Hlavní obsah

Kožen(kov)é kalhoty se vrací do hry. Slušet budou i ženám s kily navíc

Foto: Mango

Foto: Mango

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odmítáte zařadit do šatníku kožené či koženkové kalhoty ze strachu, že vás budou moc obepínat? Pak zřejmě sledujete trendy jen občas. Vzhled tohoto nesmrtelného kousku se od dob úzkých upnutých nohavic dávno změnil a svůj střih si najde každý, i když má třeba pár kilo navíc.

Článek

Pryč jsou časy, kdy chtěly všechny ženy vypadat jako Sandy z Pomády. Super úzké kožené kalhoty tehdy zažily svůj boom. Od té doby však ušly v módním světě pěkný kus cesty. Víte, jakou podobu jim vtiskly současné trendy?

Jaký vybrat střih

Kožené a koženkové kalhoty jsou ideální kousek na zimu, protože neprofouknou. Dnes se nosí převážně široké střihy, culottes a flare neboli zvonáče. Jsou mnohem pohodlnější než upnuté kalhoty a dokážou zalichotit všem typům postav. Některé modely jsou dokonce v pase na gumu či na šňůrku, a tak si je mohou dovolit klidně i nastávající maminky, zvlášť pokud odmítají běžné těhotenské kalhoty, které většinou příliš stylu nepobraly.

Co ke koženým kalhotám?

Kožené kalhoty si budou nejlépe rozumět s jakoukoli košilí, pletenými svetry i roláky ke krku. Čím jsou kalhoty volnější, tím lepší je zvolit k nim upnutější vršek. V aktuální nabídce najdete nejen černou klasiku, ale váš šatník omladí světlé kalhoty, které vypadají skvěle v monochromatickém outfitu. Jste odvážnější a cítíte se na to? Pro vás jsou určené modely ve výraznějších barvách.

A jaké boty se hodí? Ke koženým kalhotám můžete podle počasí zvolit mokasíny na robustní podešvi, samozřejmě oblíbené tenisky, v chladnějších dnech oceníte kotníkové boty  – výše podpatku je jen na vás. Kratším nohavicím budou slušet také elegantní kozačky s okovanou špičkou anebo v kovbojském stylu. Zde je naše inspirace.

Rovné nohavice

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 6999 Kč (kůže). Lindex, 5999 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Volný střih

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. Answear Lab, 899 KčFoto: Archiv firem

Do zvonu

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear Lab, 1099 Kč. Reserved, 459 KčFoto: Archiv firem

S upnutým roláčkem

Foto: Archiv firem

Zleva: Levi’s, 3399 Kč (kůže). Lindex, 1299 KčFoto: Archiv firem

V cargo stylu

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 699 Kč. Esprit, 899 KčFoto: Archiv firem

Zkrácené culottes

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear Lab, 899 Kč. Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

V barvách

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 7499 Kč (kůže). Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Z plus size kolekcí

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

Skvěle vypadají také bundy a kabáty s koženým efektem!

Reklama

Načítám