Hlavní obsah

Delší džínové sukně jsou in, s čím je ale nosit? Vsaďte na zastrčenou košili nebo double denim

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem letošního jara jsou delší džínové sukně, a ačkoli jde o trend, který ve výsledku vypadá skvěle, jeho uvedení do praxe vám může zamotat hlavu. S čím tenhle kousek kombinovat, aby nepůsobil příliš těžkopádně? Máme pro vás několik konkrétních tipů.

Článek

Ačkoli se na seznamu trendů objevují i krátké džínové sukně, v letošní sezoně je válcují délky midi a maxi, které byly v posledních letech tak trochu opomíjené. Do nového trendu se nadšeně pustily módní influencerky i hvězdy, pro spoustu žen ale může být tenhle kousek těžko uchopitelný. Lákají vás delší sukně, ale váháte, jak vaši společnou love story zahájit? Poradíme vám.

Jak vybrat tu pravou džínovou sukni

Prvním krokem je samozřejmě nákup samotné delší sukně. Pokud už ji ve sbírce máte, můžete tento krok přeskočit. V opačném případě vás čeká testování jednotlivých modelů v kabinkách. Největší zastoupení mají sukně, střihově kopírující postavu, které jsou poměrně lichotivé. Pokud máte obavu, aby vám délka sukně nezkrátila postavu, vyberte si kousek s libovolně vysokým rozparkem. Siluetě to opticky pomůže, a navíc se vám bude v sukni snadněji pohybovat. Ačkoli jsou v obchodech vidět i maxidélky, pro většinu žen je stravitelnější varianta do půli lýtek. Pokud takovou sukni správně nastylujete a nezakryjete si pas, vaší postavě rozhodně nijak neuškodí.

Pro koho mohou být tyhle sukně problematické, jsou ženy s plnějším středem těla, kterým obecně sluší spíše modely z lehčích, splývavých materiálů, případně džínové sukně do mírného áčka v délce nad kolena.

S čím kombinovat dlouhou denim sukni

Přesuňme se ke kombinování sukní. Denim je těžký materiál a na dlouhé sukni je ho hodně. Myslete na to předem a doplňte sukni vršky z lehčích materiálů nebo odhalte trochu kůže v tílku či triku. V potaz berte i objem sukně a veškeré vršky zastrkávejte dovnitř, případně volte kousky, které postavu více obepínají. Skvělým parťákem k sukni je například body.

Pokud budete nahoru přidávat další vrstvu, měla by ideálně končit v pase. Přibrat na pomoc můžete třeba koženou bundu, bomber, ale klidně i džínovou bundu, což nás přivádí k dalšímu tipu, double denimu. Skvěle vypadá spojení džínové sukně se zastrčenou džínovou košilí, u kterého se vám rozhodně vyplatí přidat pásek zdůrazňující střed těla.

A abychom jen neteoretizovali, připravili jsme pro vás inspiraci v podobě několika outfitů, které chytře poskládaly módní influencerky. Na nich samy uvidíte, co s džínovou sukní opravdu funguje, a budete si moct udělat představu o tom, co by se k džínovému kousku líbilo přidat vám.

Načítám