebojte barev. Černá či hnědá je klasika, ale jasné svěží tóny vždy omlazují,“ doporučuje stylistka. Vsadit můžete na zářící růžovou hot pink, ale i různé odstíny žluté či zelené. Každému outfitu dodají šmrnc a doslova vás rozsvítí!

Foto: Gettyimages.com

Nemusíte si pořizovat jednu z nejdražších kabelek na světě jako Jennifer Lopez, přesto se jejím stylem můžete inspirovat. Dobře zvolený barevný kousek zachrání a pozvedne každý outfitFoto: Gettyimages.com

2. Dražší boty bez ozdob

O tom, že zdravotní (a někdy poněkud humpolácká) obuv vám okamžitě přidá 15 let, asi netřeba příliš diskutovat. Kvalitních pohodlných bot je ale naštěstí na trhu dost, i když občas je to hledání v kupce sena. Ale vyplatí se. A určitě to neznamená, že musíte po městské dlažbě klopýtat na deseticentimetrových jehlách ve stylu Carrie Bradshaw. Dobře a mladistvě budou vypadat také stylové tenisky nebo například pantofle Birkenstock.

U bot se držte hesla „raději jedny drahé než troje levné“ a určitě neprohloupíte. A jak upozorňuje Shea Whitney, pozor si dejte na přemrštěné zdobení, třpytivé kamínky a podobné vychytávky, které působí poněkud infantilně a často prozradí nedostatek vkusu. Ale i tady platí: nebojte se výraznějších odstínů – čím veselejší, tím lépe. A samozřejmě nikdy nic nezkazíte bílou, krémovou nebo šedou.

Foto: Gettyimages.com

Stejně jako Heidi Klum i vy si můžete dobře vybrané sandálky vzít úplně ke všemu a celý den se pak v horkém létě procházet s manželem po památkáchFoto: Gettyimages.com

3. Pozor na velké pestré vzory

Neptejte se, proč to tak je, ale raději to vezměte jako fakt. Velké pestré vzory přidávají léta, zato ty drobné a méně nápadné vás vždy omladí. A velmi opatrně je nutné zacházet také s proužky. „Nejste-li si jisté, zvolte vždy jemnější variantu, menší kontrast a odstíny tón v tónu,“ radí stylistka.

Vůbec nevíte, zda právě pro vás jsou vzory vhodné? Vybírejte podobné barevné tóny a vyzkoušejte monochromatický look. Velmi dobrou volbu představují něžné pastely, které lichotí stárnoucí pleti a působí jako zmizíkovač vrásek, protože do tváře odrážejí lichotivé světlo.

Foto: Gettyimages.com

Jennifer Aniston chápe, že outfit tón v tónu, navíc v lichotivé krémové barvě, je vždy sázka na jistotu. Zejména pro dámu 50+Foto: Gettyimages.com

4. Nebojte se oversized velikostí

Správně zvolená velikost oblečení je základ úspěchu – bez ohledu na to, kolik vážíte. Džíny zařízlé do bříška či boků nikdy nepůsobí dobře, raději si kupte o číslo větší model, který ho schová. V poslední době je hodně trendy styl oversized a takové košile či šaty by vás určitě neměly minout. Lichotivě zakrývají siluetu a ubírají léta, jen je třeba vybírat kvalitní materiály – mušelín, organickou bavlnu, len nebo hedvábí či jejich směsi.

Jeden takový kvalitní kousek se rozhodně vyplatí mít ve skříni, protože ho můžete vzít v podstatě na každou příležitost. Další praktickou součástí chytrého šatníku, kterou lze krásně kombinovat, je i splývavé oversized sako či kabátek. Dá se nosit celoročně – v létě na šaty, na podzim a v zimě zase k úzkým kalhotám a košili nebo tričku.

Foto: Gettyimages.com

Hailey Bieber miluje oversized outfity a dobře ví, že mít jednu kvalitní bílou košili v šatníku je považováno za „must have“ každé ženyFoto: Gettyimages.com

Načítám