Hlavní obsah

Módní trendy: Perly vás mohou udělat starší, ale také pozvednout váš styl. Naučte se je kombinovat

Foto: Archiv Klenota

Foto: Archiv Klenota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost možná máte nyní v hledáčku perlové šperky. Není divu, vykukují na nás v každém obchodě i v inspiraci na sociálních sítích. Vybraly jsme top šperky, které dotáhnou vaše outfity k dokonalosti. Jak je kombinovat podle stylistky?

Článek

Pokud byste měli koupit jeden šperk, který bude trendy a zároveň nadčasový, investujte do perel. Ideálně v kombinaci se zlatem. Takový náhrdelník pozvedne i basic černé tričko na stylový outfit. Nejvíce v obchodech uvidíte kombinaci vrstveného náhrdelníku, kdy jeden je perlový a druhý zlatý, klidně i s přívěskem. Najdete ale i minimalistické kombinace stříbra a jedné perly na řetízku nebo náušnice, kde jedna velká perla hraje prim.

Perly jako trendy doplněk

Jsou perly vaše srdcovka? Nebojte se investovat do pravých říčních, které vám vydrží takřka celý život. A z módy jen tak nevyjdou. „Perly by neměly chybět v šatníku žádné ženy. Nemusí se vždy jednat o náhrdelník plný perel. Toto provedení je nesmrtelné, ale doporučila bych ho spíše mladším ročníkům nebo mladým mužům. Těm perly také velmi sluší,“ radí stylistka Irena Vokrojová. „Starším ženám budou slušet perly v drobnějším provedení doplněné řetízkem z bílého nebo žlutého kovu, a to jak v případě náhrdelníku, tak náramku,“ radí stylistka.

K čemu nosit perly?

I když jsme teď na perly pěly ódy, mají i problematickou stránku. Mohou vám přidat léta, pokud zvolíte mohutnější provedení náhrdelníku a zkombinujete jej s konzervativními kousky šatníku, jako jsou třeba pouzdrové šaty. K těmto outfitům volte raději jemnější šperky.

Krásný kontrast pak perly vytvoří s ležérní módou. „Letní sezóna s odhalenou opálenou pokožkou je jedinečný moment, kdy je vyzkoušet. Stačí jen obléct šaty a perly zastanou veškeré doplňky. Navíc dodají looku přímořský feeling,“ radí stylistka. Podle Ireny Vokrojové vypadají perly skvěle také v kombinaci s denimem, kůží a veškerými pánskými kousky, jako je košile nebo sako.

Šperky s perlami

Perly najdete v různých tvarech, velikostech i odstínech – mohou být do růžova, ale i šeda. Pokud do nich nechcete investovat, protože si nejste jisté, zda padnou k vašemu módnímu stylu, zapátrejte v bižuterii, kde najdete jejich korálkové napodobeniny do pár stovek.

Načítám